torstai 16. kesäkuuta 2011

Tiedättekö ketään, joka on valmistunut alle tavoiteaikojen?

Ihan näin mielenkiinnosta kyselen, että tiedättekö, että onko kukaan valmistunut maisteriksi alle tavoite ajan? Enkä nyt tarkoita sitä että valmistuisi vuoden etuajassa, vaan paljon reilummin?

Itse olen joskus aikoinaan kuullut, että joku on lukenut itsensä sellaiseksi 2,5v? Siinäpä vasta on ollut nopea tahti opiskella ja tenttiä. En pystyisi kyllä tuohon tahtiin. Mulle ehkä se 3,5v on sopiva aika. Tosin nähtäväksi jää, että miten mun suunnitelmat pitävät kutinsa. Kun nyt tulee jo heinäkuun loppuun se 81op tehtyä :D Plus elokuussa Yleishallinto-oikeus 5op = 86op.

Lisäksi mua kiinnostaa se, että vaikka nyt on jo ensimmäinen kolmannes opinnoista takana (eka vuosi), niin onko ne ns. "maisteritason" opinnot vaan niille, että sinne ei pääse osallistumaan aiemmin? Kun mä olen kuitenkin jo suorittanut yhdestä pääaineesta jo perus-ja aineopinnot (tavoite kahdesta, jotta valinnaiskiintiöt ym. täyttyvät), niin voisiko silti osallistua niille " syventäville" kokonaisuuksille, jotka ovat periaatteessa vain heille tarkoitettu?

Mulla on vaan mietinnässä se, että ensi keväänä kandiseminarin aikana/jälkeen voisi päästä jo suorittelee joitakin syventäviä opintoja pois ja kesällä tenttiä lisää, jotta valmistuisi mahdollisimman aikaisin. Elättelen toivoa nopeasta valmistumisesta ;)

No ehkä näihin selviää vastaukset sitten syksyllä koulun alettua :)