maanantai 2. toukokuuta 2011

Rikos- ja prosessioikeuden perusteet (5 op) alkaa nyt :)


Tänään se sitten virallisesti alkaa: Rikos- ja prosessioikeuden perusteet (5 op).
Kuten tuossa edelllisessä kirjoituksessa mainitsin kirjat ovat hankittu ja nyt alkaa pehmeä lasku tähän kurssiin. Eli aloittelin tosiaan kuuntelemalla verkkoluentoja parisen tuntia. Ehdin samalla vilaista jo ensimmäistä oppimistehtävää ja kyllä aika hyvin ottaa heti aluksi luulot pois :D

Esim. mulla on tuo Tolvasen Rikosoikeuden yleinen osa - vastuuoppi, niin sieltä kyllä löytyy aika hyvin vastaukset tuohon ekaabn tehtävään, mutta joutuu soveltamaan. Ei tosin kirjastossa ollut tuota Tolvasen Johdatus kriminaalipolitiikan teoriaan, 2005.  Siksi ajattelin, että ennen tehtävien tekemistä, kuuntelen kaikki verkkoluennot ihan sen takia, jos siellä sivutaan tehtäviin liittyviä aiheita. Aika unettava ääni on vaan Tolvasella :)

Ja tosiaan 7 kirjaa on tällä kurssilla (multa puuttuu yksi), kun tehtävänannossa tuli vastaan lisää näitä kirjoja

Kurssikirjat:
Rikosvastuu ja sen toteuttaminen, Tapani, Tolvanen
Oikeudenkäynti ja Pakkotäytäntö, Havansi
 Johdatus esitutkinta ja pakkokeinolakeihin, Niemi-Kiesiläinen

Oheiskirjallisuus tehtävän annoissa:

Poliisioikeus, Helminen, Kuusimäki, Salminen
Esitutkinta ja pakkokeinot, Helminen, Lehtola, Virolainen
Rikosoikeuden yleinen osa -vastuuoppi, Tapani, Tolvanen
Puuttuu juuri tuo Tolvasen Johdatus kriminaalipoltiikan teoriaan....!

Eli luettavaa on sellainen 2164 (+Tolvasen puuttuva kirja) sivua, mutta älkää kuvitelko, että alan lukemalla lukemaan tuollaista määrää :D Sisällysluettelon avulla mennään ja haetaan sen kautta tietoa ;) Aika hyvin noita tulee kuitenkin plärättyä koko ajan lävitse, että sillä lailla tulee nopeasti tutuksi.

 Säädökset:
RL 3-6
Oikeudenkäymiskaari 1,2,5,6,7,8,14,17,24
Laki oikeudenkäynnistä rikosasioissa 4,7,9,10.

EDIT: Nyt sain loput kolme puuttuvaa kirjaa laitettua varaukseen, joten eiköhän nyt ole kaikki kirjat hamstrattu. Onko muuten ihan törkeästi noita kirjoja, onneksi edilexissa ja juridiikkaonlinessa on noita kirjoja :D

Kirjat haettu kirjastosta sekä opintosuunnitelman tekeminen.


No niin tuossapa on noita kirjoja, joita kävin tänään hakemassa opiskelijakirjastosta. Aikalailla sai selkä vääränä niitä kantaa, mutta pääasia, että ne ovat nyt mulla. Hyvänä puolena voidaan pitää sitä, että ne kirjat joita ei tuossa kuvassa näy, niin ovat saatavilla juridiikkaonlinesta verkkoversiona. Tosin multa puuttuu nyt kaksi kirjaa, joita ei löydy mistään. En muista nyt ulkoa, että mitä ne olivat. Menin ihan sekaisin, kun juoksin siellä kirjastossa kuin päätön kana kirjalistan kanssa ja vedin yli, mitkä löysin ja sit hukkasin mun kirjalistan! :/

Pääasia on, että sain nyt lähestulkoon kaikki kirjat, joita tarvitsen, mikä on hyvä juttu.

Ja tänään kun vilaisin sinne moodleen, niin sinne olivat ilmestyneet nyt syksyn palautuspäivätkin, mikä on hyvä juttu, että pystyy vähän laskemaan, että miten kannattaa näitä tehdä ja miten jakaa omaa ajankäyttöä.

