tiistai 19. huhtikuuta 2011

Ympäristötaloustieteen arvosana tuli!

 

Arvatkaapas mitä! Koittakaapa miettiä, että kenellä on nyt 50 opintopistettä kasassa? ;) No tietysti minulla! Eli sain mailiin vastauksen, että olin päässyt lävitse siitä Ympäristötaloustieteen perusteet kurssista. Mulle tuli siitäkin vain arvosanaksi kakkonen, mutta oon siihen ihan tyytyväinen, ku se oli mun inhokkikurssi, enkä oikein ymmärtänyt kunnolla niitä kuvaajia ym. muita käppyröitä ja niihin esseisiin, kun piti vielä kaiken lisäksi niitä osaa soveltaa, niin huhuh! (jouduin pyytää kavereilta vähän apuja noissa kuvaaja ja käppyräjutuissa)

Ja nyt siis selvisi se arvosteluasteikko, että yhden esseen maksimipistemäärä on se 5 pistettä. Itse sain 13/20 eli siitä tuli kakkonen. Oon ilmeisesti vetänyt jostain niistä neljästä esseestä nolla pojoo tai sit vaan yhden pojon kahdesta esseestä ja muista vähän enemmän.

Mutta pääasia oli mulle, että sain siitä arvosanan. Noita voi myöhemmin mennä korottelee, mutta mun tarkoituksena oli alunperinkin saada kaikki kurssit lävitse ilman mitään arvosana tavoitteita. Eli mulle olisi silloin kelvanneet ne ykkösetkin.

Kuitenkin, kun tässä kävi niin hassusti, että opinnot menivät paljon paremmin kuin osasin edes ennakkoon odottaa, niin hyvien arvosanojen myötä taisi herätä sisäinen kunnianhimokin taas henkiin.

Tässä vielä odottelen, että sinne weboodiin tulisi se merkintä siitä kurssista. Kauankohan kestää, että proffa lähettää sen mun arvosanan sinne avoimen toimistoon ja ne kirjaavat sen sinne ylös? Kenties yksi päivä?

Heti, kun tuo arvosana on tullut myös weboodiin näkyviin, niin tilaan sen virallisen suoritusotteen, niin saan sitten heti laitettua sen avoimen väylän kautta menevän hyväksyntäpaperin perille. Siihen pitää ainoastaan merkitä ruksi avoimen väylän kautta hakuun ja liitteeksi pitää laittaa tuo virallinen opintorekisteriote.

Heti kun se on lähetetty perille sinne kansliaan, (sen voi tarkistaa puhelimitse) niin on varma siitä, että on hyväksytty tutkinto-opiskelija paikka syksyllä.

Tosin mä voin jo nyt juhlia sitä, että mulla alkaa viralliset yliopisto-opiskelut syksyllä. Ja nyt olen sitten vahingoniloinen kaikille niille, jotka joutuvat ahertamaan pääsykoekirjojen parissa ;)

Itse tein kovasti duunia sen eteen, että saavutin tavoitteeni ja nyt se on sitten palkittu :)
Ja KYLLÄ KANNATTI! :)

14 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! On ollut mahtavaa seurata matkaasi kohti päämäärää ja olen iloinen, että olet sen nyt saavuttanut.

    Kuulun vakiolukijoihisi ja aluksi olin hieman skeptinen sen suhteen, että pystytkö saavuttamaan tuon tavoitteen. Epäilin, että jossain vaiheessa notkahdat ja tuo tahti osoittautuisi liian kovaksi sellaiselle henkilölle, joka käy samaan aikaan töissä.

    Osoitit kuitenkin jälleen sen, että kaikki on mahdollista, kunhan suunnittelee ajankäytön etukäteen ja pysyy siinä.

    Onnea vielä kerran saavuttamastasi opiskelupaikasta.

    Heta

    VastaaPoista
  2. Minäkin haluan onnitella sinua mahtavasta suorituksestasi. On ollut huikeaa seurata Sinun opiskeluja ja olet kertonut niistä totuudenmukaisesti.

    Voinkin paljastaa tässä nyt, että opiskelen itse samassa yliopistossa oikeustaloustiedettä, johon sinä pääset väylän kautta sisään.

    Onnea vielä kerran!

    Mari

    VastaaPoista
  3. Hei!

    Itse luen pääsykokeisiin tällä hetkellä ja täytyy kyllä myöntää, että tämä lukeminen on ärsyttävää puuhaa.

    En ole aikaisemmin tiennyt, että tiettyihin tiedekuntiin on mahdollista päästä suoraan sisään suorittamalla vain vaaditut opintopisteet. En ensin uskonut, että se on mahdollista, mutta kun luin sinun laittamasi linkit aikaisemmista teksteistä, niin onhan se näköjään totta.

