lauantai 27. marraskuuta 2010

Esseet ovat valmiit ja nyt on pieni hengähdystauko paikallaan

Tänään aloittelin aamupäivällä korjailemaa esseitä ja lähinnä niiden ulkoasua. Olisin päässyt paljon helpommalla, jos olisin heti aluksi laittanut oikeat sivuasetukset ja oikeat rivivälit, aaaaaaargh!  Tuossa menikin tunti rattoisasti niitä sivuasetuksia korjatessa. Toinen asia mikä mulle tuotti harmaita hapsia oli noiden lähteiden merkitseminen ylös. Kun ne piti vielä jaotella uusiksi, eli ensin kirjallisuus-, virallis-, julkaisu-, ja lehti-, sekä oikeustapauslähteet. Ja tämä kaikki vielä aakkosjärjestykseen!  Tosin onneksi wordissa on tuo aakkostamis painike, niin sain sen helposti tehtyä, mutta ai että kun sieppasi.

No mitä näiden 6 esseen kirjoittaminen minulle opetti? Ainakin sen, että:

a) laita sivuasetukset heti aluksi kuntoon
b) tee kansi lehti ensimmäisenä (helppo kopioida muihin ja ja käyttää samaa alustaa)
c) jos merkitset alaviitteitä niin merkitse se jo heti oikeassa muodossa ja laita se täydellinen saman tien lähdeluetteloon oikean lähteen alle.
d) lue, lue ja lue vielä uudestaan esseet ja parantele niitä
e) kertaa vielä kyseisen opintojakson esseen asetukset
f) tarkista.
g) luetuta esseet muilla, he huomaavat virheet ja ristiriidat helpommin ja kyseenalaistavat.
h) 2 päivää on vielä jäljellä ja kaikki on nyt kunnossa.
i) lähetän esseet 30.11, koska tässä ehtii mieleen tulla asioita, joita voi lisäillä vielä esseisiin.

Mutta siis nyt on yhteensä kirjoitettu 30 sivua tekstiä, joista jokaisen esseen pituus on se 5 sivua. Tuossa esseiden kirjoittamisessa tuli huomattua, että miten se kirjoittaminen ja jäsentely kannattaa oikeasti aloittaa. Itse sorruin oikeastaan kaikkien esseiden kohdalla siihen, että koitin saada mahdollisimman valmista tekstiä aikaiseksi ja multa tavallaan jäi se ns. prosessikirjoittamisen vaihe väliin. Tosin ei siitä mitään haittaakaan ollut, mutta valmiin tekstin tuottaminen kestää vaan pidempään, kun jo mielessään koittaa tuottaa sellaista tekstiä, jota ei tarvitsisi enää myöhemmin korjata.

Mutta kaiken kaikkiaan nyt näiden esseiden jälkeen pitäisi olla 3 kurssia suoritettuna ja yhteensä 11op!

Eli suoritettuna olisivat:
Oikeustaloustieteen perusteet (5op) verkkotentti tehty 25.11
Sääntelyteorian perusteet (3op) 3 esseetä
Veroteorian perusteet (3op) 3 esseetä

Ihan tiedoksi vaan, että yksi 5 sivun essee vastaa yhtä opintopistettä, ellei ole toisin määritetty tehtävän annossa.


Seuraavaksi pidän nyt pari vapaapäivää, jotta ehtisin vähän rentoutua, ennen kuin aloitan taas uuden rutistuksen kohti joulukuun loppua. Ajattelin mennä hiihtämään, kun ladutkin ovat nyt avattu.

Joulukuu onkin todella kiireinen sitä, kun tässä jo katselin:

Ensimmäisenä tosiaan on vuorossa  Yhtiö- ja rahoitusjuridiikan taloustieteen perusteet verkkotentti 13.12 ja sitten 31.12 pitää olla palautettu taas seuraavat 6 esseetä ja tapausharjoitukset. Eli jos jotain hyvää on etsittävä joulukuusta, niin onneksi mulla on joululomaa! Ehtii paremmin tehdä tehtäviä ja paneutua niihin, kun ei ole töitä. Tavoitteena, kun on tosiaan saada jouluun mennessä kasaan ne 30 opintopistettä!

Niin ja joulukuussa pitää vielä ilmoittautua kevään aineopintoihinkin!  On pikkasen vielä auki, että otanko vielä jonkun toisenkin kokonaisuuden tuohon päälle, koska ajallisesti se olisi mahdollista. Pitää vielä puntaroida ja miettiä sitä omaa ajankäyttöä. Ku olisi kiva saada nyt suoritettua mahdollisimman paljon kursseja pois alta.

Eli nyt sitten pääsy tutkinto-opiskelijaksi on tullut 11opintopistettä lähemmäksi ja enää 39 opintopistettä puuttuu sisäänpääsyvaatimuksista!