maanantai 13. kesäkuuta 2011

Insolvenssioikeuden tentti



Viime aikoina on tullut aika kiitettävästi selailtua lävitse yliopiston sivuja lähinnä sen takia, kun olen etsinyt vanhoja tenttikysymyksiä. Niin on pistänyt silmään se, että kaikissa muissa ainejärjestöissä on julkaistu vanhat tenttikysymykset netissä, paitsi tässä (oikeustieteiden) "Legio Ostiensis ry:n" sivuilla. Ja muutenkin tuolta ainejärjestöltä puuttuu sellainen oma "forumi", joka on kaikissa muissa ainejärjestöissä. Ja nuo sivutkaan eivät ole mitään päätä huimaavat, suorastaan aika surkeat.

Weboodista en ole löytänyt yhtä ainuttakaan vanhaa tenttikysymystä koskien Insolvenssioikeutta, mutta kyllä sieltä muita vanhoja tenttikysymyksiä tulee vastaan. Onkohan se nyt vaan niin, että se Kukkonen ei ole missään koskaan julkistanut noita kysymyksiä? Vai olenko sokea kuin lepakko?! :)

Olen siis ihan googlettamalla kyllä löytänyt stadin, turun ja rovaniemen insolvenssi tenttien kysymyksiä, mutta on oikeasti todella häiritsevää, kun Joensuun kysymyksiä ei näy missään, heh! Ei edes periaatteessa sitä uudistettua luentorunkoakaan, joka on keväällä jaettu niille tutkinto-opiskelijoille.

Mulla on tuolla avoimen puolella moodlessa vaan sellainen v. 2008 oleva luentorunko + verkkoluennot,  jotka ovat aivan kauheita. Niin paljon vanhentunutta tietoa, että jätän sen ihan suosiolla lukematta ja kuuntelematta, kun menisin muuten ihan sekaisin.

Onko teistä kukaan käynyt tuota Insolvenssioikeuden tenttiä vielä tekemässä?

Itse kuvittelisin, että tenttikysymykset koostuvat pääasiassa konkurssi-, ulosotto, saneeraus- ja velkajärjestelyosioista, mutta voit tietysti tulla joku muukin lisäksi, jos kysymyksiä tulee enemmän kuin viisi.

7 kommenttia:

  1. Tuskailin samaa tässä yksi päivä! Mutta mutta, mulla on aikeissa laittaa Kukkoselle mailia tässä joku päivä kun on muutakin kysyttävää ja vähän udella josko olisi mahdollista saada luentorunko tms. kun on tutkinto-opiskelija ja tekee kurssin kirjatenttinä. Saa nähdä heltyykö :D. Mutta jos saan infoa niin kerron :).

    VastaaPoista
  2. Heh, Emmi! :D No mä voin sulle kuitenkin laittaa ne kysymykset ensi tiistaina, että mitkä kysymykset mulla oli ensi maanantaina tentin jälkeen :D

    VastaaPoista
  3. Ei se tentti niin vaikea ole. Joskus oli yhdessä kysymyksessä termejä selitettävänä ja muutama perusasioihin liittyvä esseekysymys. Reima on hyvä ope ja arvostelussa aika tarkka. Ne Tuula Linnan luennot oli musta hyvät ajatellen tenttiä, en ollenkaan väheksyisi niitä varsinkin kun ajattelee et kyse on yhdestä alan gurusta. Kirjottanut monta alan kirjaa.

    VastaaPoista
  4. No se ei kauheasti mua auta, jos luentorunko on vuodelta 2008 ja siellä on paljon vanhentunutta tietoa, jotka joutuu itse selvittämään. Helpommalla olisi päässyt, jos olisivat päivittäneet uudet luentorungot, kuten tutkinto-opiskelijat ovat saaneet keväällä.

    Mitä tulee niihin verkkoluentoihin, niin siinäkin on niin paljon vanhaa tietoa, kun se menee sen v. 2008 luentorungon perusteella.

    Mun mielestä on silti ihan oikeutettua antaa kritiikkiä siitä, että tutkinto-opiskelijat saavat uudet materiaalit käyttöönsä ja avoimen puolella joutuvat pärjäämään v. 2008 materiaalilla.

    Johan on silloin tenttiinkin lähtökohdat ihan eri, mutta arvostelu on sama kaikille.

    VastaaPoista
  5. Omasta mielestäni sillä luentorungolla pärjäsin ihan hyvin,en ehtinyt lukea koko kirjaa enkä lakeja, mutta tentissä pärjäsin siihen nähden hyvin ja pidin tenttiä suhteellisen helppona kysymyksiltään. Ulosottokaari kuitenkin tuli voimaan v. 2007 ja se oli huomioitu luennossa. Tokihan ne ajankohtaiset luennot palvelisi paremmin. Parempi nämä kun ei mitään =*)
    En kyllä muista niitä esseekysymyksiä, saattoi olla jotain ulosottoon liittyvää ja joku muu. Yksi tehtävä oli sellainen missä oli ne termit esim. takaisinsaanti, attraktioperiaate jne ja toisessa oli väittämiä, jotka piti perustella oikeiksi tai vääriksi. Esim. taksiauton saa ulosmitata.
    Kannattaa olla tarkka vastauksessa ja perustella (argumentoida) hyvin. Tämä ainakin korostuu näissä rikos- ja prosessioikeuden opinnoissa.
    Josko tästä olisi apua. Hyvä siitä tulee.

    VastaaPoista
  6. Heh, sähän olet niin ihanan optimistinen :D Milloin olet siis suorittanut tuon Insolvenssin?

    Joo, mielestäni osaan argumentoida oikeustapauksia ja sitten ihan esseekysymyksiä ihan kiitettävästi, että en epäile niiden suhteen taitoja ja tietojani. Mua vaan hämää se, kun tämä on mun ensimmäinen oikea "kirjatentti" ja pidän tätä tavallaan mittarina sille, mitä oikeasti osaan ja millainen opiskelija olen. Verkkokursseilla, kun kaikki opintopisteet suoritettiin joko esseillä tai verkkotenteillä, niin luonnekin niissä oli niin eri.

    Kiitos kuitenkin noista huomioistasi! :)

    VastaaPoista
  7. Muistan että itseänikin jännitti sillon tenttiin mennessä, mut sit huomasin, että se olikin yllättävän "helppo" odotuksiin nähden.
    Mulle se luentorunko avautui vasta yhdessä luentojen kanssa ja kyllä sain siitä parhaan hyödyn irti kun tein siihen samalla muistiinpanot. Visuaalisesti se ei houkuttele, mutta kyllä siinä ne perusasiat löytyi. Itse siis kävin tentissä helmikuussa -11. Ei se toki kaiken kattava ole, kuten ei muutkaan luennot, mutta auttava kylläkin.
    Tätähän tämä etä- ja itseopiskelu on, ei ehdi luennoille, joista kyllä olisi paljon hyötyä oppimiseen ja tentteihin. Jostain pitää joustaa kun on työ ja mullakin kaksi pientä lasta.

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.