torstai 17. helmikuuta 2011

Opiskelutaitoilta oli suuri pettymys

No niin, nyt tuo opiskelutaitoilta, jonka aiheena oli oikeudellinen argumentaatio on ohitse. En kyllä kostunut siitä juurikaan. Ei tullut mitään varsinaista asiaa esille. Proffa vaan luki tyyliin kalvot läpi ja antoi esimerkkejä, mutta ei niistä juurikaan mitään hyötynyt. Ihan yleistä höpinää vaan oli ja proffa kertoili lähinnä omista kokemuksistaan. Ja meitä osallistujia  taisi olla 60 henkilöä ainakin netin kautta. En kyllä tiedä, että paljonko siellä paikan päällä mahtoi olla.



Mua kyllä sieppasi todella paljon se, että siinä alaruudussa oli vapaamuotoinen "chatti", jossa pystyi reaaliaikaisena esittämään kysymyksiä proffalle ja hän niin kommentoi sitten suullisesti samantien. Niin siellä oli kaksi hönöä paikalla, jotka kyselivät jostain Eurooppaoikeudesta, hei haloo! Niin kuin ihan eri asiasta kuin mistä koko opiskelutaitoillasta oli kyse. Olisi mieli tehnyt sanoa niille, että menkää Eurooppaoikeuden tunnille kyselemään ;) Olivat varmaan lukeneet lehdestä kaikki tapaukset, joita siinä "fiksuna" koittivat esittää omina havaintoinaan...

Sitten siihen loppuun tuli joku ihmeellinen palautelomake, johon piti merkitä vaihtoehdoista, että mitä mieltä oli luennosta. Ite kun koitin siihen pallukkaa klikata hiirellä, niin mitään ei tapahtunut, joten jätin sen sitten täyttämättä.

En kyllä kauheesti hyötynyt ainakaan tuosta opiskelutaitoillasta. Tuo ehkä soveltuu sellaiselle, jolla ei ole mitään hajua, että mitä tarkoittaa sana argumentaatio ja miten sitä tulisi käyttää eri tekstien ja kirjoitelmien yhteydessä. Sinänsä se on sääli, kun mulla olivat odotukset tuon opiskelutaitoillan suhteen niin korkealla ja tulos oli lähinnä nolla. En saanut mitään konkreettista hyötyä mihinkään.


Ensi kuussa olisi seuraava opiskelutaitoilta ja saapa nähdä, että jatkaako sekin tätä samaa rataa, jossa tiedon ja hyödyn suhde on edelleen se nolla...

Opiskelutaitoiltaan osallistuminen etänä


Tervedys!

Tässä kun olen nyt marraskuusta saakka ollut kirjoilla avoimessa yliopistossa, niin on ollut nyt aikaa miettiä sitä, että miten avoimet yliopistot yleensä tukevat opiskelijoita opiskeluissaan. Useimmiten eivät juuri mitenkään, kun keräävät vaan rahat pois ja sitten joutuu selviämään omin nokkinensa ;) Varsinaista "ohjaus"-apua ei ole juurikaan saatavilla tai on, mutta kenellä on aikaa mennä keskellä työpäivää avoimen toimistoon tekemään ns. opintosuunnitelmaa tai kyselemään neuvoja ym?? Ainakin olen itse tyytyväinen siihen, että päädyin ihan vahingossa Itä-Suomen avoimeen yliopistoon  opiskelemaan, kun he tarjoavat netin välityksellä informaatiota livenä, johon voi osallistua käyttämällä tietokonetta. Annan teille tässä esimerkin siitä:

Esimerkiksi tänään järjestetään Oikeudellinen argumentointi -opiskelutaitoilta klo:  17.30-19.00 Kuopiossa. Eli sinne voi kaikki lähellä asuvat mennä livenä paikan päälle kuuntelemaan ja me muut jotka asutaan täällä satojen kilometrien päässä, niin meille on järjestetty mukaan pääsy netin välityksellä. Eli Kuopion auditorioon on asennettu tietoliikenneyhteydet ja kamera, jolla me muut voimme kuunnella ja katsella lähetystä livenä kotoonta ja esittää myös samalla kysymyksiä. Itse en ole vielä kertaakaan osallistunut tai kokeillut livenä tuota mahdollisuutta, koska en ole ollut siihen aikaan vielä kotosalla ja olen jälkeenpäin netistä katsellut powerpointit ja ym. kysymykset mitä siellä on aiheesta esitetty.

Tänään siis osallistun ensimmäistä kertaa tuolle opiskelutaitoiltaan etänä ja siitä tulee varmasti erittäin mielenkiintoista. Viimeksi paikan päällä oli kuulema ollut vain 4 opiskelijaa ja etänä kuuntelemassa 68 opiskelijaa :) Kirjoitan sitten jälkeenpäin, että miltä se tuntui, heh!

Näitä opiskelutaitoiltoja on järjestetty joka kuukausi meille oikeustieteen opiskelijoille. Aiheena ovat olleet mm. esseen kirjoittaminen, tieteellinen teksti, motivaatio, tenttiin valmistautuminen ym. Siis juuri sellaista tietoa, jota aina yleensä tulee mietittyä omassa päässään, mutta ei ole ihan varma, että miten tulisi tehdä. Niin noista opiskelutaitoilloista saa aina sen vastauksen suoraan mielessä pyörivään kysymykseen.

Sitten siirrytääkin ihan omaan opiskeluun.

Olen tässä parina iltana nyt innokkaasti naputellut Immateriaalioikeuden esseitä ja oon tullut nyt siihen tulokseen, että niitä onkin helppo tehdä, kun aihealue on niin helppo ja mielenkiintoinen. Tai sitten se vaan johtuu siitä, että kun olen niin huolella kartoittanut ensin tuon lähdemateriaalin, että on ollut helppoa kirjoittaa esseitä. Mä olen nyt saanut 2 valmiiksi, jotka ovat molemmat 5 sivua pitkiä. Mä en oikeesti ymmärrä, että miten joku voi tuolla samalla kurssilla oleva kirjoittaa esseen, joka on vain 2 sivua pitkä? Siinähän jää kaikki olennaisimmat asiat pois ja se on silloin hutiloiden tehty? Meillä kun siis esseiden pituus on se 2-5 sivua, ja kaikki esseet, joita mä oon kirjoitelllut, niin ne ovat olleet aina 5 sivua.