perjantai 14. tammikuuta 2011

Itä-Suomen Yliopiston HTK-hanke loppuu keväällä 2011.

Mun pitää hieman korjata sanomisiani, nimittän huomasin, että olin virheellisesti sanonut tuolla aikaisemmin, että mulla olisi jo 30 opintopistettä kasassa, mutta totuus siis on, että vasta 25 opintopistettä  ja vasta sitten tulee 30 op, kun palautan oikeustapauskeissit tämän kuun lopussa ja saan siitä arvosanan. Huomaa heti, että oon mennyt ihan sekaisin, kun oon vahdannut sitä weboodia niiden arvosanojen takia, kun ne ilmestyvät sinne niin hitaasti :)

Tänään oli tosiaan tullut sähköpostiin tuon Itä-Suomen väylähaun kriteerit ja hakuohjeet. Nehän ovat olleet siellä jo näkösällä syksystä asti eli ei sinänsä mitään uutta tietoa tullut vastaan. Heräsi vaan kysymys, että kun sinne haetaan sähköisesti erillishakulomakkeella, niin tarkoittaako se silloin sitä, että kun mulla on kasassa vähintään ne 50 opintopistettä, niin mun ei tarvii erikseen pyytää opintorekisteriotetta  ja jotenkin liittää se siihen hakemukseen? Eli ne näkevät sen samalla lailla, kuin sen ylioppilastutkinnon? Tuo on ainoa mikä mua vaan mietityttää, kun siihen lomakkeeseen ei vielä pääse tutustumaan.

Ajan tuolla takaa vain sitä, että kun viimeisten esseiden palautuspäivä on esim. 31.03, niin arvosanat niistä tulee 30.04 weboodiin ja haku päättyy 13.05, niin siinä on aikaa vaan silloin 12 päivää saada leimalla varustettu opintorekisteriote liitettyä hakemukseen ja se sivuilla sanottiin, että menee vähintään 2 viikkoa aikaa, jos haluaa virallisen opintorekisteri otteen...

Samalla kun kävin läpi väylänhakukriteereitä muihin Itä-Suomen Yliopiston tiedekuntiin, niin osaan vaadittiin vähintään se 60 opintopistettä tai jopa 110 opintopistettä ja niihin oli kiintiömäärät, että kuinka monta opiskelijaa otetaan sisälle opiskelemaan ja millä arvosanoilla. Eli aikamoista hajontaa on olemassa.


Onneksi tuohon mun HTK- tutkintoon väylän kautta vaaditaan vähintään se 50 opintopistettä ja KAIKKI hakijat pääsevät sisälle. Jos olisin tämän vaihtoehdon jo tiennyt vuosia sitten niin olisin jo kipin kapin juossut tätä tekemään. Tästä HTK/M-hankkeesta oli ennen joulua juttua lehdessä ja siinä sanottiin, että tämä on kokeiluluonteinen prosessi, jota on kehitetty työelämän tarpeisiin ja jos oikein muistan niin tämä hanke oltiin aloitettu v. 2007 ja se nyt loppuu sitten tänä keväänä. Eli ajatelkaa, että mikä hemmetinmoinen tuuri mulla kävi, kun älysin lähteä tekemään näitä opintopisteitä tiukalla tahdilla.

"Avoimen yliopiston väylän opiskelijamäärät kasvuun
Yksi osoitus hankkeen onnistumisesta on väylän kautta tulleiden opiskelijoiden määrän reilu lisäys oikeustieteissä vuonna 2010. Kun vuonna 2009 väylän kautta oikeustieteitä hakeutui opiskelemaan vajaat 40 opiskelijaa, nousi heidän määränsä tänä vuonna päälle sadan. Hallinto-oikeuden professori Tarmo Miettisen mukaan oikeustieteiden laitos saa avoimen väylän kautta hyvin motivoituneita ja aikaansaavia opiskelijoita. Laitos on ollut hankkeeseen tyytyväinen.
– Laitoksella on vahva tahto säilyttää HTK-hankkeen omainen perusviritys, kun nyt siirrymme hankkeesta tavanomaiseen toimintaan, Miettinen toteaa.

Ohessa linkki tekstiin HTK-hankkeesta vauhtia oikeustieteen avoimen yliopiston opintoihin

Kertokaapa mulle, että mihin muuhun yliopistoon pääsee yhteen tiedekuntaan pelkästään väylän kautta yli 100 opiskelijaa, jotka ovat suorittaneet vaadittavan opintopistemäärän, eikä muita kriteereitä ole?? ;) Yleensä ne kiintiöt ovat jotain 2-5paikkaa per tiedekunta ja kamala kilpailu siitä, että pakko saada vitosen arvosanat jokaisesta tentistä, että ovat niin kahden onnekkaan joukossa, jotka sitten ehkä pääsevät sisään.