torstai 13. tammikuuta 2011

Kritiikkiä Avoimelle Yliopistolle kirjavaatimuksista



Voi herran pieksut sentään! Nyt tulee kritiikkiä  Itä-Suomen yliopistolle. Siis tarkennetaanpa hieman, eli sen "avoimelle" puolelle. Miten ne voivat oikeesti laittaa kurssivaatimuksiin kirjan, jota ei saatavilla missään muualla kuin Itä-Suomen yliopiston omasta kirjastosta, hei haloo! Jengiä kuitenkin asuu eripuolella Suomea ja sitten tuo kirja on vaan heillä. Ihan kun alkaisin sitä kaukolainaamaan ja maksaisin siitä hyvästä 10 euroa,  no way!

Meni nyt vähän maku tuosta. Kirjan nimi oli tosiaan Guellec-van Pottelsberghe de la Potterie: The Economics of the European Patent System. Helsingin Yliopiston opiskelijakirjastosta on löytyneet tähän mennessä kaikki tarvitsemani kirjat sekä muutamasta tavallisesta kirjastosta, mutta siis tuota ko. kirjaa ei heilläkään ollut siellä.

No minäpä tiedän sitten, että jääpähän tuo kirja lukematta kokonaan verkkotenttiin. Mulla oli tuossa yritys-ja rahoitusjuridiikan verkkotentissä sama tilanne, että multa puuttui kokonaan yksi kirja, koska en ollut saanut sitä ajoissa. Ja ironiaa siinä se oli se, että heti verkkotentin jälkeisenä päivä tuli viesti, että varaus on saapunut noudettavaksi, heh! No mä siis pääsin kevyesti läpi siitä verkkotentistä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen olisin pärjännyt varmasti paremminkin, jos mulla olisi ollut käytettävissä se Kaisalahden väikkäri. Mä olin kuitenkin näppäränä tyttönä tajunnut googlettaa googlesta ja sain siis dorian kautta katseluoikeuden vain 5 sivulle hänen väitöskirjaansa. Ei se kyllä kauheesti auttanut tentissä, haha!

Unohdin viimeksi mainita, että olin maanantaina tosiaan avoimen yliopiston luennolla istumassa ja  siellä oli kaikenlaista porukkaa. Oli tutkinto-opiskelijaa, oli pissiksiä, eläkeikää hipovia, keski-ikäistä porukkaa. Osa jopa tuli sinne oikein puku/jakkupuku päällä ja kiiltävä salkku kainalossa. Mua vaan niin hymyilytti. Yksi jopa roikotti kaulassaan sellaista ulkoministeriön kulkukorttia, että kaikki varmaan näkisivät, että missä hän on töissä!! Siis oikeesti, miten suuri ego pitää olla, kun pitää itseään "esitellä"?