Mä ajattelin tehdä ne näin:

Perusopinnot:

Siviiliprosessioikeus ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu (5 op) 9.5 verkkotentti / tai teen sen 24.10. Tulee meinaan liian nopeasti vastaan. Meen ehkä nyt kokeilee sitä "kylmiltään" ja luen sen minkä ehdin tuohon ja jos tulee huono numero, niin korotan lokakuussa.

Rikos- ja prosessioikeuden perusteet (5 op) oppimistehtävien deadline 30.05
Insolvenssioikeus (6 op) 20.06 (pitää sopia hesan avoimen kanssa iltatentistä ja maksusta)
Basic Concepts of Criminal Law (5 op) verkkotentti 20.06-21.06 (24h)
Rikosprosessioikeus (5 op)  oppimistehtävien deadline 30.06  
Rikosoikeuden seuraamusjärjestelmä (5 op) Oppimistehtävien deadline 31.07  
Rikosoikeus (5 op) Ryhmätyö 07.11.2011-07.12.2011  

Eli aika tiukkaa tulee tekemään tuo kesäkuu, kun siinä on niin paljon säätämistä tehtävien ja tenttien kanssa. Eli kesäkuussa pitäisi suorittaa kolme kurssia. Verkkotentit ovat ihan ok, mutta pitää nyt huomenna ottaa selvää tuosta Insolvenssioikeuden tentistä, että miten sä käytönnössä menee, ku aijon tehdä sen etätenttinä Helsingissä. Ja jos meen tekee sen insolvenssioikeuden tentin 20.06, niin se tarkoittaa automaattisesti sitä, että mun on pakko tehdä sitten se criminalin verkkotentti seuraavana aamuna klo: 8-12. Kun en aijo kahta tenttiä tehdä samana päivänä ja silloin pitää duunissa neuvotella, että voinko pitää vapaata 4h.

Aineopinnot:
Esitutkinnasta tuomioon (10 op) Oppimistehtävien deadline 30.06
Hallintoprosessioikeus (5 op) Ei ole vielä julkaistu syksyn tenttipäiviä.
Konkurssi- ja ulosotto-oikeus (10 op)  Ryhmätyö 07.11.2011-07.12.2011

Eli nyt kun on aineopinnotkin mukana tuossa niin kesäkuu olisi tosi kiireistä aikaa. Eli neljä kurssia pitäisi koittaa suorittaa silloin. Eli se vaan tarkoittaa sitä, että nyt toukokuussa pitää aloitella tekemään noita kesäkuun tehtäviä, kun tässä toukokuussa on nyt tälläistä löysää luppoaikaa.

Vähän itteänikin hirvittää, muttaa onneksi noita tehtäviä voi palautella myös 30.09, että jos näyttää siltä, että en ehdikään saada osaa tehtävistä valmiiksi 30.06 mennessä, niin voi ne silti palauttaa heti syksyllä. Koitan nyt ensisijaisesti saada tehtyä kesällä mahdollisimman paljon opintopisteitä, jotta mulle jäisi enemmän aikaa myös syksyllä suorittaa niitä oikeusjärjestysopintoja ja niissä kun on 11 kirjatenttiä ja ne voisi jakaa kätevästi syksylle ja keväälle.

Sitten noista pakollisista kieli-j a viestintäopinnoista.

Huomasin, että pakollisista kieli- ja viestintäopinnoista pystyy suorittamaan verkonkautta  seuraavat:
Johdatus oikeudellisiin opintoihin (2op)  (vain 20 euroa)
Kirjoitusviestinnän monimuotokurssi (2 op) (20 euroa)

Eli sitten jäisi vaan englanti (4op) ja ruotsi (4op), Johdatus akateemisiin opintoihin (1 op) Henkilökohtainen opintojen suunnittelu HOPS (1 op), Puheviestintää oikeustieteiden opiskelijoille 2 op.

Toi HOPS on ihan helppo, merkitään sinne mitä olet ajatellut opiskella ja sit se hyväksytetään kansliassa vai missä lie ja tuo puheviestintä on ihan pilipalijuttu sekä samoin tuo johdatus akateemisiin opintoihin.

Eli ensi syksynä ja keväänä mun pitäisi suorittaa yhteensä 13 kirjatenttiä, joista kaksi on noita kielijuttuja.

Saa nyt oikeasti nähdä, että miten ehdin tekemään. Kaikki riippuu siitä, että minkä verran saan nyt kesällä opintopisteitä tehtyä. Ainakin tavoitetta piisaa nyt reippaasti ja onneksi voin joustaa välillä :)