tiistai 28. joulukuuta 2010

Rising Like a Phoenix from the Ashes..


Juuri kun myönsin tappioni oikeustapauskeissejä kohtaan niin postissa saapui ilouutinen. Sain vihdoinkin kauan kaipaamani kurssiavaimen kevään Oikeustaloustieteen aineopintoihin.

Ja arvatkaapa muuten mitä kaikkea kevään aineopinnot pitävät sisällään? Minäpä kerron.

Johdatus rikostaloustieteeseen (5 op) Verkkotentti 07.02
Immateriaalioikeuksien taloustieteen perusteet (5 op) 4 essettä. Deadline 28.02
Kilpailuoikeudellisia erityiskysymyksiä (5 op) 4 essettä. Deadline 31.03
Ympäristöoikeuden taloustieteen perusteet (5 op) 4 essettä. Deadline 31.03

Vahingonkorvaus- ja vakuutusoikeus (5 op) Kirjatentti 25.03 (pitää sopia etätentti paikka)
Julkiset hankinnat (4 op) Kirjatentti 25.03 (pitää sopia etätentti paikka)

Niin, vähän vaan ihmetyttää, että aineopinnoissa olisi pitänyt olla yhteensä 30 op ja nyt niitä onkin 29op, eli minnekäs se yksi opintopiste katosi??!

Mutta tässä onkin oikeesti hyvä juttu se, että nyt kun palautan ne mun missaamat oikeustapaukset tammikuun lopussa, niin mulle jää myös hyvin aikaa aloittaa etukäteen tekemään esseitä noista muista aineista ja kirjoitettavaahan riittääkin, kun joutuu rustailemaan 12 essettä. Eli työsarkaa tosiaankin riittää.

Tappio on myönnettävä, en olekaan superihminen



Arvatkaapa mitä, mun pakko nyt myöntää tappioni tuon lähestyvän 31.12 deadlinen kanssa. Kun olen tässä nyt lykännyt ja lykännyt noiden kolmen oikeustapauskeissien aloittamista, niin päätin sitten niin, että teen niitä hissukseen. Seuraava palautuspäivä niille on vasta 30.04.11 ja se tekeekin tästä kinkkisen, koska se erillishaku yliopistoon päättyy 13.05.11 , niin tuosta ei ne arvosanat ehdi välttämättä tulla ennen sitä ja se olisi silloin täysi katastrofi mulle vaadittavien opintopisteiden suhteen, kun siihen mennessä pitää olla koossa vähintään se 50op.

Joten mä päätin sitten seuraavaa, että mä palautan ne oikeustapaukset sitten "kuukauden myöhässä" tai vastaavasti "3 kk etuajassa". Eli palautan nuo tehtävät 31.01 tai aikaisemmin, mikäli saan ne tehtyä. Toivottavasti se proffa sitten älyää tarkistaa ne myös ajoissa, jotta saan arvosanan siitä.

Eli kyllä tää 30 opintopisteen suorittaminen kahdessa kuukaudessa alkaa nyt vaatimaan veronsa. Eli pystyin kaiken kaikkiaan suorittamaan 25 opintopistettä marras-ja joulukuun aikana. Ja mua nyt niin harmittaa kun en saa noita oikeustapauskeissejä tehtyä. Todella harmi on se, että ku en silloin syksyllä tajunnut aikaisemmin aloittaa näitä opintoja, ennen kuin vasta marraskuun alussa, niin olisin saanut suoritettua enemmän opintoja nyt syksyllä.

Mutta mun tähtäin on edelleen pääsyssä tutkinto-opiskelijaksi ja menen sinne sisään vaikka hampaat irvessä. En anna periksi, vaikka tässä vähän jouduinkin omasta suunnitelmastani joustamaankin ;)

Mutta haluan tarjota teille muillekin vähän porkkanaa, jos olette haaveilleet yliopistoon pääsystä ja ovet eivät sinne ole auenneet, niin tässä on teille artikkeli, josta saa paljon motivaatiota: 50 opintopisteellä suoraan tutkinto-opiskelijaksi(juttu löytyy sivulta 38)

Eli ne jotka opiskelevat Kajaanin ja Savonlinnan  avoimessa kesäyliopistossa pääsevät suoraan tutkinto-opiskelijaksi, kun ovat suorittaneet tuon 50 opintopistettä ja tässä vaiheessa korostettakoon sitä, että arvosanoilla ei ole merkitystä.

Kun taas minä, joka teen nuo vaadittavat 50 opintopistettä verkko-opintojen kautta, joudun hakemaan erillisvalinnassa tutkinto-opiskelijaksi, mutta minunkaan suhteen  ei ole merkitystä arvosanoilla, kunhan ovat hyväksytysti suoritetut ja väylän kautta tullessa, ei ole mitään tiettyä hakijamäärää olemassa, että kuinka moni pääsee sisään vaan kaikki hakijat hyväksytään. Paitsi vuonna .2012 avoimen väylän kautta tulevat, joutuvat kilpailemaan paikoista. Eli omalla kohdalla sattui aivan mielettömän hyvä tuuri, kun ehdin tekemään vaaditut opintopisteet, ennen kuin he kiristävät seulaa! :D