tiistai 15. maaliskuuta 2011

Avoimen Yliopiston Väylä Infon jälkitunnelmat


No niin, iltaa taas kaikille!

Sain niin suuren motivaatiopuuskan tuosta, kun kuuntelin reilun tunnin verran tuota väyläinfoa ja nyt olen paljon viisaampi kuin ennen sitä. Eli oli todella kannattava osallistuminen ja väyläinfon vetäjäkin oli erittäin hyvä ja vastasi kaikkiin kysymyksiin, joita hänelle netin kautta esitettiin. Erittäin positiivista oli myös se, että se ääni ei katkeillut/ pätkinyt kertaakaan koko infon aikana. Tuntui ihan siltä, että olisi itse ollut paikan päällä (tai olinhan mä, mut netin välityksellä, heh).

Ja siis miettikääpä tätä:

Kaikki hakijat, jotka ovat suorittaneet vähintään 50op hyväksytään suoraan tutkinto-opiskelijaksi.
Eli kun on 50op kasassa, voi olla varma siitä, että on lunastanut opiskelupaikan.syksyksi.
Ei arvosana eikä hakijakiintiöitä (ykkösillä pääsee sisään). Kaikki pääsee.
Tutkinto-oikeus alkaa 1.8.2011 ja päättyy 31.7.2018
Kirje hyväksymisestä tulee kotiin viimeistään 10.6 mennessä tai jo aikaisemmin, jossa kaikki opinto-oppaat ja opiskelijakortin aktivointi systeemit, jotta saa opintososiaaliset edut.

Sain vastaukset myös mieltä askarruttaneisiin kysymyksiini:

Eli jos eivät ole viimeiset arvosanat tulleet vielä 13.5 näkyviin weboodiin, niin voi silti laittaa hakemuksen sisään heti ensimmäisenä hakupäivänä (28.3) ja kirjoittaa sinne hakemukseen, että milloin on viimeinen tentti/oppimistehtävät ollut ja, että arvosana siitä puuttuu. Kun se arvosana sitten on lopulta tullut, niin se merkitään sille päivälle, kun se tentti on ollut. (Eli tyyliin vika tentti 9.5 ja haku loppuu 13.5, ei arvosanaa tullut haun loppumiseen mennessä.  Arvosana tulee 20.5 ja se on 1. Päivätään hakemukseen  20.5 tiedekunnan kansliassa arvosana 1 päivälle 9.5. Hakemus on hyväksytty. Opiskelupaikka varma.)

Eli opintosuoritustodistuksen saa 2 päivän viiveellä tilattua. Se liitetään hakemuksen yhteyteen ja hakemukseen vaan maininta, että siitä ja siitä tentistä ei ole vielä tullut arvosanaa. Eli omalla kohdallani tilaan tuon opintosuoritusotteen heti huhtikuun ekalla viikolla ja kirjoitan siihen, että jos arvosanat eivät ole tulleet ympäristötaloustieteen ja kilpailuoikeuden erityskysymykset kursseista, että niistä puuttuvat arvosanat. Toivon parasta, että olen päässyt niistä läpi vähintään ykkösellä. Muuten kaatuu mun projekti kokonaan ja oon tosi pettynyt!

Jos niin huonosti käy, että reputan nuo kaksi kurssia, niin mulla on mahdollisuus niitä esseitä vielä korjailla ja palauttaa takaisin maikalle ennen 13.5 ja taas toivoa parasta, että olisin läpäissyt ne. Mut jos sittenkin oon epäonnistunut, niin sit ei syksyllä aukea mulle yliopiston ovet!!! :(

Mun unelma on enää 10 opintopisteen päässä!

Avoimen Yliopiston väyläinfo on tänään illalla :)

Tänään onkin jännät paikat, kun Itä-Suomen Avoin Yliopisto järjestää väylä infon netin välityksellä illalla, jossa opiskelijoilla on kuuntelu- ja chat-kyselymahdollisuus. Siinä selviää kaikki ne kysymykset, joita mulla mielessä tällä hetkellä pyörii tuon hakemisen suhteen. Tosin, nyt käy varmasti ilmi, että kuinka moni on tulossa väylän kautta sisään, kun kaikki kellä on 50op pääsevät varmasti tutkinto-opiskelijoiksi. Siinä mielessä on oma selusta turvattu ;)

Eniten kiinnostaa juuri tuo papereiden täyttö ja sitten se opintorekisteritodistus, että miten se käytännössä tapahtuu. Mitä jos mun 2 kurssin arvosanat eivät ole tulleet vielä 30.04 mennessä, niin miten ihmeessä ehin saada sitten tilattua virallisen opintorekisteriotteen leimalla varustettuna ja lähettää sen sinne tiedekuntaan, kun se haku päättyy 13.5 ja  tuosta opintorekisteriotteesta sanottiin, että sen tilaaminen voi kestää 2-4 viikkoa, jos on ruuhkaa??? Siis 4 viikkoa???  En välttämättä saisi sitä siihen haun loppuun mennessä hankittua??? :(

On pakko tänään kysellä siellä, että mikä on meiniki tuon suhteen...vai voisivatko ne ite lähettää sen sinne tiedekunnan kansliaan? Niin säästyisi aikaa??

Niin, ja eilen tosiaan kirjoittelin ensimmäistä Kilpailuoikeuden erityiskysymysten esseitä ja oli kyllä mielenkiintoista. Sain aikaiseksi vasta pari sivua, mutta voi olla, että tänään ei mitään tekstiä siihen synny lisää, kun pitää osallistua tuohon väylä infoon, joka siis alkaa klo. 17.30-19.00. Pitää katsoa, että mikä on fiilis sen jälkeen vai pidänkö tänään taukoa kirjoittamisesta kokonaan. Katsellaan ja kuulostellaan :)