tiistai 14. joulukuuta 2010

Kevätlukukaudelle ilmottauduttu

Herranjestas sentään, meinasi käydä ihan häplän käplän. Meinasin unohtaa ilmoittautua Oikeustaloustieteen aineopintoihin (30op) kevääksi. Laitoin nyt ilmoittautumisen sinne sisään, mutta kävikin ilmi, että ne eivät ole huomenna paikalla, damn! Toivottavasti ehtivät postittamaan sen kurssiavaimen mielellään ennen joulua, kun katsoin, että ensimmäinen tentti noista aineopinnoista on jo 10.01. Ja tässä pitäisi vielä ne kirjatkin käydä varaamassa, että varmasti saa ne ajoissa käyttöön.

Pitäisi vielä selvittää kunnolla tuo etätentti mahdollisuus. Kun ei huvita täältä lähteä junalla jonnekin 500km päähän muutaman tunnin tentin takia ja kaikkihan tietää, että miten luotettava tuoVR on talviaikaan, niin mun tuurilla myöhästyisinn tentistä. Ja toisekseen, mulla ei oo mitään hajua, että miten kaukana/lähellä juna-asemaa se yliopisto on, heh! :)

Välikatsaus suoritettuihin opintoihin

Oli pakko tulla tänne pikkaisen kirjottelemaan, jotta pysyn itse kärryillä, että missä menen opintojen suhteen.
Tällä hetkellä olen varmasti suorittanut 5 opintopistettä eli 25 puuttuu ja ne pitäisi siis olla kasassa nyt 31.12.

Eli oikeustaloustieteen perusteet (5op) -> Arvosana tullut
Sääntelyteorian perusteet (3op) -> 3 essettä on tehty -> Arvosana ei oo vielä tullut
Veroteorian perusteet (3op) -> 3 essettä on tehty -> Arvosanaa ei oo vielä tullut
Yhtiö- ja rahoitusjuridiikan taloustieteen perusteet (5 op) -> verkkotentti oli tänään

Yritysoikeuden perusteet (6 op) -> 6 essettä pitää kirjoittaa, joista 3 on vasta suurinpiirtein valmiina, tarvitsevat viilausta-> Deadline 31.12
 Kilpailuoikeuden perusteet (3 op) -> 3 esseetä pitää kirjoittaa, joista yksi on puoliksi valmis -> Deadline 31.12
 Oikeustaloustieteen tapausharjoitukset (5 op) -> 3 esseetä, ei oo vielä yhtään aloitettu -> Deadline 31.12 

 Eli tosiaan kiirettä pukkailee. Oon noihin oikeustapauskeisseihin vasta haeskellut matskua ja vähän luonnostellut, joten todennäköisesti vasta viikonloppuna pääsen niitä koneelle kirjoittelemaan.

Mut hei, jos nuo esseet hyväksytään ja samoin tuo verkkotentti, niin silloin mulla olisi jo 16 opintopistettä kasassa eli puolet :)  Eli ei se 30 opintopisteen tekeminen tässä 2kk mikään mahdottomuus ole.

Itselleni on vaan hankalaa aina se esseen aloittaminen, mutta sitten kun innostun kirjoittamaan, niin tulee tuollainen essee nopsasti tehtyä valmiiksi. Jos tää opiskelu jatkuu yhtä jouhevasti kuin tähänkin saakka, niin ei tule olemaan mitään ongelmaan saada sitä 50 opintopistettä täyteen ennen avoimen väylän hakuajan päättymistä. Oon laskenyt niin, että 31.03 mulla on 60 op kasassa, tosin arvosanoja joutuu sitten odottamaan, mutta onneksi se hakuaika päättyy vasta 13.05.2011, niin ehdin jopa uusia jonkun kurssin, jos satun reputtamaan. Luulen kuitenkin pääseväni kursseita hyvin läpi.

Nukuin viime yönä niin vähän, niin nyt alkaa jo silmät lupsumaan kiinni. Onneksi tuossa sain sentään vähän kirjoitettua noita esseitä. Ajattelin, että sinnittelen vielä reilun tunnin ja meen sitten nukkumaan.

