torstai 9. kesäkuuta 2011

Pikapäivitys :)

Heippa taas!

Tää kesäkuu on ollut nyt ihmeellisen kiireistä aikaa, kun töissäkin on osa porukasta jo kesälomilla ja ylimääräisiä tehtäviä on tullut sitten hoidettavaksi. Lisäksi on joutunut paiskimaan pitkää päivää, niin en ole tänne ehtinyt taas kirjoittelemaan, kun ei ole ollut ylimääräistä aikaa. Kaikki liikkenevä aika on mennyt tuohon Insolvenssioikeuden tentin lukemiseen, kun siitä nyt satun stressaamaan ehkä vähän liikaakin. Enkä ole nyt oikein ehtinyt kunnolla paneutumaan noihin rikos-ja prosessioikeuden perusopintojen tehtäviin, vaikka yritän niitä joka päivä tehdä vähäsen kerrallaan. Sitten mua on nyt suunnattomasti alkanut ärsyttämään se, että kun olen lainannut kirjastosta ison kasan näitä opiskeluun liittyviä kirjoja, niin eiköhän joku pölöpää ole mennyt ne heti varamaan. Siis oikeesti, kuka muu käy näitä kursseja kesällä??? ;)

Koitan nyt lauantaina varata aikaa tälle blogille, että saisin tähän laitettua kaikki viimeiset mielessä pyörivät asiat.

Mutta kun pitää mielessä, että heinäkuun lopussa pitäisi olla kasassa se 81op. Niin kyllä jaksaa vielä vajaa 2kk pinnistellä (21op) ja sitten voi pitää vähän lomaa opinnoista, ennen koulun alkua syyskuussa. Ellen sitten innostu tenttimään elokuussa vielä jonkun tentin ;)

Palaillaan lauantaina!

Mukavaa ja helteistä loppuviikkoa! :)

4 kommenttia:

  1. Minkä verran suunnilleen käytät aikaa yhteen 5 op:n tehtävään? Entä montaako tehtävää teet yhtä aikaa? (eli teetkö esim. nyt rikosprosessitehtävää, seuraamusjärjestelmätehtävää ja 10 op:n kurssin tehtävää samanaikaisesti, plus tentteihin luku?) Sinulla kyllä opinnot kertyy mahtavaan tahtiin :) Itsellä tuntuu noihin tehtäviin tuhrautuvan paljon enemmän aikaa :/

    VastaaPoista
  2. Moikka!

    Mä oon kuule tehnyt alle viikossa 5op tehtävät ja saanut niistä nelosen, että se riippuu ihan hirveästi siistä kurssista ja siitä, että miten nopeasti pystyn omaksumaan ja löytämään ne keskeiset asiat noista tehtävän annoista. Ja yleensä jos teen useampaa kurssia samaan aikaan, niin yhden kurssin tehtävät teen viikossa tai sit pienissä osissa, riippuen siitä, että minkä verran aikaa on käytössä.

    Ja teen tosiaan nyt useampaa kurssia tässä kesäkuussa. Mulla on kirjatentti, verkkotentti ja sit palautan kahdesta kurssista tehtävät.

    Ryhmätöihin (10op ja 5op) pystyn osallistumaan vasta marraskuussa, kun silloin jaetaan uudet ryhmät. Nuo Kevään ryhmät ovat jo jaettu maaliskuussa, niin niihin en ehtinyt mukaan, kun ilmoittauduin mukaan vasta huhtikuun lopussa.

    Heinäkuulle ei jää kun sitten muutama kurssi suoritettavaksi ja ne menevät varmasti jo rutiinilla, kun tämä aihealue on jo niin tuttu.

    VastaaPoista
  3. Hei!

    En ole tainnut käydä edes onnittelemassa hienosta saavutuksestasi! ONNEA!!

    Mä teen nyt noita rikos-ja prosessioikeuden perusopintoja, ihan vaan kevyesti aloitellen nyt kesällä. Yritän saada palautettua noi rikos-ja prosessioikeuden oppimistehtävät heinäkuun lopulla ja samoin rikosoikeuden seuraamusjärjestelmän tehtävät samaan päivämäärään. On vähän hankalaa tää alku, lukemista on niin paljon. Luetko sä tosiaan kaikki kirjat vai etsitkö jotenkin vastauksia sisällysluettelosta? Ajattelin lukea kokonaan kolme kirjaa ( Rikosvastuu ja sen toteuttaminen, Oikeudenkäynti ja pakkotäytäntö, Johdatus esitutkinta- ja pakkokeinolakeihin) ja sit loput plärätä läpi ja etsiä asioita.. Ne kun luki "oheislukemisena", vai luuletko että nekin kannattaisi lukea kokonaan?

    En ole siis vielä edes aloittanut oppimistehtäviä, mutta ajattelin lukea noi kolme kirjaa ensin loppuun ja sitten aloittaa!

    Hyvää kesää ja tsemppiä opintoihin!

    Anna

    VastaaPoista
  4. Moikka Anna! :)

    No se onkin hyvä aloitella hiljalleen opintoja, niin pääsee sisään siihen aiheeseen, eikä oo niin kauhean kova kiire saada jotain valmiiksi (niin kuin mulla :D).

    Mä en aina lue niitä kaikkia kirjoja, varsinkaan jos ne ovat "oheislukemistoa". Oheislukemistosta katson ainoastaan sisällysluettelon perusteella ne keskeiset asiat tai ne, jotka sivuavat ko. oppimistehtävää ja sitten toki käytän elektronista kirjastoa, jossa on myös lisälukemistoa aihealueesta, jotta saa kattavan kuvan. Varsinaiset kurssikirjat luen aina, mutta en välttämättä ensimmäisellä kerralla kovin "huolella", koska se kirja/kirjat tulee luettua automaattisesti uudestaan heti, kun alkaa tehdä oppimistehtäviä ja paneutuu siihen aihealueeseen kunnolla.

    ja oheislukemistosta yleensä löytyy paljon yksityiskohtaisemmin oppimistehävissä vaaditut asiat (ei aina), eli kyllä ainakin oheislukemistoa kannattaa selailla sisällys- ja hakusana-luettelon perusteella, jotta mikään ei mene ohitse.

    Tuota edellä mainittua taktiikkaa olen käyttänyt tähän saakka ja hyvin on nyt ainakin toiminut, heh! :)

    Ja oli kiva kuulla susta pitkästä aikaa taas! :)

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.