maanantai 13. kesäkuuta 2011

Insolvenssioikeuden tentti



Viime aikoina on tullut aika kiitettävästi selailtua lävitse yliopiston sivuja lähinnä sen takia, kun olen etsinyt vanhoja tenttikysymyksiä. Niin on pistänyt silmään se, että kaikissa muissa ainejärjestöissä on julkaistu vanhat tenttikysymykset netissä, paitsi tässä (oikeustieteiden) "Legio Ostiensis ry:n" sivuilla. Ja muutenkin tuolta ainejärjestöltä puuttuu sellainen oma "forumi", joka on kaikissa muissa ainejärjestöissä. Ja nuo sivutkaan eivät ole mitään päätä huimaavat, suorastaan aika surkeat.

Weboodista en ole löytänyt yhtä ainuttakaan vanhaa tenttikysymystä koskien Insolvenssioikeutta, mutta kyllä sieltä muita vanhoja tenttikysymyksiä tulee vastaan. Onkohan se nyt vaan niin, että se Kukkonen ei ole missään koskaan julkistanut noita kysymyksiä? Vai olenko sokea kuin lepakko?! :)

Olen siis ihan googlettamalla kyllä löytänyt stadin, turun ja rovaniemen insolvenssi tenttien kysymyksiä, mutta on oikeasti todella häiritsevää, kun Joensuun kysymyksiä ei näy missään, heh! Ei edes periaatteessa sitä uudistettua luentorunkoakaan, joka on keväällä jaettu niille tutkinto-opiskelijoille.

Mulla on tuolla avoimen puolella moodlessa vaan sellainen v. 2008 oleva luentorunko + verkkoluennot,  jotka ovat aivan kauheita. Niin paljon vanhentunutta tietoa, että jätän sen ihan suosiolla lukematta ja kuuntelematta, kun menisin muuten ihan sekaisin.

Onko teistä kukaan käynyt tuota Insolvenssioikeuden tenttiä vielä tekemässä?

Itse kuvittelisin, että tenttikysymykset koostuvat pääasiassa konkurssi-, ulosotto, saneeraus- ja velkajärjestelyosioista, mutta voit tietysti tulla joku muukin lisäksi, jos kysymyksiä tulee enemmän kuin viisi.

Syksyn tenttipäivät ja suunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan.

Nyt oli tulleet alustavat tenttipäivät ensi lukukaudelle ja mä tein  niistä jo alustavan suoritusaikataulun. Tämä koskee nimen omaan yleisiä oikeusjärjestysopintoja, jotka multa puuttuvat:


5311304 Yleishallinto-oikeus 5 op (aik. 6 op) 16.syys
5311804 Valtiosääntöoikeus 5 op  26.syys
5311610 Perhe- ja perintöoikeus 5 op (uusi) 24.loka
5311204 Finanssioikeuden perusteet 5 op  11.marras
5311104 Eurooppaoikeuden perusteet 5 op  5.joulu
5311003 Johdatus oikeusteoriaan ja oikeushistoriaan 5 op  16.joulu
5311404 Lainsäädäntötutkimuksen ja oikeussosiologian perusteet 4 op  9.tammi
5311604 Johdatus yksityisoikeuteen 3 op  6.helmi
5311609  Vahingonkorvaus- vakuutusoikeus 5op 23.maalis
5311004 Oikeudellinen ratkaisutoiminta 5 op  20.huhti
5311704 Ympäristöoikeuden perusteet 5 op (Suoritetaan luennolla, oppimistehtävillä ja lukupäiväkirjalla.

Listasta puuttuu pari kurssia, koska olen ne jo suorittanut oikeustaloustieteen opinnoissa sekä rikos-ja prosessioikeuden opinnoissa. Joudun sen takia täydentämään aineopintojani Oikeustaloustieteen puolella vakuutus-ja vahingonkorvausoikeuden tentillä sekä Rikos-ja prosessioikeuden perusopintoja insolvenssioikeuden tentillä, jonka teen siis ensi viikolla.

Tuonne mukaan pitäisi saada vielä ne aloitus ja viestintäopinnot 16op josta 4op tulee ihan heittämällä tekemättä mitään, mutta niiden muiden kanssa onkin etsimistä (ruotsi, englanti), että mihin väliin ne laitan... ehkä keväälle, kun siellä on väljempää? Ja kaksi aloitusopintoihin kuuluvaa kurssia voi suorittaa verkko-opintoina ja niissä on ilmeisesti aika löysä arvostelu, joten ei tottane ajankäytöllisesti suurta ongelmaa.

Lisäksi tästä nyt puuttuu kokonaan marraskuun aikana aloitettavat kahden kurssin ryhmätyöt rikos-ja prosessioikeuden perus-ja aineopinnoista (verkon kautta). Voi olla, että jätän toisen niistä kenties keväälle, kun tuo syksy on oikeasti aika tenttimistä koko ajan.

Tuo kevät on tarkoituksella väljempää, jotta pääsisin aloittamaan kandin työtä  ja osallistumaan seminaariin, koska mulla on kuitenkin vaadittavat perus-ja aineopinnot kasassa siinä vaiheessa jo kahdesta aineesta ;) Yliopiston sivuilta luin, että kandin työ arvostellaan ja siitä saa merkinnän, vaikka puuttuisi opintopisteitä. Sitä tutkintotodistusta ei vaan saa ulos ennen, kuin kaikki on suoritettu :)