lauantai 12. helmikuuta 2011

At First Finland, then Denmark and finally Sweden ;)

Arvatkaapa, että missä olen tällä hetkellä ;)

Jopas oli kovin vauhdikas perjantaipäivä ja suunnitelmat muuttuivat kertaheitolla ja lopputuloksena olen nyt täällä Ruotsissa. Jos tarkemmin pitää paikkaa eritellä, niin täällä aivan Etelä-Ruotsissa ja täällä ei oo lunta niin paljon kuin verrattuna suomeen.

Kaikki alkoi oikeastaan siitä, kun tuossa aikaisemmin kerroin, että olen hankkinut uuden Nokian C7 tuon vanhan kapulani tilalle. Niin soitin sitten siihen luuriin asennetulla skypellä (eli halpaa soittaa ulkomaille, jos toisellakin on skype) tälle Ruotsalaiselle miehelle ( ollaan oltu tiiviisti yhteyksissä) ja kerroin että miten tuo mun tentti oli mennyt. Totta kai oli pakko hehkuttaa sitä, heh! No hän sitten ehdotti, että totta kai sitä pitää tänä viikonloppuna vähän juhlistaa. Totesin siihen vain, että tyydyn ostamaan kotimatkalla yhden siiderin ja se saa riittää. No hän sitten sanoi, että mitä jos lentäisin tänään suoraan töiden jälkeen Tanskaan ja hän hankisi mut lentoasemalta. Olin hetken aikaa ihan hiljaa ja sanoin, että kai tuo nyt oli joku vitsi. No eipä ollut mikään vitsi ja löysin sitten itseni Tanskaan menevästä koneesta klo: 16 :)



No, en tosiaankaan ehtinyt käydä kotona, kun oli kiire koneeseen. En tosin siinä vaiheessa tiennyt yhtään, että monelta lähtee kone, kun sanottiin, että mee kentälle suoraan, niin hän hoitaa kaiken. Mulla ei ollut mitään tavaroita mukana, lentoasemalta ostin hammasharjan ja hammastahnan. Eli lähtö oli tyyliin passi ja hammasharja, tosin mun tapauksessa mulla oli pelkästään tämä kuvallinen ID-kortti, joka onneksi kelpaa Pohjoismaissa ja lentoyhtiöille, heh! En tiiä, että olisko pelkkä ajokortti kelvannut lentoyhtiölle??

No sitten tää Herra B soitti ja sanoi, että oli saanut mulle koneeseen paikan ja sitten alkoi matka kohti Tanskaa. Tosin lentomatkat ovat nykyään pohjoismaihin todella edullisia, kunhan ei vain lennä Finnarin koneilla ;)

Aaah, nyt monet ihmettelee varmaankin sitä, että minkä ihmeen takia lennän Tanskaan ja Köpikseen, enkä Tukholmaan. Tää johtuu ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että kun tää Herra B asuu Etelä-Ruotsissa, niin Köpiksen kenttä on kaikista lähin, eikä sinne oo ku alle 200km matka täältä Etelä-Ruotsista.



Käytiin sitten eilen illalla Tanskassa vähän vaateostoksilla, kun mun piti hankkia vähän vaihtovaatteita!! Käytiin sen jälkeen syömässä ravintolassa ja oli oikeasti todella mukavaa. Siis ruotsalaiset miehet ovat oikeasti todella herrasmiesmäisiä ja niin kohteliaita, verrattuna suomalaisiin miehiin.



Niin, hänella on tuollainen todella iso hurtta täällä. En ole koskaan pelännyt koiria, mutta siis toi koira on tanskandoggi ja se oikeasti jonku pikkuponin kokoinen :( Aina ku oon mennyt sen ohi, niin se lähtee seuraa mua mihin tahansa kuljenkin täällä asunnossa. Ja sitten ku tuun takaisin samaan tilaan missä tämä  Herra B on, niin se käy tuohon mun jalkojen juureen lepäämään. Oon oikeesti, ku joku vanki täällä, kun toi koira seuraa mua koko ajan, heh! Oon kyllä rapsuttanut sitä ja leikkinyt sen kanssa, en sit tiiä, että onko se jo kiintynyt muhun. Tää B vaan sanoo, että se koira tykkää musta, kun oon antanut sille pari namipalaa ja sen toivossa se lähtee mua aina seurailemaan :) Koira on kyllä tosi kiltti ja leppoisa, mutta tuo sen koko vaan niin pelottava, ku oon tottunut lähinnä kavereiden pikku mopseihin :)




Täällä sitä ollaan nyt nautittu hyvästä seurasta ja mua kyllä nyt vähän kaihertaa se, että en pysty täysipainoisesti opiskelemaan tänä viikonloppuna. Kävi oikeasti ihan mielettömän hyvä tuuri siinä, että satuin perjantaina ottamaan mun miniläppärin töihin mukaan, jossa on mun kaikki esseehahmotelmat ja maidmapit tuosta Immateriaalioikeudesta, niin pystyn täällä edes jotain tekemään.


Ei tää viikonloppu nyt kuitenkaan ihan "pilalle" mee, kun pystyn sentään jotain tekemään ja plussaa pitää antaa siitä, että kun oppimisympäristö on moodlessa, niin sinne pääsee mistä vaan, oli sitten itse missä vaan. Tämä on tätä verkko-opintojen etuja, kun se on paikasta riippumatonta ja sitä voi tehdä silloin kuin itselle sopii.

Oikein mukavaa viikonloppua! :)