torstai 28. huhtikuuta 2011

Ketkä ovat ilmoittautuneet jo perusopintoihin?

Ajattelin tässä vähän kysäistä, että nyt ku on noihin kommenttiboxeihin tullut paljon sen tyyppistä viestiä, että eräät ovat kiinnostununeet avoimen väylästä ja siitä, että sillä 50op pääsee suoraan sisään tutkinto-opiskelijaksi. Niin kuinka moni on nyt käynyt jo ilmoittautumassa opintoihin vai mietittekö vielä? Mua on nimittäin henkilökohtaisesti alkanut kiinnostamaan, että keitä sieltä on tulossa, heh! :)

7 kommenttia:

  1. Ilmeisesti ei sitten kuitenkaan ketään :D

    VastaaPoista
  2. moi!

    mä ilmoittauduin rikos-ja prosessioikeuteen. odottelen nyt postia, että saisi tunnukset ja pääsisin tehtäviin käsiksi.

    kiitos neuvoistasi!

    anna

    VastaaPoista
  3. Kiinnostaa kovasti avoin väylä. Pitääkö sinun jossain vaiheessa suorittaa lähiopetuksena jotain?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Ei tarvitse suorittaa lähiopetuksena mitään, jos suorittaa 50op verkko-opintoina. Eli tentit tehdään verkkotenttinä kotona ja oppimistehtävät/esseet palautetaan oppimisympäristö moodlessa. Eri asia on se, jos varta vasten haluaa mennä suorittamaan kursseja lähiopetusessa tai monimuoto-opetuksessa.

    Mutta nyt kun pääsin tutkinto-opiskelijaksi, niin joudun menemään paikan päälle opiskelemaan pelkästään kieli-ja viestintäopinnot sekä kandiseminaarin. Muut kurssit hoituvat tenttimällä paikan päällä Joensuussa tai etätenttimällä toisessa yliopistossa.

    Anna: No kerro sitten, kun olet ne saanut. Soititko muuten sinne? :)

    VastaaPoista
  5. Kiitokset vastauksesta. Tämä tutkintopuoli kiinnostikin lähiopetuksen osalta :) Itseä huolestuttaa ajankäyttö niin menikö sinulla joka arki-ilta töiden jälkeen montakin tuntia ahertaessa? Termiä opiskeluihin jatkossakin! Olen vielä kahden vaiheilla kokeilisiko työn ohessa tuota vai yrittäisikö pääsykokeella suoraan "oikeaan" oikikseen.

    VastaaPoista
  6. Heh, no mullahan oli myös ihan hyvin sitä vapaa-aikaakin olemassa ja välillä, kun ei niiden esseiden tekeminen maistunut, niin olin tekemättä yhtään mitään.

    Mutta mulla se oli sen takia rankempaa, koska aloitin tosiaan vasta marraskuussa tekemään noita kursseja ja jouduin tekemään pahimmillaan kolmea kurssia päällekäin ja sen takia mun tahti oli niin tiivis, jotta saisin sen 50op kasaan keväällä.

    Jos olisin aloittanut esim. kesällä 2010 tai heti elokuussa, niin mulla olisi ollut huomattavasti väljempi aikataulu ja huomattavasti enemmän vapaa-aikaa. Sitähän tuossa yhdessä vaiheessa kaduin, kun huomasin tämän väylä mahdollisuuden ihan viime tipassa.

    Eli kyllä noi kurssit pääsee läpi, jos vaikka esim. viikonloppuna opiskelee pidempään tai sitten joka päivä sen tunnin verran (lähinnä kirjoittaa esseitä) Kaikki vaan riippuu itsestä. Esim mähän sain maaliskuussa mun kahden kurssin esseet (8kpl) tehtyä parissa viikossa ja oli loppukuukausi pelkää vapaata.

    Se ajankäyttö riippuu ihan siitä, että onko sulla kaikki materiaalit valmiina vai puuttuuko sulta jotain (kirjoja) ja ymmärrätkö mitä niillä tehtävänannoilla haetaan.

    Mä ainakin suosittelisin, että jos aloittaisit nyt tekemään näitä, niin kyllä näissä opinnoissa kehittyy aika paljon se oikeudellinen ajattelu ja väkisinkin tulee selattua pykäliä ja muuta alan kirjallisuutta pakon edessä, kun tarvitsee tietoa. Eli siltäkin pohjalta se olisi vaan etuna pääsykokeisiin lukemisessa.

    Ja jos ei pääskykokeiden kautta onnistu, niin ainakin pääsisi väylän kautta sisään varasuunnitelmana, eikä olisi niin ikävää, kun kaikki oli sen yhden kortin varassa ja katkerna vieressä katsoo, kun muut pääsivät sisään ja itse jäi rannalle :)

    Mutta teet totta kai niin kuin itsestäsi parhaalta tuntuu :)

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.