keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Minun päiväni

Maya: Mä en tiedä, että mitä tarkalleen ottaen hait sillä kysymykselläsi, mutta mä koitan parhaani mukaan kertoa :)

Mun tyypillinen arkipäivä menee yleensä niin, että meen töihin klo: 8-10 välillä. Meillä on liukuva työaika, niin se tuo jonkin verran vapauksia, jos vaikka pitääkin hoitaa joitain henkilökohtaisia asioita heti aamulla. Olen töissä monikansallisessa pörssiyhtiössä toimihenkilönä. Kunhan saan kandin paperit ulos yliopistosta, niin eiköhän työnkuvakin tule muuttumaan jonkin verran haastavammaksi ;)

Yleensä ennen ruokatuntia tai ruokatunnin jälkeen on tapana kirjoitella tänne blogiin ;) Hyi minua! :D Iltaisin ei aina ole aikaa tänne kirjoitella, kun koulujutut vievät aikaa ja koitan samalla kuikuilla televisiota. Se ei ehkä ole mikään optimaalinen yhdistelmä. Töissä myös tulostelen näitä opiskeluihin liittyviä artikkeleita ja lakipykäliä, kun niitä on kivempi lukea paperilta kuin läppärin ruudulta. Joskus, jos olen töissä saanut hommat hoidettua ajoissa, niin saatan vilkaista koulujuttuja iltapäivästä ja joskus jopa tehdä niitä.

Pääsen töistä yleensä neljän tai viiden aikaan ja kotiin tullessa rojahdan hetkeksi sohvalle hengähtämään tai jos en sitä tee, niin lähden juoksulenkille. Tuo lenkkeily on oikeesti kiva juttu, koska siinä samalla voi miettiä asioita, joita on pyörinyt pitkin päivää mielessä ja lenkin jälkeen olo on yleensä paljon virkeämpi ja on sitä energiaa enemmän opiskeluihin.

Siinä kuuden jälkeen aloitan opiskelemaan pari tuntia päivässä. Toki se aika riippuu siitä, että oonko edellä vai jäljessä mun asettamista deadlinesta ja yleensä olen aina hieman jäljessä, koska mukaan mahtuu päiviä, jolloin opiskelu ei yksinkertaisesti jaksa kiinnostaa tai se tulee korvista ulos. Silloin pidän päivän tai pari vapaata ja jatkan taas. Yleensä lopetan opiskelun siinä ennen yhdeksää koska silloin alkavat mun lempisarjat telkusta :)

Viikonloppuisin opiskelen vain siinä tapauksessa, jos olen jäljessä oppimistehtävien aikataulusta tai alkaa tentti lähestyä uhkaavasti. Esim. tämä toukokuu on mulle henkilökohtaisesti aika vaikea kuukausi, koska mulla on tämä opiskelurytmi hieman kadonnut, kun tämä kuukausi on kaikista löysin verrattuna aikaisempiin kuukausiin, jolloin sain sen hyvän draivin päälle :)

On tässä tullut huomattua itsestäni uusia puolia, että paineen alla saan tuloksia aikaan ja nyt kun tavallaan tuo mun "paine" katosi opiskelupaikan saamisen myötä, niin tämä "uudelleen aloittaminen" on hieman vaikeaa. Tiedän kuitenkin sen, että kun olen asettanut uusia tavoitteita itselleni niin se motivaatio on kuitenkin olemassa ja se tulee taas kohta puoliin esiin :) Esim. kun taas näin, että oli tullut 5op lisää tuonne opintorekisteriin niin se antaa sitä uskoa ja toivoa sinne opiskeluihin, että vaikka välillä onkin hieman vaikeaa, niin aina kannattaa kuitenkin opiskella, kun hieman huonolla lukemisella yltää kuitenkin sinne kolmoseen ja varsinkin kun multa puuttui yksi kurssikirja :)

Mun lukusuunnitelmat perustuvat puhtaasti matematiikkaan. Voin käyttää esimerkkinä ensi kuun Criminal Law:n tenttikirjaa. Siinä on 496 sivua ja tenttiin on 34 päivää, niin luen päivässä 7 aukeamaa ja teen niistä muistiinpanot. Luen siis tenttiin vain yhden kerran koko kirjan lävitse ja sen jälkeen käytän ainoastaan tekemiäni  muistiinpanoja opitun asian jäsentelyyn. Toki tarkistan jälkeenpäin, jos en jotain ymmärtänyt. Ja aina ennen kuin aloitan lukemaan taas seuraavaa  uutta 7 aukeamaa, niin kertaan edellisenä päivänä kirjoittamani muistiinpanot. Eli se on sellaista tuplatsekkaamista, joka pitää asiat hyvin mielessä. Eikä tuohon mene ajallisesti aikaa kuin 30min. Loput siitä parista tunnista teen näitä oppimistehtäviä.

Esim. tuohon tämän kuun alun verkkotenttiin en tehnyt mitään muistiinpanoja, kun lukuaikaa oli se viikko ja siihen piti lukea muutama kirja. Luin vaan ne läpi ja pitkälti muistin varassa kirjoittelin verkkotentissä ne vastaukset.

Pähkinän kuoressa:

Töissä: klo: 8-16
Liikuntaa: klo: 17-18
Opiskelua klo: 19-21