lauantai 5. helmikuuta 2011

Reissusta palattu

Hei taas,

Tänään aamulla palasin risteilyltä takaisin ja meillä oli todella hauskaa. Sain ainakin hetkeksi unohdettua kaikki opiskeluun liittyvät velvollisuudetkin. Siellä laivalla oli esiintymässä Moskovan sirkuksen akrobaatit, jotka eivät mun mielestä olleet ollenkaan hyviä.. Tai no, ei varmasti niin pienessä tilassa pysty mitään "isoa" tekemään, mutta jotenkin olin odottanut enemmän äksöniä. Sitten siellä oli joku tanssiryhmä myös esiintymässä,joka veti varmaankin kaikki tanssilajit läpi, joten me ei niitä juurikaan jaksettu katsoa.

Me mentiin metrolla Gärdetista T-Centraliin ja palloitiin ensin kaikki liikkeet läpi. Siellä oli muuten alennusmyynnit menossa, joten kyllä kaikenlaista vaatetta tuli ostettua ja siellä oli todella edullista. Ihan perustopit- ja paidat maksoivat vaan 2,9 Eur, kun oikeesti olisivat olleet jotain 10 euron luokkaa. Ja se ruoka siellä oli todella edullista verrattuna Suomen hintoihin, heh!

Käytiin myös vanhassa kaupungissa ja  käytiin siinä samalla myös kuninkaanlinnassa ja tottakai Victorian ja Danielin hääkirkossakin. Siellä oli tosin hautajaiset menossa, joten käytiin kahvilla ensin ja sen jälkeen vasta päästiiin sinne kirkkoon tutustumaan, kun hautajaiset olivat ohi. Oppaana tottakai toimi tämä ruotsalainen mies, johon törmäsin tammikuussa hiihtolenkillä. Tukholmassakin kun tulee aina käytyä vähintään kerran vuodessa, niin nyt kyllä näki kaupungin ihan erilailla, kun joku paikallinen oli kertomassa ja selittämässä kaikkea oleellista ja totta kai kertoi meille naisille tärkeimmät, eli mistä kannattaa ostaa vaatteita ja välttää ne turistirysä paikat ;)

Lopuksi ehdittiin vielä käydä todella isossa Outletissa, joka siis sijaitsee Tukholman ulkopuolella. Siellä oli eri merkkien Outlet-myymälöitä ihan vierivieressä ja mukaan tarttui vaikka mitä kivaa, mitä ei edes Suomessa ole myynnissä. Aika nopeasti saatiin 7,5h kulumaan siellä maissa ennen kuin piti  lähteä takaisin laivalle.

Sitten jos palataan näihin opiskeluasioihin, niin mulla ei ole nyt mitään fiilistä aloittaa lukemaan, vaikka tiedän että pitäisi, kun verkkotentti on mulla 7.2.

Oon vähän väsynyt tuon reissun jälkeen, kun meidän hyttikäytävällä sattui olemaan sellainen kamala remuporukka, ettei saanut kunnolla edes meno- eikä paluumatkalla nukuttua. Käytiin toki sanomassa ensin niille, että voivatko olla hiljempaa niin se ei edes auttanut, kun jatkoivat vaan. Sit käytiin infoon valittamassa, niin hiljaisuutta kesti tasan 30min, ennen kuin se remuaminen taas alkoi. Mulla oli korvatulpat mukana, mutta ei sekään nyt paljoa auta, jos eräät huutavat kurkkusuorana koko ajan käytävällä.

Pakko kai se on kahden kirjan voimin mennä tuonne sohvalle lukemaan ja opiskelemaan. Tosin luulen, että nukahdan kun pääsen sivulle 40, heh! ;)

Lokoisaa lauantaita :)