keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Nyt se on sitten virallista, hakemus vastaanotettu ja hyväksytty!

Mä soitin tänään ihan muissa asioissa tuonne avoimen toimistoon, ja kyselin vähän tarkemmin noista rikos-ja prosessioikeuden opinnoista ja niiden aikatauluista ja samalla sain hieman... kröhöm... opinto-ohjausta :)

Lähinnä mua kiinnosti se, kun tuo oikeustaloustiede on nyt muuttunut uudessa tutkintorakenteessa pääaineesta sivuaineeksi, niin mitä se tarkoittaa mun opinnoille. Itse, kun olen vain ahkerasti koulunnut yliopiston sivuja läpi ja sieltä niitä katsellut. Siinä se mamma sitten selitti, että ei ole mitään hätää. Voin ihan hyvin suorittaa nuo rikos-ja prosessioikeuden opinnot verkon kautta, jos haluan, että siitä tulee mun pääaine ja kun mulla tulee nyt sitten nopeassa tahdissa näitä opintopisteitä, niin mulle sanottii myös, että voisin jo keväällä 2012 sitten ilmoittautua kandiseminaariin, jos mun opiskelutahti pitää kutinsa.

Mun pitää syksyllä tehdä HOPS, joka sitten tarkistetaan yhdessä ja saan sitten lisää neuvontaa, koskien noita opintoja. Ja siihen seminaariin voi osallistua, vaikka ei olisi kaikkia pakollisia opintoja vielä suoritettuna, mutta silloin ei saa vaan kandia ulos, ennen kuin on kaikki on pakolliset opinnot suoritettu. Ihan hyvä tietää nyt tuo, että miten se tulisi menemään ideaalitilanteessa, jos muutamia kursseja puuttuu.

Siinä samalla sitten kysäisin, että voivatko yhdistää mut sinne hakijapalveluihin, kun olen niin hätähousu, että haluan tietää, että joko se mun kirje oli tullut perille. Siellä he sitten käskivät odottamaan hetken aikaa ja noin 5min kuluttua mulle vahvistettiin, että se kirje jossa oli lomake ja opintosuoritusote oli tullut perille ja kaikki on kunnossa ja vaadittavat opinnot ovat suorittettu, joten mut on nyt hyväksytty tutkinto-opiskelijaksi. Opiskeluoikeus alkaa 01.08.2011 ja nyt se on virallista! Mulle tulee kotiin sitten kirje toukokuun lopussa/kesäkuun alussa, jossa on sitten "virallinen hyväksymiskirje" ja muut opintososiaaliset asiat. Niin ja se nainen sanoi siellä, että heti kun se paksu kirje on tullut, niin pitää saman tien hyväksyä se opiskelupaikka (2 viikon aikaraja), koska jos sitä ei hyväksy siinä ajassa, niin menettää sen paikan.

Siitä tulevasta kirjeesta sanottiin vielä, että he saattavat lähettää sen jo aikaisemminkin. Kaikki riippuu siitä, että kuinka paljon nyt hakijoita tulossa kaiken kaikkiaan suoraan väylän kautta. Olivat nimittän jo viime vuonna postittaneet kaikille väylän kautta tulijoille hyväksymiskirjeen jo ennen kesäkuun alkua.

Otan siitä muuten kuvan, sitten kun se tulee postissa :)