tiistai 11. tammikuuta 2011

Arvosanat tulivat vihdoinkin och heja Sverige! ;)



Heippa vaan kaikille!

Tässä viikonloppu meni ihan siivillä ja en ole oikein kerinnyt tätä blogia päivittämään, vaikka pyrin siihen, että vähintään joka toinen päivä kirjoittelisin tänne jotain, pyydän anteeksi teiltä , jotka tätä luette :) Mistä sitten aloittaisin, ensin opiskeluasiat ja sitten kerron vähän henkilökohtaisemmasta elämästä.

Mullahan oli tosiaan se 13.12 rahoitus-ja yritysjuridiikan verkkotentti ja eilen sitten kiukuspäissäni soitin avoimeen yliopistoon, että missäs ne tenttitulokset luuraavat, kun ne pitäisi tarkistaa 3 viikossa ja nyt mennyt jo neljä viikkoa. Siellä sitten tämä ystävällinen naishenkilö kertoi, että minun pitää laittaa viestiä tälle ko. kurssinopettajalle, joka tietää arvosanat, jos hän ei ole vielä niitä ehtinyt syöttää weboodiin. No sitten mä olin vaan, että no just joo, pitääkö kaikki tehdä aina niin hankalaksi ;)

Puhelun jälkeen päätin, että odotan vielä yhden päivän ja jos sit ei ala mitään kuulumaan, niin laitan mailia sille kurssin opettajalle. No tänään aamulla, kun tulin töihin ja käynnistin koneen, niin menin heti ensimmäisenä katsomaan weboodiin, että onko sinne tullut arvosanaa, no eipä tietenkään ollut tullut. Aloitin sitten kirjoittamaan sähköpostia opettajalle ja se jäi kesken, kun piti hoitaa kiireellinen työtehtävä. No sen jälkeen, kun olin työtehtävän hoitanut niin satuin vahingossa vilkaisemaan vielä kerran sitä weboodia, niin sinne oli tullut mun tenttitulokset!!!! Arvatkaas kellä on nyt tosiaan kirjallisena opintorekisteriin merkittynä 30 opintopistettä??? ;) Nimittän mulla! ;) Enää puuttuu vähintään se 20 opintopistettä väylän kriteereistä.

Olen nyt ihan euforiassa, koska mulla on koko ajan ollut sellainen pelko perseessä, että mitä jos reputan, mitä sitten käy mun suunnitelmille ja puhumattakaan aikataulusta, jonka olen laatinut?!  Ja kuitenkin olen päässyt kaikista aineista hyväksytyksi läpi, mikä on erittäin suuri ilonaihe minulle!

Sitten jos mennään hieman henkilökohtaisempaan elämään, niin voin tosiaan kertoa, että ei kannata palata koskaan exän kanssa yhteen. Se ei tosiaan onnistu. Joten se loru loppui sitten aika lyhyeen, heh! Olin lauantaina hyvien ystävieni kanssa hiihtämässä ja siellä meitä vastaan tuli sellainen mukava miesporukka, joka siis koostui riikinruotsalaisista. Olivat tosi mukavia ja lähdimme heidän mukaan hiihtomajalle juomaan lämmintä mehua ja syömään pientä naposteltavaa. kyllä jotenkin huomaa sen, että suomalaisten ja ruotsalaisten miesten erot ovat suuret. Ruotsalaiset nimittäin ovat hurjan avoimia ja kohteliaita ja olivat erittäin otettu siitä, että koitimme puhua heille ruotsia :D No lopputulos oli sitten se, että niitä sanoja joita emme muistaneet ruotsiksi korvasimme englannilla hyvin pärjättiin, eikä ymmärtämisen kanssa ollut minkäänlaista ongelmaa :D No siinä sitten tuli vaihdettua numeroita yhden mukavan ruotsalaisen kanssa ja ollaan oltu nyt tiiviisti yhteydessä. Nään hänet seuraavan kerran, kun meen Ruotsiin risteilylle reilun parin viikon päästä.

Koitan kirjoittaa hänelle aina ruotsiksi mesessä, jotta oppisin itse paremmin käyttämään ruotsia ja opintoja varten tuohan on ihan loistojuttu, koska mun ruotsinkielen taito on vähän ruosteessa ja oon yllättänyt siitä, että miten hyvin oikeasti ymmärrän ruotsia. Siis oikeesti ymmärrän riikinruotsalaista! ;) Tässään on nyt koko kevät ja kesä aikaa parantaa omaa ruotsinkielentaitoa, niin pääsee siitä pakollisesta virkamiesruotsistakin sitten hyväksytyin paperein läpi. Aina pitää jokaisesta asiasta löytää joku hyvä puoli. Tää ruotsalainen sanoo, että kirjoitan ja puhun hyvin ruotsia "ei ruotsalaiseksi", joten kai se vaan tää suomalaisten juttu, että ei uskalla puhua mitään, ennen kuin on varma, että lause on täysin oikein kieliopillisesti.

Mä tein heti aluksi ihan selväksi, että mä sanon ja kirjoitan ruotsia siten, kuin musta itestään tuntuu. Eli virheitä tulee, mutta se ei haittaa, kun hän ymmärtää mitä sanon. Tosin kummasti on nyt tässä alkanut tuo ruotsinkielen kielioppi ja sanavarasto taas kiinnostamaan ihan uudella lailla. En olisi voinut minään kuunaan päivänä kuvitella, että alkaisin ruotsia ihan omasta halustani taas hieman opettelemaan lukioaikojeni jälkeen :) Näin vaan se elämä heittää yllätyksiä eteen, heh!

Oikein mukavaa antoisaa tiistaita! :)