keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Laskua pukkasi kaksin verroin

Mulla on nyt vähän tämä tehtävien tekeminen menneyt harakoille koskien tuota Rikos- ja prosessioikeuden perusteet (5 op) kurssia, koska melkein kaikki keskittyminen meni tuohon verkkotenttiin.

Ja olipa kiva ylläri postissa, nimittäin ensin oli tullut tuo ensimmäinen erä laskusta koskien näitä perusopintoja ja samalla tuli myös tuo etätenttilasku kesäyliopistosta. Eli kyllä laskut tulevat nopeasti, mutta raha ei, heh!

Tosin jos matemaattisesti ajattelee, niin sain 600 eurolla lunastettua opiskelupaikan (50op vaadittiin sisäänpääsyyn) ja nyt olen tekemässä  lisää opintopisteitä kesällä, jotta pystyisin valmistumaan vuoden etuajassa. Niin kai pitäis tässä välissä sanoa, että rahalla saa ja hevosella pääsee, heh! On kyllä niin ärsyttävää, kun se tutkinto-oikeus alkaa  vasta 01.08. Oisin säästänyt 250 euroa, jos se olisi alkanut edes kuukauden aikaisemmin! Nimittäin, ne ketkä lukee sitä filosofiaa, niin niillä alkaa se tutkinto-oikeus jo heinäkuussa! Epäreilua..

Nyt mua eniten kiinnostaa se, että kuinkahan nopeasti tuo proffa tarkastaa tuon verkkotentin? Olisi nimittäin kiva jo saada se suoritusmerkintä sinne opintorekisteriin, niin tuntuisi, että tää projekti on taas nytkähtänyt eteenpäin. Oikeustaloustieteen puolella se verkkotentin tulos tuli usein jo 3 päivän päästä, mutta se yks proffa hillosi niitä tuloksia pari viikkoa.

Niin, jos palataan takaisin tuohon rikos-ja prosessioikeuden perusteet kurssiin, niin eka tehtävä meni ihan heittämällä. Siihen oli helppoa vastata, mutta tuo kakkostehtävä, niin siinäkin joutuu aika tarkkaan miettimään, että miten se menee. Inhoan tuollaisia oikeustapaustehtäviä ja nämä ovat mun mielestä vielä monimutkaisempia,   kuin oikeustaloustieteen tapaustehtävät! Ja nopeasti noita tehtäviä katsomalla huomaa, että vaikeutuvat loppua kohden, ehkä siinä halutaan erottaa jyvät akanoista. Ei kai tässä auta muu kuin laittaa taas nenä kiinni kirjaan ja tutkailla säädöksiä, jotta näkee, että miten sen ratkaisun pitäisi muodostua.

Niin ja siitä kutostehtävästä tuli heti mieleen se Kari Tapion avioton poika, joka halusi ulkopuolisen pesänselvittäjän, vaikka tapaus itsessään on aivan eri, mutta silti jännää, kun saa jotain yhtymäkohtia "live-elämästä". Tää alkaa jo olla aika huolestuttavaa, heh!


Ja kaikein huipuksi pitäisi viimeistään ensi viikolla aloittaa lukemaan siihen Insolvenssioikeuden kirjatenttiin, että siitä saisi hyvän numeron. En halua mitään kakkosia, kun ne laskee ikävästi keskiarvoa, vaikka ei mulle sillä keskiarvolla ole mitään merkitystä, kun enemmän kiinnostaa se nopeasti valmistuminen, mutta silti en halua mitään kakkosella komeilevaa rivistöä mun todistukseen :) Ja onneksi niitä ei ole kuin muutama, mutta niitähän voi sitten myöhemmin korotella, jos tarvetta tulee. Pääasiahan mulle oli niissä oikeustaloustieteen opinnoissa, että pääsen joka ikisestä kurssista lävitse ja saan sen mun himoitseman tutkinto-oikeuden. Saapa nähdä, että miten käy tämän perusopintojakson parissa, että tuleekohan samanlainen efekti, kun ei oo enää sitä apinaa selässä ;)