tiistai 4. tammikuuta 2011

Mistä ihmeestä on repäisty yhden opintopisteen arvo??!



Tässä kun olen näitä kurssien esseitä aina kirjoitellut  niin on herännyt kysmys, että mistä yhden opintopisteen vastaavuus on laskettu, että se on juuri se 27h työpanos? Mitä määritelmää siihen on oikein käytetty?? Aikani netissä surffaillessani, niin löysin tälläisen määritelmän: "60 opintopistettä vastaa lukuvuoden työmäärää tai 1 600 tuntia työtä. Yksi opintopiste vastaa siis noin 27 tunnin työpanosta.", mutta missään ei sanota, että miksi juuri tuo 27h, miksei se vaikka olisi 30h? Jätän nyt saivartelut sikseen, mutta olisi tuo kiva tietää,

Lähinnä ajoin sitä takaa, että kun mulla oli tässä hiljattain kurssi, joka oli laajudeltaan 6op ja jouduin sille kurssille tekemään 6 essettä, niin ei mulla ajallisesti mennyt yhden esseen kirjoittamiseen sitä 27h, kun se oli määrätty tavallaan yhden opintopisteen arvoksi. Eli  yksi essee= yksi opintopiste. En nyt tiedä, että ymmärrättekö mitä ajan takaa, joten jätän tämän nyt itselleni hautumaa pääkoppaani, heh!

Mä niin nautin tästä tammikuusta, koska tää on nyt "pitkästä" aikaa kuukausi, jolloin voin ottaa vähän rennommin näiden esseiden suhteen. Ei ole koko ajan sellainen tuli perseen alla fiilis koko ajan, että nyt on pakko kirjoittaa koko ajan. Toki, mun pitää tehdä noi oikeustapauskeissit tämän kuukauden loppuun mennessä. Onneksi ne ovat kuitenkin ainoat pakolliset palautukset tämän kuun lopussa, kun palautan ne tyyliin "3kk etuajassa", että varmasti ehdin saada arvosanat siitä.

Olen kuitenkin nyt asettanut itselleni seuraavat deadlinet tälle vuodelle noiden Aineopintojen suhteen.:

Aikatauluni on seuraavanlainen eli ensin on:

Johdatus rikostaloustieteeseen (5 op) - Verkkotentti (07.02)

ja sen jälkeen ovat palautusvuorossa  esseet seuraavaista aiheista (28.02)

Kilpailuoikeudellisia erityiskysymyksiä (5 op)
Immateriaalioikeuksien taloustieteen perusteet (5 op)
Ympäristöoikeuden taloustieteen perusteet (5 op)

Eli esseet pyrin noista aineista palauttamaan 28.02, eli kuukauden etuajassa, jotta saan varmasti arvosanat viimeistään huhtikuun alkuun mennessä. Sit jos tekee tiukkaa jonkun kurssin palauttamisen suhteen, niin voin käyttää sitä joustomahdollisuutta, eli se ehdoton ja ainoa viimeinen palautuspäivä olisi silloin se 31.03.

Oon tässä huomannut, että kun suunnittelee hyvin tuon oman aikataulunsa ja kirjaa ne ylös, niin silloin tulee kanssa tehtyä asiat kunnolla. Eikä tuu sitä pakonomaista lykkäämistä niiden suhteen.

Mä itse huomasin sen, kun tein Oikeustaloustieteen perusopintoja, että suunnitelmallisuus oli se kaiken A ja O. Oma aikataulutukseni kuitenkin petti, kun vedin melkein viikon sitä lonkkaa joulukuun alussa, kun olin saanut ensimmäiset esseeni palautettua marraskuun lopussa. Se oli puhtaasti mun oma moka.

En kuitenkaan sitä kiistä, etteikö se pieni tauko olisi ollut silloin tarpeellinen, koska olinhan silloin marraskuussa kahdessa viikossa tehnyt ensin melkein kylmiltään verkkotentin  ja sen jälkeen palauttanut kahdesta kurssista esseet, eli olin suorittanut siinä ajassa yhteensä 11 opintopistettä. Se oli  tosi uuvuttavaa, kun tein tehtäviä aina yötä myöten ja kauhea pelko takalistossa, että miten ehdin saada kaiken valmiiksi deadlineen mennessä, heh!

Mun pitää vielä kuitenkin selvittää tuo etätentti mahdollisuus 2 kurssin osalta, koska ne ovat  kirjatenttejä ja en todellakaan aijo mitään 500km/suuntansa matkustaa 2 hikisen kirjatentin takia!! :) Onneksi ne kirjatentit olisivat vasta 25.03 ja toinen niistä jo hieman aiemmin.

Mutta jos en saa järjestettyä itselleni etätenttipaikkaa täällä pääkaupunkiseudulla, niin voi olla hyvinkin mahdollista, että mun opinnot jäävät sitten tasan siihen 50 opintopisteeseen, enkä saakaan 60 opintopistettä kasaan!!! :(

Onneksi väyläopintoihin tarvitaan vain se 50op, joten  mulla ei ole mitään  hätää :)

Mukavaa  tiistaita!