sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Ebayn tilaus tuli ja blondi vaihtoi itse lcd-näytön miniläppäriin :)

En muistanutkaan teille kertoa, että mulle tuli perjantaina Ebayn paketti postista, jossa oli tuo mun miniläppärin 8.9" lcd-näyttö. Hinta tosiaan oli sille vain 34 EUR, kun Suomessa olisi saanut huollossa pulittaa 100 EUR pelkästä näytöstä ja sitten vielä tehdystä työstä se 50 EUR. Eli se olisi Suomessa korjattaessa tullut maksamaan yhteensä 150 EUR, joka on mun mielestä ihan törkeesti yläkanttiin. Säästin nyt n. 120  EUR korjauskuluissa, kun tein kaiken itse. Tai siis kaverini säästi, kun hänen lapsensa rikkoi miniläppärini kuvaruudun ja joutui maksumieheksi.


Katsoin tosiaan ensin Youtubesta kaksi videota, jotka oli tuolle mun Asuksen eeePC 900-läppärille suunnattu. Eli siinä kerrottiin ensin, että miten se purettiin ja sitten oli toinen osa, jossa kerrottiin, että miten osat laitetaan takaisin.

Youtuben kokoomisvideo, josta otin mallia:


Oma Asuksen miniläppärini purettuna: (vasemmalla ylhäällä näkyy vanha lcd-näyttö ja vasemmalla alhaalla uusi lcd-näyttö suojamuovissa)

Asuksen miniläppärini koottuna ja uusi lcd-näyttö on vaihdettu ja se toimii!!!!!
Ja miettikää, blondi teki tämän vaihdon ihan itse!! :) Eli ei oo oikeesti vaikeeta, kun on vaan työkalut eli pari pientä ristipää ruuvaria ja sitten sellainen pikku talttamainen ruuvari, niin kaikki onnistui.

Aikaa mulla purkamiseen kului reilu 10min ja takaisin kokoomiseen mulla meni 20min, koska kytkin näppäistön piuhan vahingossa väärään liittimeen, eikä mun näppäimistö toiminut, niin jouduin purkaa alaosan uusiksi ja laittaa piuhan oikeaan paikkaan kiinni.

Eli tuo uusi kuvaruutu on ihan loistava ja toimii hyvin (vaikka se Kiinasta tulikin). Ei oo ruutu kertaakaan jumittanut ja mun mielestä siinä on nyt kirkkaampi tuo näyttö kuin aikaisemmin.

Eli mä en oo itse mitenkään tekniikkaan perhehtynyt, mutta noita youtuben videoita seuraamalla pystyy tumpelokin vaihtamaan lcd-näytön itse ja säästää selvää rahaa. Eli jos rohkeutta riittää, niin suosittelen itse ensin kokeilemaan, ennen kuin kiikuttaa kalliiseen huoltoon. Tosin mun tapauksessa, mulla ei ollut takuuta enää voimassa tuossa koneessa, niin sen takia uskalsin itse alkaa sorkkimaan tuota miniläppäriä :)

Ympäristötaloustiede & Kilpailuoikeus..

Moi vaan.

Sain eiliseen mennessä vihdoinkin luettua kokonaan Johdatus Ympäristötaloustieteeseen kurssikijan ja siinä oli 206 sivua.

Teksti oli aika helppoa, mutta joka viidennellä sivulla oli aina tuollainen inhottava kuvaaja. Niin, olen varmaan maininnut, että matematiikka ei ole mun vahvimpia puoliani, mutta noita kuvaajia, kun katsoo, niin tuntee itsensä todella tyhmäksi. Noi kuvaajat alkaa olla jo paljon monimutkaisempia kuin ne aiemmat, joita tähän saakka tullut vastaan ( ja jotka olivat helppoja). Onhan ne kuvaajat aina hyvin selitetty tuossa kirjassa, mutta noitten piirtäminen siihen esseeseen, niin kröhöm... pitänee pyytää apua joltain toiselta, heh!

Sitten toinen shokki jonka koin, oli nuo esseet tuohon Kilpailuoikeuden erityiskysymyksiin. Siinä oli materiaalina vain: Sähkömarkkinalaki, maakaasumarkkinalaki sekä viestintämarkkinalaki. Eli aika tyhjästä saa nyhjäistä. No oli sinne onneksi laitettu, että myös muu oppimisympäristön materiaali, mutta nää kaksi viimeistä kurssia tuottavat kyllä harmaita hiuksia. Siis nämä ovat mun mielestä ehdottomasti kaksi hankalinta kurssia, kun tuntuu, etten pääse oikein tuohon kiinni. Kävin juuri tsekkaamassa nuo maakaasu-, viestintä- ja sähkömarkkinalait ja aika puuduttavaa luettavaa olivat kylläkin..

Mä oon myös vähän kahden vaiheilla, että menisinkö korottamaan mun arvosanaa tuosta Yhtiö- ja rahoitusjuridiikan taloustieteen perusteet - kurssista, kun siihen olisi mahdollisuus huomenna ja sehän on siis verkkotentti. Mä en tosiaan lukenut siihen tenttiin kunnolla silloin joulukuussa, kun se tentti oli, mutta läpi pääsin kuitenkin ihan kirkkaasti. Olin juuri silloin ehtinyt kuukauden olla kirjoilla avoimessa yliopistossa ja esseiden teko painoi päälle ja eikä ollut ihan käsitystä siitä, että mitä kaikkea tämä ajankäytöllisesti vaatii.

Silti oon nyt viimeaikoina alkanut miettimään sitä, että haluan myös mahdollisimman hyvän "todistuksen", vaikka mun alkuperäinen tavoite olikin, että riittää, että läpi pääsen kursseista. Tässä on nyt vaan niin hassusti käynyt, että nälkä on kasvanut syödessä ;)

Mukavaa laskiaissunnuntaita! :)