torstai 30. joulukuuta 2010

Haluaisitko varman Yliopiston opiskelupaikan syksyksi? Kerron miten se on mahdollista saavuttaa.

Tänään aamulla olen edelleen jatkanut tutustumista aineopintojen vaatimuksiin ja kirjoitellut ylös kirjalistaa, joita pitää lainata kirjastosta. Huomasinpa taas, että tiettyihin kirjoihin on kertynyt varausjonoa. Onneksi, sentään sain osan niistä laitettua varaukseen ja pitää toivoa, että saan ne viimeistään tammikuun lopulla.

Mä ajattelin tänään teille hieman avata tuota, että miltä aineopintojen verkko-opinnot näyttävät, siitä kun tuli viimeksi kyselyitä. Eli opiskeluympäristönä on Moodle, josta löytyy kaikki tarvittavat tiedot ja materiaalit sekä linkit tarvittaviin säädöksiin sekä kirjallisuuteen.


Tässä yläpuolella on nyt todella hätäisesti otettu printscreenin omasta näkymästäni, mikä tulee esiin aina kun kirjaudun Moodleen sisälle. Eli tämä näkymä on tehtäväosioista ja jokainen kurssi on omana erillisenä kokonaisuutenaan laitettu näkyviin. Tuossa on sitten näkyvillä linkit, että miten tehtävät suoritetaan, sitten on ne oppimistehtävät eli esseet ja lopuksi on sitten tuo linkki, jonka kautta nämä esseet palautetaan. Kuten huomaatte, niin esseenpalautus päiviä on useita koko vuoden aikana. Yleisesti ne menevät suunnilleen, niin, että joka toinen kuukausi on se palautuspäivä.

Minulle, joka haluan tosiaan saada vähintään ne 50 opintopistettä kasaan 30.04 mennessä, niin esimerkiksi tuon Kilpailuoikeuden tehtävissä seuraava palautuspäivä on vasta 31.03.11, mutta oon ajatellut niin, että ne tehtävät voi palauttaa heti, kun ne on tehty. Tuo deadline on vaan se, että milloin ne pitää olla viimeistään valmiina.

Ja sikäli on tavallaan todella harmi, kun nämä aineopinnot aloittaa tavallaan kesken lukukautta, niin on missanut nuo aikaisemmat palautuspäivät kokonaan ja jäljellä on enää minun tapauskessani vain yksi palautuspäivä mahdollisuus, kun haluan saada arvosanat ennen kuin tuo väylän kautta sisään - haku  päättyy. Ja esseissä heillä kestää tarkistaminen kauan jopa yli 4 viikkoa, niin senkin takia tekee tiukkaa saada se arvosana, jos jätän esseet vasta 31.03. Eli pitäisi olla nyt tosi ajoissa liikkeellä palauttamisen suhteen.

Eli jos jota kuta kiinnostaa hakeminen vielä avoimen yliopiston väylän kautta sisään, niin kyllä nuo vaadittavat opintopisteet ehtii vielä tekemään verkko-opintojen kautta kevääseen mennessä,  mutta tämä siis koskee vain ja ainoastaan omaa valitsemaani ainetta, wink wink ;)

Eli varma opiskelupaikka syksyksi olisi kyllä tarjolla halukkaille, jos vaan halua löytyy, eikä pääsykokeisiin lukeminen kiinnosta ;)