tiistai 3. toukokuuta 2011

Verkkoluennot ovat kuunneltu ja nyt alkaa ensimmäiseen tehtävään paneutuminen.



Mä eilen tosiaan innostuin kuuntelemaan noita verkkoluentoja ja jatkoin niiden kuuntelemista aamulla työmatkalla sekä töissä. Onneksi kännykässä on matkanetti ja kuulokkeet, niin voi luentoja kuunnella radion sijaan :) Töissä sitten, kun tein koneella töitä, niin laitoin laitoin puhelimeen kaiuttimen päälle, niin sain kuunneltua nyt nuo kaikki luennot. Eli sain jonkinlaisen pintaraapaisun ihan uuteen aihealueeseen. Pitää myöhemmin katsella ne slaidit lävitse sitten ajatuksen kanssa, mutta nyt on tosiaan pintapuolisesti saatu yleiskuva. Ei tunnu tämä aihealue niin kaukaiselta.

Entuudestaan mulla ei ole minkään laista kosketusta tuohon rikosoikeuteen. Aika mielenkiintoiselta kyllä vaikuttaa ja haasteelliselta. Eniten mua jännittää tehdä nuo oikeustapaukset, koska niissä pitää osata soveltaa ja perustella.

Eli nyt suunnataan juoksulenkille (10km) ja sitten sukelletaan ensimmäisen tehtävän tekemiseen. Tosin sitä ennen pitää vilaista nuo säädökset, että tietää mistä on kyse :)

Ja sekin on vähän hölmöä, koska oikeustaloustieteen opinnoista käytettiin ihan erilaisia sivu- ja riviasetuksia, sekä lähdeluettelon merkintää, niin näissä rikos-ja prosessioikeuden opinnoissa käytetään vallan toista. Kestää taas hetken opetella uudet tavat, kun entiset tulevat niin selkäytimestä! :(

Viikonloppuna onkin edessä kiva luku-urakka, koska aijon osallistua 9.5 pidettävään Siviiliprosessioikeus ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu (5 op) verkkotenttiin. Siihen pitäisi kuunnella nuo 3h verkkoluennot ja sen jälkeen pitäisi kahlata luentomateriaali lävitse sekä kirjat. Kaiken kukkuraksi multa puuttuu Tuula Linnan kirjoittama Hakemuslainkäyttö, jota ei ollut saatavilla mistään ja se on nyt varauksessa. En tiiä, että ehtiikö se tulemaan maanantaiksi, kun sillä kirjalla on eräpäivä tällä viikolla :(  Oon nyt asennoitunut niin, että meen kokeilee sitä tenttiä ja jos arvosana on huono, niin korotan sen sit lokakuussa, kun on seuraavan kerran se tentti ja tuskin  mitään huippuarvosanaa tulee tuosta, kun en pysty vastaamaan ainakaan yhteen essee tehtävään koskien tuota kirjaa.

No maanantaina oon viisaampi tuon verkkotentin suhteen ja kerron, että miten se meni.

Niin ja nyt mulle selvisi, että kun olen suorittanut oikeustaloustieteestä sekä rikos-ja prosessioikeudesta perus-ja aineopinnot, niin saan valita, että kummasta teen sen kandin työn. Eli tässä voi jo syksyllä alkaa miettimään sitä, että kumpi noista aineista kiinnostaa enemmän ja alkaa sen jälkeen pohtimaan sitä kandin työn aihetta. Fiksuahan olisi silloin luonnollisesti tehdä tästä aiheesta, koska se on ihan tuoreessa muistissa ja oikeustaloustieteen opinnot ovat jo haihtuneet päästä pois ;) Onneksi nuo osaavat tuolla opintopalveluissa neuvoa :)