    Valitettavasti tuo mahdollisuus ei vain ole kaikissa yliopistoissa ja tiedekunnissa.

    En kuitenkaan halua väheksyä saavutuksiasi, mutta kyllä pääsykokeisiin lukemisella mitaan enemmän taitoja ja soveltamista, kuin sinun suorittamilla kursseillasi, josta pääsee näköjään tosi helposti läpi..

    Simppa

    VastaaPoista
  4. Simppa.

    Mulle on henk.koht aivan sama, et mitä mieltä sä oot avoimen yliopiston opinnoista. Jos ne on sun mielestä helppoja, niin sopii sun itse koettaa, että miten siellä pärjäisit.

    Ei se pääsykoe ja siihen lukeminen ketään fiksuksi ja autuaaksi soveltamisen suhteen tee.

    Olen kuitenkin siihen erittäin tyytyväinen, että tavoitteenani oli saada opiskelupaikka ja se on mulla nyt plakkarissa.

    VastaaPoista
  5. Onnea!

    Jatkatko vielä kirjoittamista?

    VastaaPoista
  6. Onnea kovasti mahtavasta suorituksestasi! Minäkin seurasin sinun kirjoituksia alusta asti :D

    Itse haen nyt Helsingin oikeustieteelliseen tänä keväänä ja tämä on kyllä varsinaista ahertamista ollut! Vielä jaksaa painaa.. vaikka mitään takeita opiskelupaikasta ei olekkaan. =D

    VastaaPoista
  7. Ai kauheeta, eikös stadin oikikseen ole tosi vaikea päästä sisään? Toivottavasti jaksat lukea ja onnistut siinä! :)

    VastaaPoista
  8. Täältä myös suuret onnittelut, kun olen blogiasi ihan alkumetreiltä seurannut!! Huikeaa! :))

    Minun pitää vielä saada klaarattua pääsykoe, että saan vaihdettua tiedekuntaa, mutta eiköhän se tästä!

    VastaaPoista
  9. Heh, kiitti Pipsa :) Ja tsemppiä lukemiseen! :)

    VastaaPoista
  10. Paljon onnea huikeasta saavutuksesta!! Itse haaveilen pääaineen vaihdosta, ja siksi itsellä on edessä pääsykokeeseen osallistuminen loppukeväästä ja pitää jaksaa painaa töiden ohessa extrakirjoja :) Mutta sun esimerkki innoittaa ja todistaa sen et kaikki on mahdollista jos vain haluaa! Kiitos mahtavasta blogista, on ollut hienoa seurata sun taivalta kohti unelmaa! Onnea superisti sen totutumisesta! :) :) :) -oimpura-

    VastaaPoista
  11. Onhan sinne stadin oikikseen "vaikea" päästä ainakin tilastollisesti. :D kaverit kyllä sanovat, että se on enemmän kiinni jaksamisesta ja motivaatiosta. Toistaiseksi jaksaa kirjojen kanssa ahertaa kirjastossa useita tunteja (=8). Saas nähdä millainen on fiilis kesäkuussa :P huh..
    Aijotko muuten nyt muuttaa Joensuuhun vai käytkö siellä vain tenttimässä`?

    VastaaPoista
  12. Pänttääjä.

    En aijo muuttaa missään nimessä sinne, kun asun Espoossa ja on työpaikka olemassa. Oon alustavasti ajatellut, että käyn vaan tenttimässä siellä ne kurssit paikan päällä. Nekin voi tarvittaessa suorittaa etätenttimisenä valvotussa yhteistyöoppilaitoksessa, kun maksaa sen etätenttimaksun. Ainoastaan nuo kieliopinnot tulevat tuottamaan harmaita hiuksia, kun niissä on läsnäolopakko, mutta sekin on toivon mukaan neuvoteltavissa työnantajan kanssa. He ovat kuitenkin tukeneet osaltaan tätä opiskelua, niin varmasti pystyvät joustamaan jonkin verran tai sitten käytän ylityövapaita ja lomia noihin tarkoituksiin.

    Niin ja kerro sitten myöhemmin, kun tiedät, että miten sulla meni se pääsykoe :D

    VastaaPoista
  13. Oimpura.

    Mihis pääaineeseen olet vaihtamassa? :)

    VastaaPoista
  14. Anonyymi.

    En huomannut aikaisemmin sun kirjoitusta. Jatkan toki blogin kirjoittamista. Tästähän se vasta nyt alkaa ;)

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.