Hellurei!
Tässä oli muutama päivä hiljaiseloa, mutta se johtui vain siitä, että nenä oli tiukasti kiinni läppärin ruudussa ja kirjoissa. Sain kuin sainkin tehtyä nyt kaikki Kilpailuoikeuden esseetkin valmiiksi, joten enää on jäljellä niiden viilausta. Eli lähinnä oikeinkirjoituksen tarkistamista ja lähteiden aakkostamista. Niin ja ne esseet pitäisi vielä kääntää PDF-muotoon, joka viimeksi oli aika hankalaa, ennen kuin opin sen tekemään oikein, että sain kaikki neljä essettä samaan tiedostoon.
Eli kaiken kaikkiaan nyt on asiat erittäin hyvällä mallilla ja sain kaiken melkein valmiiksi 11 päivää ennen deadlinea. Mulla ei oo varmaan koskaan esseet olleet näin ajoissa valmiina, aina on jotain jäänyt ihan sinne viime päiville asti, että on sen takia joutunut puoleen yöhön saakka sykkimään paniikissa ;) Tai no, tiedä vaikka innostuisin vielä jotain lisäilemään, mutta siis aijon jatkossa kiertää todella kaukaa kaikki Ympäristötalouteen liittyvät jutut. Ne eivät sovellu mulle ollenkaan sen liian matemaattisen painotuksen vuoksi. Tuntui ihan siltä välillä, että olisi katsellut jotain matikan kirjaa, eikä niistä käppyröistä ja kuvaajista ollut mitään hajua, että miten niitä pitäisi lähteä tekemään ja soveltamaan. Onneksi sentään ystävillä oli tietoa niistä, niin auttoivat naista mäessä :)
Mua hieman ärsyttää noissa noissa deadlinessa se, että kun palautuspäivät ovat aina kuun lopussa ja mulla kun nyt kerrankin sattuu olemaan esseet ajoissa valmiina, niin joudun tässä ensiksi 11 päivää kärvistelemään siihen deadlineen asti ja sitten vielä mahdollisesti kärvistelemään lisää viikko tai useampi, että saisin arvosanat niistä. Miksei ne proffat voi vaan kerätä niitä esseitä sieltä moodlesta tyyliin pari kertaa tai kerran viikossa? Niin nopeutuisi tuo arvosanojen saaminen. Siis, mulla ei nyt tässä ole ollenkaan omaa lehmää ojassa, kun kerrankin satuin saamaan nuo esseet etuajassa valmiiksi, heheh! ;)
Mä nyt luotan siihen, että mulla menee noi kaksi kurssia myös kevyesti läpi, kun kaikki muutkin kurssit ovat menneet läpi, joten jää nyt enää jännitettäväksi, että mitä arvosanoja sieltä mahtaa tulla :) Ja mullehan tosiaan kelpaa näistä kahdesta kurssista ihan ne ykkösetkin sen takia, että saan ne 50 op kasaan, heh! Onhan niitä sitten myöhemmin aikaa korotella pois todistusta rumentamasta.
Mun pitäisi nyt alkaa kehitellä seuraavaa projektia ja haastetta tähän opiskeluun liittyen. Mun tekee aika kovasti mieli jatkaa näitä verkko-opintoja, koska nämä ovat kivoja ja näissä on oma vapaus, eli voi tehdä esseitä silloin kun itsellä on siihen aikaa, eikä ole sidottu siihen, että joutuu istuu esim. 17.15-20.00 luennolla iltaisin.
Tässä on nyt kuitenkin tää HTK-tutkintorakenne taas kerran, joka on tässä blogissa muutamaan otteeseen vilahtanut:
Eli mähän oon nyt tehnyt tuon perus-ja aineopinnot Oikeustaloustieteestä. Eli siis Oikeustaloustiede olisi mun "pääaine", kun aloittaisin syksyllä opiskelut. Tosin sitä ei tarvitse ilmoittaa kuin vasta 3 opiskeluvuotena.
