tiistai 26. huhtikuuta 2011

Väylälomake ja opintosuoritusote on postitettu yliopistolle :)



Tänään sitten laitoin postiin tuon kirjekuoren, jossa olivat väylälomake täytettynä sekä virallinen opintosuoritusote. Ajattelin, että ensi viikolla soitan sinne ja varmistan, että tuo kirje on varmasti mennyt perille (sen voi tarkistaa tietystä numerosta) Heti, kun olen sen saanut varmistettua, niin voin huokaista helpotuksesta, että kaikki on mennyt hyvin. Sitten voikin hyvillä mielin jäädä odottamaan syksyllä alkavia opintoja :)

Tosin tässä kesällä tehdään nyt pois alta kaikki ne rikos-ja prosessioikeuden oppimistehtävät, jotta syksylle sitten muiden opintojen seuraksi jäisi enää 2 verkkotenttiä, 2 kirjatenttiä sekä 2 ryhmätyötä ;) Eli elokuun loppuun mennessä olen saanut kasaan (eli  tarkoittaa esseiden/oppimistehtävien palautuspäiviä) vain 25 opintopistettä. Jos nuo kaksi verkkotenttiä sattuisivat olemaan syyskuussa, niin saisin niistä vielä 10op, eli silloin olisi kasassa 35op (85op) ja jos kävisi niin hyvä tuuri, että noita kirjatenttejä  olisi jo syyskuussa, niin voisin tenttiä nuo 2 kirjatenttiä (11op) heti silloin pois (pitää kesällä aurinkoa lukiessa lukea tenttikirjoja). Niin olisi syyskuun lopussa kasassa yhteensä 96op. Eli marraskuulle jäisi silloin vain näistä opinnoista nuo ryhmätyöt (15op), joten ei olisi niin kauhean vaikeaa toteuttaa edes aikataulullisesti, muiden kurssien ohessa.

Pitää nyt vaan odottaa sitä opinto-oppaan ilmestymistä ja katsoa sen jälkeen weboodista, että miten nuo kirjatentit tulevat menemään ja miten muissa aineissa ne tentit menevät.

Mun murheenkryyni on edelleen noi viestintä-ja kieliopinnot, kun niissä on se läsnäolopakko. Voikohan noissa mitenkään neuvotella niiden opettajien kanssa, vai ovatko he ihan ehdottomia sen suhteen? Ja miten noi opinnot noissa edes yleensä menevät? Ei kai ne vaan ole niin, että yksi tunti viikossa koko vuoden ajan? Kun haluaisin/ olen kuullut, että ne olisivat esim. 2-3 viikon tiiviissä jaksossa, jolloin voisi suorittaa mahdollisimmat monta kurssia kerralla pois tai ainakin niin, että ne tunnit ovat istuttu ja sitten vaikka tenttii uusinnoissa, jos tentit menevät päällekäin. Sen verran pystyisi olemaan poissa töistä.