lauantai 1. tammikuuta 2011

Hey ho, Let's go!



Eli nyt tämä vuosi lähtee tosiaan vauhdilla käyntiin ja tämä vuosi tuo tullessaan itselleni sen kaikkein tärkeimmän eli kauan kaivatun opiskelupaikan yliopistoon. Voin jo tuntea, kuinka se on jo tuossa sormieni ulottuvilla. Enää puuttuu tosiaan puolet vaadittavasta 50 opintopisteestä, joten tässä ollan jo puolivälissä matkalla kohti sitä unelmaa.

Viime vuoden ehkä yksi mieliinpainuvimmista hetkistä oli tämä hyvä ystäväni vinkkaus siitä, että aikuisenakin voi ja kannattaa opiskella. Ei se opiskelu pelkästään tarkoitettu nuorille ja vastavalmistuneille ylioppilaille. Muistan vieläkin sen tilanteen, jossa olimme  työpaikkamme kahvinurkkauksessa marraskuun alussa:

Olin hakemassa kahvia itselleni, kun tämä hyvä ystäväni sattui tulemaan siihen myös samaan aikaan.

- Hei, Coase, sinäkin täällä
- Joo, pakko saada kahvia näin aamulla, että pysyy hereillä
- Kuulin tuossa sattumalta, että yliopistoon voi päästä sisään väylän kautta ja ajattelin, että se saattaisi kiinnostaa sinua.
- Mikäs se sellainen väylä on?  En ole kuullutkaan.
- Se tarkoittaa sitä, että avoimessa yliopistossa pitää suorittaa tietty määrä opintopisteitä, jotta tulee     hyväksytyksi yliopistoon opiskelijaksi. 
- Kuulostaa aika mahdottomalta, mä olen töissäkin, eikä aikaa riitä opiskeluihin
- Tiedätkö, tässä tulee se paras osa! Ne järjestetään verkko-opintoina.
- Täh, ai internetissä, eikö muka ole mitään läsnäolopakkoa? Sä koitat nyt tehdä mulle jonku källin, en usko sua. Onko tuo joku humpuukijuttu??
- Tää on ihan tosi juttu. Mä annan sulle nettiosoitteen ja puhelinnumeron, josta voit kysyy lisää tietoa.

Heti, kun pääsin töistä kotia, niin tutustuin avoimen yliopiston nettisivuihin ja aluksi en edes meinanut löytää sitä tietoa, josta ystäväni oli kertonut. Joten sitten seuraavana päivänä soitin avoimen yliopiston toimistoon ja kysyin, että mikä ihmeen juttu tämä oikein on? Sieltä tosiaan erittäin ystävällinen naishenkilö neuvoi minut oikealle sivulle ja kertoi avoimen yliopiston väylästä, josta on mahdollisuus siirtyä yliopiston tutkinto-opiskelijaksi. 

Kysyin tältä naishenkilöltä vielä, että mikä kompa tässä sisäänpääsyssä on. Niin, hän vastasi, että ei mikään. Valitsemassani aineessa riittää, että on suorittanut vähintään 50 opintopistettä hyväksytyksi, eli kaikista kursseista pitää päästä hyväksytyksi läpi, jotta hakija hyväksytään tiedekuntaan. Eli ei ole olemassa mitään kiintiötä siitä, kuinka monta hakijaa hyväksytään tai arvosanakiintiötä siitä että millaisilla arvosanoilla pääsee sisään. Vuoden 2012  kevään yliopistohaussa sellaiset tullaan todennäköisesti asettamaan. Eli ehtisin hyvin saada kasaan nuo vaadittavat opintopisteet ja tulla hyväksytyksi tiedekuntaan keväällä 2011!

Joten siitä puhelinkeskustelusta ja seuraavalla viikolla saapuneesta  kurssiavaimesta alkoi oma unelmani elämään. 

Tästä ainakin opin sen, että unelmat ovat saavutettavissa ja joskus jopa pienellä tuurilla. Tässä tapauksessa hyvän ystäväni vinkin avustuksella ja olen hänelle syvästi kiitollinen siitä, että kertoi siitä minulle.

Riemukasta Uutta Vuotta 2011!