lauantai 23. huhtikuuta 2011

Alustava suunnitelma kesäksi ja lukuvuodelle 2011-2012

Hyvää lankalauantaita! :)

Mähän tuossa aiemmissa kirjoituksissa lupasin kertoa, että miten tulen jatkamaan tästä eteenpäin, kun nyt on tuo opiskelupaikka plakkarissa (tosin kirje pitää postittaa ensin ja varmistaa sen perille meno).

Laitan tähän vielä näkyviin tuon HTK-tutkintorakenteen osittain siksi, että näen itse mitä oon suorittanut ja osittain sen takia, että te näette mistä se tutkinto koostuu. Koitan samalla myös tehdä alustavaa tenttijärjestystä ensi syksyä ajatellen.

Eli mullahan on nyt kasassa pääaine ja sivuaineen opinnot yht.50op. Eli siitä kandin työstä tulisi se 10op, niin sit olisi vaadittavat 60op kasassa. Ongelmana tässä on nyt se, että Oikeustaloustiede ei enää ole pääaine, kun tuli tämä uusi tutkintorakenne muutos. Eli olen suorittanut tavallaan tässä kaavassa sitten niinkuin sivuaineena 50 opintopistettä. Mun pitää tosiaan varmistaa tuo vielä syksyllä, kun silloin pitää ilmoittaa se tuleva pääaine.

Tosin sanoen mun oikeustaloustieteen opinnot sijoittuisivat tuossa HTK-rakenteessa sitten tuohon "oikeudellisen aineen perusopinnot 25op" sekä "valinnaisia opintoja 25op"

Kysymys nyt onkin siitä, että minkä valitsisin pääaineekseni? Mahdollisuuksia olisi monia.

-Eurooppaoikeus
-Finanssioikeus
-Hallinto-oikeus
-Lainsäädäntötutkimus
-Rikos-ja prosessioikeus ja rikollisuuden tutkimus
-Siviilioikeus
-Ympäristöoikeus

Jos ajattelee mun aikataulua ja sitä, että haluan nyt kesällä suorittaa opintoja, niin ainoan mahdollisuuden tähän tarjoaa tuo rikos-ja prosessioikeuden aine-ja perusopinnot. Ovat nimittäin verkko-opintoina. Ne saisin varmasti suoritettua viimeistään syyskuun loppuun mennessä, jos nyt ne opinnot aloittaisin. Ainoan haasteen siinä tuottaa se, että siinä joutuu 15h seuraamaan oikeuden istuntoja. Mistä repäisin siihen aikaa? Tosin jos teoreettisesti ajattelee, niin ei se vaadi, kuin 2 päivän istumista oikeudessa. Pitää tosin ne istunnot olla yleisölle avoimia, heh! Ja sitten pitää pyytää puumerkkiä paperiin siltä tuomarilta. Ei sinänsä vaikeaa, mutta haasteellista työssäkäyvän ihmisen kannalta.

Jos siis  suorittaisin nyt kesällä nuo rikos-ja prosessioikeuden perus-ja aineopinnot, niin silloin mulla olisi kasassa 100op ennen opintojen alkua (tai viimeistään 30.09) Eli puuttuisi enää kandista se 80op.

Katselin tuossa tunnuksillani weboodista noita tenttejä ja siellä ei näy kuin tuohon kesäkuun 20 päivään saakka. Eli vielä ei ole lyöty tenttipäiviä lukkoon ensi syksyksi, kun ei ole lukuvuosiopas 2011-2012 vielä ilmestynyt.

 Olen kuitenkin ajatellut niin,että suoritan heti alkuun pois nuo kieli-ja viestintäopinnot 20op. Nehän siis sisältävät englantia, ruotsia ja suomenkielen huoltoa ja jonkun tiedonhaku tehtävän. Kirjoitan nyt ulkomuistista.

Samaan aikaan aloitan tenttimään pois alta noita yleisiä oikeusjärjestysopintoja, joita on siis 50op verran.

Ne oikeusjärjestysopinnot 50op jakautuvat seuraaviin aihealueisiin:

Oikeusajattelun perusteet 14op
Yksityisopinnot perusteet 3op (voin muuten hakea korvaavuutta 6 opintopisteen verran, koska olen suorittanut oikeustaloustieteen perusopinnoissa juuri tuon yritysoikeuden perusteet) Eli mulle jäisi vain tuo 3op suoritettavaksi yksityisoikeudesta.

Julkisoikeudenopinnot 22 op
Rikos-ja prosessioikeuden opinnot 5op (voin hakea taas korvaavutta tähän, jos nyt kesällä suoritan ne rikosoikeuden perus-ja aineopinnot).

Ainoa mikä mulle tulee ehkä tuottamaan vaikeuksia voi olla tuo ruotsinkieli. Se ei nyt ole mitään hirmu vahvaa, vaikka tuo mun riikinruotsalainen mies sitä mulle nyt puhuu jatkuvasti, kun olen pyytänyt.

Periaatteessa jos jaksan, niin voisin suorittaa ensi syksyn ja kevään aikana yhteensä 59 opintopisteen verran opintoja. Edellyttäen että saan 11opintopisteen verran noita korvaavuuksia, kun niitä voi hakea. Ja tuo 59 opintopistettä syksyn ja kevään aikana ei ole mikään mahdottomuus, kun olen nyttenkin tehnyt reilun 4kk aikana 50op ja jäi silti vähän luppoaikaa ;)

Eli se tarkoittaisi sitä, että ensi kevään lopussa/kesänä voisin alkaa tekemään sitä kandin työtä ja valmistua syksyllä 2012 tai viimeistään ennen joulua.

Pakko laittaa tähän vähän yhteenvetoa vielä yksinkertaistetuksi, jotta saan nämä itselleni kalenteriin ylös.

Oikeustaloustieteen perus-ja aineopinnot 50op (suoritettu)
Rikos-ja prosessioikeuden perus-ja aineopinnot 50op ( kesällä/alku syksyllä suoritettu)
Viestintä-ja kieliopinnot 20op (syksyllä ja keväällä)
Yleiset oikeusjärjestysopinnot 39op (syksyllä ja keväällä) 
Kandintyö rikos-ja prosessioikeudesta  10op (kesä 2012/syksy 2012, valmistuminen ennen joulua) 

Saan korvaavuuksia eli hyväksiluettua 11op yleisen oikeusjärjestelmän opinnoista. Eli yritysoikeuden perusteet 6op ja rikos-ja prosessioikeuden perusteet 5op).

Tämä on tätä yksinkertaista matematiikkaa.

Mutta noissa kieli-ja viestintäopinnoissa on läsnäolopakko ainakin 80% kursseista, joten ne on pakko vetää ainakin osittain toistensa päälle, koska en mitenkään voi olla useita viikkoja pois töistä, jos ne on hajautettu.

Lisäksi pitää katsoa, että miten nuo kirjatentit tulevat menemään ja aikatauluttaa ne sekä lukeminen.

Nehän vasta selviävät siinä lukuvuoden 2011-2012 opinto-oppaassa. Sitä odotellessa ;)