Hyvää yötä :)

Yhtiö- ja rahoitusjuridiikan verkkotentin jälkeisiä tunnelmia (5op)

Heräsin tänään jo kuudelta aamulla ja tarkoituksena oli seiskan aikaan alkaa tekemään tuota Yhtiö- ja rahoitusjuridiikan taloustieteen perusteet (5 op) verkkotenttiä. Olin kuitenkin edellisenä iltana lukenut aika myöhään tenttiin liittyvää kirjallisuutta, niin olin läppässyt kellon kiinni. Sitten vähän ajan päästä tajusin, että ei hemmetti, munhan pitää alkaa tekemään sitä tenttiä. No äkkiä ponkaisin sängystä ylös ja keitin kahvia samalla, kun avasin konetta. Ensimmäinen ajatus oli, että kai mulla aikaa riittää se 4h, ennen kuin verkkotentti sulkeutuu klo: 12 tänään.

Kirjauduin moodleen ja avasin verkkotentin. Silmäilin tenttiä ensin epäuskoisena, kun luulin pääseväni helpolla, nimittäin siinä oli vain 3 kysymystä, mutta kaikkiin piti vastata esseellä. Helpotus vaihtui epätoivoksi, kun tajusin, että tuosta kolmannesta kysymyksestä vedän varmaan täydet nolla pistettä, juuri sen takia, kun en saanut lainattua sitä Kaisanlahden kirjaa, johon oli aivan törkeän pitkä varausjono.

Voin laittaa tänne näkyviin nuo tenttikysymykset, kun kopsasin ne sieltä wordille, ennen kuin suljin verkkotentin.

1) Miten eri tavoin corporate governance voidaan määritellä? Tämän lisäksi pohdi, minkä määrittelyvaihtoehdon tai -ehtojen näkisit sopivan erityisesti suomalaisia rahastoyhtiöitä koskeviin corporate governance –suosituksiin?


2) Kuvaile epäsymmetrisen informaation ongelmaa arvopaperimarkkinoilla. Pohdi vastauksessasi myös sitä, poikkeavatko arvopaperimarkkinat muiden hyödykkeiden markkinoista epäsymmetrisen informaation näkökulmasta tarkasteltuna.

3) Vertaile yhtäältä Timosen ja toisaalta Kaisanlahden lähestymistapoja ja näkemyksiä sopimussuhteiden verkkomallista.

Mitään pistemääriä ei näkynyt tentissä, että kuinka monta pistettä saa noista essee kysymyksistä. Ite veikkaisin, että varmaan se 10 pistettä per essee on se maksimipistemäärä ja pitäisi kenties saada se 15 pistettä, että pääsee kurssista läpi. Tällä mun logiikalla, kun mulla tosiaan jäi tuo kolmas essee tehtävä vajaaksi Kaisalahden osalta, niin se laskee pistemäärää. Kuhan nyt edes menisi läpi. Arvosanalla ei nyt tässä vaiheessa ole mulle niin väliä, kun voin sitä korottaa sitten myöhemmin keväällä uudestaan.

Olin tuohon tenttiin kyllä aika huonosti valmistautunut, koska en osannut odottaa, että joutuisin vastaamaan esseekysymyksiin. Esseen kirjoittamisessa ei oo mitään ongelmia, mutta kun olin itse omassa pienessä päässäni ajatellut niin, että se verkkotentti olisi samantyyppinen kuin oli se aikaisempi oikeustaloustieteen perusteet verkkotentti, jossa oli useita pieniä kysymyksiä ja laskutehtäviä sekä vain yksi essee.

No näköjään yllätyksiä tulee, mutta niille ei voi nyt mitään. En ota siitä mitään stressiä, vaikka mua kyllä pikkasen harmittaa.

Nyt pitää jatkaa töitä muutama tunti ja sen jälkeen suuntaan nokan kohti hiihtolatuja. Pitäisi illemmalla vielä kirjoittella esseitä, kun niiden deadline lähestyy uhkaavasti.