Kysymys kuuluukin sitten, että jos tekisin nyt kesän aikana verkko-opintojen kautta myös perus- ja aineopinnot Rikos-ja Prosessioikeudesta, niin eikö ne silloin menisi tuohon kategoriaan "perusopinnot 25op jossakin oikeustieteen oppiaineessa" ja sit tuohon "valinnaisia opintoja 25op"? Kun niistä opinnoista tulisi se 50-60op.
Eli sitten multa puuttuisi vaan kandin työ 10op sekä nuo viestintä-ja aloitusopinnot 20op ja Yleiset oikeusjärjestysopinnot 50op.... Toisaalta... jos kerran oikeustaloustieteestä on suoritettu perus-ja aineopinnot ja samoin rikos-ja prosessioikeudesta, niin silloinhan voisin vaihtaa pääaineeksi tuon rikos-ja prosessioikeuden, eikö?
Mä tässä vaan vähän mietin ja sumplin, että miten tätä kannattaisi alkaa tekemään, että saisi mahdollisimman nopeasti ne kandin paperit ulos...
Kun ennen opiskeluiden alkua olisin sitten tehnyt sen 100-110op.. eli puuttuisi vain 70-80op enää.
Tässä tuumailin alustavasti sitä ensi syksyä ja kevättä, että silloin tenttisin kaikki Yleisen oikeusjärjestyksen moduuliin kuuluvat kirjatentit pois (niitä olisi 8-9kpl) ja noi aloitus-ja viestintäkurssit on näköjään jotain ihan pilipalikursseja, joihin kuuluu se "kamala" ruotsi, sekä 2 enkun kurssia ja sit joitain kielenhuoltoa ym, niin niihin ei varmaan kauheesti tarvii panostaa, kun eivät silleen ole haastavia (4-5kpl)?!
Eli voisko olla mahdollista sittenkin suorittaa nuo kaikki vuoden aikana? Kun ei 8-9 kirjatenttii kuulosta hankalalta, okei, niissä on ne säädökset ym, muut, mut 5 syksyllä ja 4 keväällä, ei tunnu pahalta ja aikaakin lukemiseen olisi, kun sitä järjestäisi.
Ja miten tuon kandin tekeminen yleensä menee? Pitää ilmoittaa ensin se pääaine ja sitten hyväksyttää proffalla se aihe ja siitä sitten tehdään se kandintyö? On joku 1-2 viikon seminaari, johon on pakko osallistuu.. mitä siellä tehdään? Esitellään joku luonnos kandintyöstä??
Oon kyllä miettinyt sitä, että sen kandin työn voisi palauttaa sitten vuoden päästä syksyllä. Eli olisi kesä 2012 aikaa sitä tehdä ja sit syksyllä saisi paperit ulos..??
Tässä on nyt jo pakko alkaa vähän suunnittelemaan sitä tulevaisuutta, kun en tosiaankaan aijo kuluttaa 3 vuotta siihen, että saisin paperit ulos, jos ne kerran on mahdollista saada nopeamminkin...?! Kun ikää alkaa olla jo ihan tarpeeksi mittarissa, heh!
Tässä on nyt liian paljon kysymyksiä joihin ei ole mulla vastausta. Eniten mua kiinnostaa tuo seminaari ja se kandin työn prosessi? Miten te ootte sen tehneet? Voisitteko antaa vähän osviittaa, että olisi jotain havaintoa olemassa etukäteen..? :)
Niin ja tässä, kun nyt laskeskelin sitä aikaa, että miten kauan mulla kesti nämä 50op suorittaa, niin sain Avoimen Yliopiston verkkotunnukset ja moodleen kurssiavaimen kotiin postitettuna 15.11.2010 ja nyt 20.03.2011 on kaikki kurssit valmiiksi tehty. Eli aikaa meni tarkalleen se 4kk ja 5 päivää.
Nyt tässä on vähän niinku tyhjä olo, kun ei oikein tiedä, että miten päin tässä pitäisi olla, heh! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Jätä asiallinen viesti.