maanantai 13. joulukuuta 2010

Ensimmäinen tunnustus.

Heippa vaan taas!

En ole oikein ehtinyt kirjoittelemaan tänne, kun töissä on ollut niin kamalan kiirettä ja sitten olen kirjoitellut esseitä ja tehnyt noita oikeustapauskeissejä. Tässä alkaa nyt aika uhkaavasti loppua kesken, mutta en luovuta. Olen päättänyt, että pääsen väylän käyttä sisään keväällä, joten uhrauksia pitää tehdä ja se on sitten pois mun sosiaalisesta elämästä. Tosin ehdin kyllä kavereita nähdä, mutta ei parane kauheesti olla riekkumassa missään viikonloppuisin, kun nuo viikonloput ovat parasta kirjoittamisaikaa esseille ja samalla myös pystyy käydä ulkona hyvin hiihtämässä ja luistelemassa.

Aah, nyt mun pitää tehdä tunnustus teille. Mulla olisi ollut tänään se Yhtiö- ja rahoitusjuridiikan taloustieteen perusteet (5 op) verkkotentti, mutta kun en saanut siihen sitä yhtä kirjaa lainattua, niin en aloittanut sitä vielä tekemään. Tuo verkkotentti on auki vielä huomiseen klo: 12 saakka, eli pitää heti huomenaamulla klo: 7 alkaa sitä tekemään, kun sitä on aikaa tehdä 4h. Sain nimittäin otettua töistä aamupäivän vapaaksi ylityötuntien ansiosta, niin onnistuu tuo tentin teko aamulla, muuten olisin joutunut sen skippaamaan.

Tässä oon nyt katsonut kaikki e-aineistot läpi tuosta saakelin Kaisanlahti, Timo (1999): Sidosryhmät ja riski pörssiyhtiössä- kirjasta, eikä missään ole sitä saatavilla. Mua niin ärsyttää. Löysin toki siitä samasta kirjasta, jonkun 5 sivun lyhennelmän, mutta ei sillä pitkälle pötkitä. Sitten olisin löytänyt elektrasta pdf-tiedostona tuon väikkärin, mutta eipä ole käyttöoikeuksia, niin en näe sitä. Vaikka menin sinne sitä Nelli-portaalia pitkin niin sittenkin näen siitä vain 5 sivua. Mua nyt ärsyttää ja kovasti. Kiva jos tuosta verkkotentissä tulee joku kysymys tuosta kirjasta ja mulla on vaan ne 5 sivua, niin siitähän sitä tietoa sitten ammennetaan, hurraa!

Tämä ilta meneekin nyt lukiessa näitä kahta kirjaa:
Turtiainen , Markkinakuri, sijoittajansuoja ja sijoitusrahastot
Timonen , Corporate governance, instituutiot ja lainsäädännön merkitys


Toivottavasti kysymykset painottuisivat noihin kahteen kirjaan enemmän, kun mulla ei tosiaan ole tuota kolmatta kirjaa, aaaaargh! Ajattelin nyt, että  kun teen sen tentin huomenna aamulla, niin teen sen niin hyvin kuin osaan ja jos saan siitä huonon arvosanan, niin meen korottaa sitä sitten 07.03.11. Kunhan nyt edes läpi siitä pääsen, että saisin niitä opintopisteitä kasaan :)

Eipä tässä nyt tällä erää muuta, kertoilen huomenna, että miten tuo tentti meni.

Mukavaa ja rauhallista maanantai-iltaa :)