lauantai 12. maaliskuuta 2011

Motivaatiota ja fiilistä esseiden kirjoittamiseen :)

Joskus, kun on sellainen fiilis, ettei mua millään huvittaisi alkaa tekemään esseitä ja siinä vaiheessa pitää aina muistuttaa itseään, että mitä varten mä tätä teen. Niin kummasti saa lisää draivii, kun pistää tämän biisin soimaan taustalle:


Usein tuo biisi saattaa soida taustalla, kun kirjoittelen esseitä ja kerran, kun tuo tuli radiosta ajaessani autoa, niin heti tuli mieleen, että mun pitäisi kirjoitella niitä esseitä eikä ajaa autoa ;) Jotenkin toi biisi on vaan saanut sellaisen symbolisen arvon siitä, että se on kultivoitunut mun tunnukseksi näiden opintojen yhteydessä, heh!

Nyt pääsen nauttimaan vapaasta lauantai-illasta kavereiden kanssa, kun ei oo esseistä enää mitää stressiä.


Mukavaa lauantai-iltaa teillekin :)

Neljä ympän essettä viilausta vaille valmiit..



Hyvää huomenta päivää!

Tässä alkavat kaikki ympäristötaloustieteen esseet olla pikkuhiljaa mallillaan ja valmiina. Eli neljä essettä on melkein tehtynä. Tää ympäristötalouden kurssi piti sisällään enemmän matemaattisia kuvaajia ja käppyröitä, jotka tuottivat hankaluuksia. Varsinkin kun niitä piti itse vielä esseeseen laittaa. Sovellepa sellaista kuvaajaa, jossa piti näkyä kustannustehokkuus ja optimaalisen kuormituksen vähentämisen suhde.

Joten, kun ei mun taidoilla sellaista kuvaajaa syntynyt, niin turvauduin ystäväni apuun, joka sitten ystävällisesti piirsi sellaisen mulle paperille ja selitti juurta jaksaen, että mitä se käytännössä tarkoittaa. Siis tuo oli paljon vaikeampi, kuin joku rajakustannus tai markkinakäyrän piirtäminen annetuista tiedoista.

Kyllä tässä huomaa sen, että omat tiedot ovat jossain asioissa aika vähäisiä ja sen takia tää tuntuu niin työläältä. Onneksi on hyviä ystäviä olemassa, jotka ymmärtävät näistä asioista enemmän ja auttavat mielellään. Tosin olen vain pari kertaa joutunut turvautumaan heidän apuunsa, kun muutama asia on mennyt täysin yli ymmärryksen. Ja varsinkin, kun joutuu itsenäisesti opiskelemaan asioita ilman sitä tukea, jota saa, kun istuu luennoilla ja proffa selittäisi sen asian, että miten se oikein menee. Se ei oo ollenkaan sama asia lukea niitä "kylmiltään" paperilta ja alkaa pähkäillä, että mitäköhän tämäkin kuvaaja mahtaa tarkoittaa. Vaikka toki sen on kirjassa selitetty, mutta silti ei kaikki aukea heti ensimmäisellä lukukerralla.

Tää ympäristötaloustieteen kurssi on siis kaikista eniten matikkapainotteinen. Tosin opiskelenhan oikeustaloustiedettä, niin tuosta sanasta "talous", jo ymmärtää sen, että näihin opintokokonaisuuksiin kuuluu laskentaa ja käppyrää. Vähän sama kuin tuossa materiaalitaseen esseessä, niihin siihen joutui havainnollistamaan laskutoimituksin, että mitä se "materiaalitase" käytännössä tarkoittaa. Alapa siinä kylmiltään sitä laittamaan, ku hyvä jos ensin edes tiedät mitä ko. sana tarkoittaa ;) Onneksi noista oon jo selvinnyt, mutta toivon totisesti, ettei mun tarvii enää koskaan törmätä mihinkään ärsyttäviin kuvaajiin tai ainakaan siihen, että joutuisin niitä itse tuottamaan.(tosin luulen, että noita käppyröitä tulee kuitenkin aina vastaan, heh). Se ei oo ihan helppoa tälläiselle, jonka matemaattinen ymmärrys ei ole ihan sieltä kärkipäästä :)

Meinasin melkein unohtaa, että kun joku kysyi, että kuinka pitkiä esseitä joutuu kirjoittaa näille kursseille. Niin yhden esseen pituus on se 2-5 sivua tehtävästä riippuen. Tosin, oon ite kirjoitellut aina sen 5 sivua, ku en oikeesti ymmärrä, että miten joku saa tehtyä esseen pelkälle 2 sivulle??? Siitähän jää muuten niin paljon asiaa pois ja varsinkin, kun pitää perustella niitä asioita lainsäädännön turvin.


Tällä hetkellä olen siis suorittanut 6 kurssia, joille piti tuottaa yhteensä esseitä 22kpl ja sivuja oon tähän mennessä kirjoittanut  110.

Verkkotenttejä on ollut yhteensä 3kpl.

Eli kokonaiskurssimäärä on tällä hetkellä 9 suoritettua kurssia (yht. 40op)

Eli tuohon ei oo laskettu mukaan näitä kahta kurssia joita parhaillaan teen. (niistähän tulee sitten esseitä yht. 8kpl ja 40s.) eli 10op tulee tän kuun lopussa vielä.

Sitten onkin se maaginen 50op kasassa :)

Kuten tuosta näkee, niin esseitä saa kyllä kirjoitella aika tiuhaan tahtiin (22kpl) ja saa oikeasti jakaa sen ajan käytön, kun on pitänyt kirjoitella useita esseitä yhden kuukauden aikana.

Tosin sen oon huomannut näitä esseitä tehdessä, että kirjoittaminen ei oo enää niin vaikeeta kuin silloin alussa. Nyt kun kaikki lähdeviittaukset ja ym. muut tulee ihan selkärangasta, niin ei tarvitse aina ohjekirjaa tuijottaa, että miten ne merkinnät pitikään laittaa. Se on nopeuttanut tätä kirjoittamista aika paljon.

Kaiken kaikkiaan kun tämä rumba on ohitse, niin suoritettuja kurssejä on yhteensä 11kpl, esseitä on kirjoitettu 30kpl ja sivuja on kirjoitettu yhteensä 150s ja plakkarissa on se 50op.

Niin, siinä voi jokainen halutessaan kokeilla samaa, joka kehtaa väittää, että on helppoa ollut, kun kurssit pystyy verkko-opintojen kautta tekemään esseillä ja verkkotenteillä. Verrattuna siihen, että istuu iltaisin luennoilla ja tekee pelkästään kirjatenttejä.

Ja ottaen huomioon, että oon suorittanut tuon kaiken 4,5 kuukauden aikana. Kuinka moni pystyy samaan?

Mielummin mäkin lukisin pelkkiä kirjoja ja kävisin tenttimässä ne paikan päällä pois. Niihän pääsisi paljon nopeammin etenemään näissä opinnoissa ja eikä tarvitsisi kirjoitella näitä esseitä.