maanantai 25. huhtikuuta 2011

Rikos-ja prosessioikeuden tehtävien tekeminen alkaa heti vapun jälkeen..

Tervehdys taas!

Mä sainkin erittäin hyvän vinkin koskien noita läsnäolopakollisia viestintä-ja kieliopintoja varten ja miksei vaikka muitakin opintokokonaisuuksia varten. Tuo vinkki koski nimittäin näitä JOO-opintoja. Nopeasti googlaamalla yliopiston sivulta tuli vastaan, että ensimmäinen haku päättyy 30.04 ja toinen haku ensi kevääksi päättyy 31.10. Eli, kun pääsen tutkinto-opiskelijaksi vasta alkaen 01.08, niin ei ole mitään jakoa edes yrittää hakea noihin JOO-opintoihin, jotta voisin alkaa tekemään niitä tulevana syksynä. Ensi kevät onkin sitten kokonaan toinen juttu, että pystyykö silloin mitään suorittamaan noiden JOO-opintojen kautta ja saako siihen yleensä edes lupaa tiedekunnalta. Onneksi voin noita selvitellä vielä alkusyksystä ja kysellä, että miten se käytännössä menee ja onnistuisikohan noiden viestintä-ja kielipintojen tekeminen JOO:n kautta  Hesassa :)

Mä tässä katselin jo noita rikos-ja prosessioikeuden perus-ja aineopintoja. Eli niistä tulisi se 50 opintopistettä. Kysymys onkin nyt siitä, että nuo opinnot maksavat sen 600 EUR yhteensä eli perusopinnot 250EUR ja aineopinnot 350 EUR. Mietin tässä sitä, että jos ilmoittautuisin vasta heti 01.08 noille verkko-opintokursseille, kun mulla alkaa silloin se tutkinto-oikeus, niin saisin nuo molemmat opintokokonaisuudet sillä 300 EUR, ja säästäisin puolet tuosta summasta, kun saan sillon sen opiskelija-alennuksen. Se mua houkuttelisi, kun ei sitä rahaa ole koskaan liikaa, heh!

Niin, ja jos tekisisin nuo rikos-ja prosessioikeuden kurssit suoraan yliopistolle enkä avoimen kautta, niin silloin nuo kaikki kurssit olisivat kirjatenttejä. Eli tavallaan esseiden ja verkkotenttien kautta voi päästä hieman helpommalla,(mulla on tavoitteena valmistua mahdollisimman nopeasti) kun ei tarvitse ihan ulkoa paukuttaa kaikkea tietoa, kun niitä voi sitten kirjasta tarkistaa. Tosin oon tullut siihen tulokseen, että joskus se pelkkä kirjatentti olisi huomattavasti mukavampi ratkaisu, kuin 4 esseen kirjoittaminen aina yhdelle kurssille. Ne ovat kuitenkin niin makuasioita, että jokainen varmaan itse tietää, mikä sopii kullekin parhaiten. Esseiden tekemisessä on se hyvä puoli,että tulee selailtua alan kirjallisuutta huomattavasti enemmän, kuin silloin jos lukisi esim. pelkkään kirjatenttiin. Joten esseiden kautta saa väkisinkin laajemman pohjan ja enemmän tietoa, mutta kysymys onkin sitten loppupeleissä se, että mitä käytetään vertailupohjana ja kumpi on parempi tapa oppia.

Toisaalta, kun tuolla netissä on nähtävillä jokaisen kurssin esseetehtävät ja kirjaluettelo, niin ajattelin niitä kuitenkin tehdä tässä kesällä pois alta ja palauttaa sitten ne kaikki esseet kerralla syksyllä, kun palautuspäivät ovat 31.08 ja 30.09. Tuossa on vaan miinuksena sitten se, että joudun tekemään pari verkkotenttiä vasta ilmeisesti lokakuussa, mutta se ei olisi mikään katastrofi, jos saan tuolla tavalla säästettyä sen 300 EUR.

Eli mä teen nyt niin, että ilmoittaudun rikos-ja prosessioikeuden kurssille virallisesti heti 01.08, jolloin mulla alkaa tutkinto-oikeus, jotta saan ne 50op yhteishintaan 300EUR opiskelija-alennuksella.

Mulla on kuitenkin tuolla netissä nähtävissä nuo jokaisen kurssin oppimistehtävät lukuunottamatta niitä paria verkkotenttiä, niin aloitan niiden (esseiden) tekemisen 02.05 ja päivittelen tänne niiden etenemistä. Ja tuo kyseinen maanantai taitaakin alkaa sitten kirjastoreissulla haaliessa kurssien kirjoja kasaan.

Eli nyt on aivan selvät sävelet, että miten tää projekti lähtee taas etenemään :) Johan helpottaa, kun saa itselle jäsenneltyä tämän kaiken ylös.

