maanantai 20. kesäkuuta 2011

Insolvenssioikeuden tentti on ohitse

Nyt on sitten se Insolvenssin tenttikin ohitse. Tein sen tosiaan etätenttinä ja se oli oikeastaan aika jännää, kun menin sinne Pasilaan ja hetken palloiltuani siellä löysin oikean rakennuksen ja oikean auditorion missä pidettiin tenttejä. Siellä muuten etätenttivät samaan aikaa Itä-Suomen yliopiston liikuntalääketiedettä opiskelevat tyypit, heh! Pääasia kuitenkin oli, että löysin sinne perille enkä myöhästynyt.

Siinä tentissä oli 4 kysymystä. Eli yksi oikeustapaus ja 3 essettä.  Se oikeustapaus oli niistä kaikista helpoin, koska siinä ulosmitattiin kaiken näköistä tavaraa velalliselta ja sitten piti osata perustella pykälillä, että mitä voidaan ulosmitata ja mitä ei voida ulosmitata. Esim, voiko mersun ulomitata, jos se on 3 päivää aikaisemmin myyty toiselle, mutta ajoneuvorekisterikeskukseen ei ole vielä ilmoitettu, josta ulosottomies saisi oikean tiedon ja pitääkö se silloin keskeyttää jos sivullinen niin vaatii ym tuollaisia tavaroihin ja sukukalleuksiin liittyviä (tunnearvo)-juttuja.

Toka esseetehtävä liittyi konkurssiin. Siihen oltiin annettu pykälä, joka piti siis osata ulkoa, koska muuten sitä tehtävää ei pystynyt tekemään. En nyt muista sitä, että mikä pykälä oli kyseessä, kun mun pää on nyt ihan tyhjä tuon tentin jälkeen, heh!

Kolmas esseetehtävä liittyi palkan ulosmittaukseen eli velallisen suojaosuuteen. Piti osata ne oikeat luvut ja tietää, että onko progressiivista vai ei ja paljonko on se päivää kohti laskettu euromäärä ym. juttuja. Sekä se, että mitä etuisuuksia ei voida ulosmitata ym.

Neljäs esseetehtävä liittyi myös konkurssiin eli siihen, että ketkä voivat hakeutua konkurssiin ja ketkä eivät ja ne muodollisuudet ym.

Mä sain itse tehtyä sen koko tentin 1,5h eli tosia nopeasti. Sitten en oikeasti kehdannut lähteä sieltä pois niin aikaisin, niin istin siellä sitten tasan 2h :). Mä en osaa nyt yhtään sanoa, että miten se mun tentti meni. Mä tiesin niitä asioita aika paljon, mutta ehkä yllätyksenä tuli se, että ne pykälät pitää oikeasti paukuttaa ulkoa :D Siis, kun siellä oli tehtävä, jossa oli pelkkä pykälä ilmoitettu, niin alapa nyt siitä jotain avautumaan, jos et tiedä, että mitä se tarkoittaa :D Ei paljoa auta tyyliin: " UK 3:97, KonkL 3:12 ym jos et tiiä sisältöä :D

Eli itse ainakin nyt opin sen, että noi pykälät pitää ihan opettelemalla opetella ulkoa, ettei tule tuollaista "yllätystä" :D Noh, ensi tentissä handlaan senkin ja olen paljon viisaampi ;)

Huomenna onkin sitten vuorossa Criminal Law:n verkkotentti. Toivottavasti on helpompi kuin tämä insolvenssin tentti, heh! :D