Kun haen syksyllä sitten korvaavuksia 11op pisteen verran noista yleisesestä oikeusjärjestysopinnoista, niin huomasinkin, että joudun sitten tilalle suorittamaan 2 kurssia, jotta aineopintojen kokonaisuudeksi tulee vähintään se 25op. Eli se tarkoittaa sitä, että joudun ainakin insolvenssioikeuden tenttimään perinteisenä kirjatenttinä ja ilmeisesti vielä jonkun toisen.

Lisäksi huomasin, että rikos-ja prosessioikeuteen kuuluu ryhmätyötehtävät, jotka palautetaan vasta ennen joulua...!! Kun verkko-opiskelijat jaetaan ryhmiin ennen sitä,  joten siitä kurssista ei saa arvosanaa kuin vasta uuden vuoden jälkeen, damn!

Eli rikos-ja prosessioikeuden aineopinnoissa joudun kuitenkin suorittamaan yhden kirjatentin, muut menevät esseillä + tuo ryhmätyötehtävä, jota aloitetaan vasta tekemään marraskuussa..

Ja perusopinnoissakin joudun sen korvaavuden hakemisen takia tenttimään yhden kirjatentin syksyllä. No ei oo paha. Näissä perusopinnoissakin on ryhmätyötehtävä jota aloitetaan tekemään vasta marraskuussa.

Eli se tarkoittaa käytännössä sitä, että opintorekisteriin tulee näkyviin vasta joulun jälkeen 50op suoritettuna opintoina, kun noista ryhmätöistä saa arvosanan vasta uuden vuoden jälkeen, ellei se proffa tarkista niitä nopeasti.

Joten tuleva marraskuu taitaakin olla aika busy kuukausi, kun joutuu kahta ryhmätyötä tekemään päällekäin. No onneksi kaiken pystyy aikatauluttamaan heti, kun tiedän, että miten muiden kurssien tenttipäivät tulevat menemään.

Eli laitan tähän vielä itelleni ylös nämä kurssit jotka joudun suorittamaan:

Perusopinnot:
Rikos-ja prosessioikeuden perusteet (5op) (esseet/oppimistehtävät)
Rikosprosessioikeus (5op) (esseet/oppimistehtävät)
Siviiliprosessioikeus ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu (5op) verkkotentti lokakuussa 2011
Basic Concepts of Criminal Law (5 op) verkkotentti ilmeisesti vasta lokakuussa 2011
Insolvenssioikeus (6 op) (kirjatentti Joensuussa)
Rikosoikeuden seuraamusjärjestelmä (5 op) (esseet/oppimistehtävät)
Rikosoikeus (5 op) RYHMÄTYÖ MARRASKUUSSA

+15h pakollisia oikeudenistuntoja, muuten ei saa arvosanoja opintorekisteriin.

YHT.36 opintopistettä.

(Esim. se joka haluaa väylän kautta sisään, voi skipata esim. tuon kirjatentin, koska saa silloin perusopinnoista kasaan sen 30op)

Aineopinnot:

Esitutkinnasta tuomioon (10 op)  (esseet/oppimistehtävät)
Konkurssi- ja ulosotto-oikeus (10 op)  (RYHMÄTYÖ MARRASKUUSSA+ oma essee)
Hallintoprosessioikeus (5 op) Kirjatentti Joensuussa

YHT. 25op.

(Esim. väylän kautta hakija voi tässäkin skipata kokonaan tuon kirjatentin, kun saa muista sen 20op ja näin ollen hänellä on silloin kasassa jo se 50op, joka vaaditaan siihen,että saa tutkinto-oikeuden)

Eli se joka meinaa ensi kevääksi 2012 hakea väylän kautta opiskelemaan tekee juuri sen verran opintoja, jotta saa kasaan vähintään sen 50op. Kannattaa pääsääntöisesti valita ne kurssit, joissa ei ole kirjatenttejä vaan tekee ne, joissa on nuo ryhmätyöt, esseet ja verkkotentit, niin ei tarvitse matkustaa paikan päälle tekemään kirjatenttejä. Kuitenkin joutuu sitten myöhemmin täydentämään kirjatenteillä tuota opintokokonaisuutta tutkinto-opiskelijana, ellei halua nyt ennakkoon niitä tehdä pois alta.

Multa jää aineopinnoista pois:
Basic Concepts of Criminal Law (5op) , koska teen sen jo perusopinnoissa.
Johdatus rikostaloustieteeseen (5 op), koska sain vitosen siitä oikeustaloustieteen opinnoissa.


Sinänsä harmi, kun luulin, että saisinkin syyskuun loppuun mennessä suoritettua nuo 50op (61op), kun noiden ryhmätöiden takia saankin ne kasaan vasta  joulun jälkeen, ku ne on vasta silloin arvosteltu. Ei se kyllä haittaa, koska pääasia on, että mulle tulee niitä opintopisteitä. Pääasia, että osa kuitenkin jo näkyy viimeistään lokakuussa opintorekisterissä ja tiedän itse missä mennään.