keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Virallinen opintorekisteriote on nyt tilattu ja sitä odotellaan saapuvaksi..

Tänään sitten vilaisin sinne weboodiin ja siellä komeili nyt komeasti se 50op, ku avoimen toimisto oli sen viimeisenkin arvosanan sinne merkinnyt ylös. Eli nyt on sitten virallisessa järjestelmässäkin ylhäällä se 50 opintopistettä.

Soitin äsken sinne avoimen toimistoon ja pyysin niitä lähettämään mulle sen virallisen opintorekisteriotteen ja siellä oli tosi ihana naishenkilö puhelimessa. Siinä hetken aikaan, kun juteltiin, niin hän sanoi, että nyt tänä keväänä on tulossa vielä viime vuotta enemmän porukkaa väylän kautta sisään oikeustieteisiin, kun tämä on viimeinen mahdollisuus todennnäköisesti siihen, että kaikki pääsevät sisään ilman arvosanakriteereitä. Hän sitten muisti vielä sanoa, että kun olen lähettänyt sen väyläpaperin ja tuon virallisen opintorekisteriotteen tiedekunnan kansliaan, niin mun pitää vielä perään soittaa ja tarkistaa, että se on varmasti tullut perille. Ja kun he ovat tarkistaneet, että se hakemus on tullut perille, mulla on sitten OPISKELUPAIKKA!

Se mukava nainen lupasi, että mä saan sen opintorekisteriotteen jo huomiseksi, kun hän laittaa sen ykköspostissa tulemaan ja sitten mun pitääkin enää merkitä siihen väylähakupaperiin se ruksi siihen "haen väylän kautta"-kohtaan ja postittaa se kirjekuori sinne yliopistolle.


Nyt on sitten vaaditut opiskelut opiskeltu ja viimeinen vaihe on enää lähettää tuo kirjekuori sinne perille :)

Tuossa joku kysyi aikaisemmin, että lopetanko tämän blogin kirjoittamisen ja en todellakaan lopeta, kun tästä se matka vasta alkaa ;)

Eli mulla on jo seuraavat suunnitelmat kohta selvillä ja kerron niistä teille tarkemmin muutaman päivän päästä :)

10 kommenttia:

  1. Mahtavaa, juhlan paikka! :) Kiva jos jatkat blogiasi koska on mielenkiintoista kuulla myös jatkosta. Onnittelut vielä kertaalleen!

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon! Hieno suoritus!! Löysin blogisi vasta ja heräsi kysymyksiä. Minne yliopistoon pääsit? Suoritit siis 50op ja sait suoraan opinto-oikeuden? Olen itse miettinyt yrittää väylän kautta sisään Helsinkiin. Tiedekunnan sivuilla lukee että pitäisi kerätä 60op ja 5 pääsee sisään arvosanojen mukaan. Olen ymmärtänyt, että pitäisi saada keskiarvokdi 4-5 että olisi mahdollista päästä sisään. Kiitos jos ehdit vastailla! T. Anna Helsingistä

    VastaaPoista
  3. Kiitti Maya :)

    Anna Helsingistä: Vastailen kysymyksiisi parhaani mukaan, heh!

    Eli Itä-suomen yliopistossa aloitan opinnot syksyllä. Eli tein sinne nuo avoimen kautta vaaditut 50op ja kaikki, jotka ovat tehneet nuo vaaditut 50op saavat automaattisesti suoritusoikeuden myös HTK-tutkinnon lisäksi myös HTM-tutkintoon. Ei siis tarvitse erikseen sitten myöhemmin hakea oikeutta maisterin tutkintoon, niin kuin useimmeissa muissa joutuu, jos tulee väylän kautta sisään yliopistolle.

    Eli ihan selvennyksesi vielä, että Joensuussa opiskellaan oikeustiedettä (siellä on oikeustieteiden laitos), joka antaa juridiikan erikoisaloille pätevöittävää yhteiskuntatieteellisen alan lakiasiantuntijakoulutusta, joka johtaa HTK- ja HTM-tutkintoihin.

    Tutkintojen pääaineena voi opiskella eurooppaoikeutta, finanssioikeutta, hallinto-oikeutta, lainsäädäntötutkimusta, rikos- ja prosessioikeutta ja rikollisuuden tutkimusta, siviilioikeutta ja ympäristöoikeutta

    Eli tuo eroaa siinä muista HTK-tutkinnoista, että opiskellaan nimenomaan oikeustiedettä ei hallintotiedettä. Mielestän olen käsitellyt näitä eroja tässä blogissa aiemmissa kirjoituksissa, kun olen vertaillut tutkintojen rakennetta keskenään.

    VastaaPoista
  4. Helsinkiin on avoimen väylän kautta todella vaikea päästä ja nuo mainitsemasi kriteerit sinne ovat todella kovat. Muistaakseni ne taitavat ottaa vain 3-5 hakijaa sisään vuosittain sinne. En ole aivan varma tuosta määrästä.

    Jos sulla on tavoitteena nimenomaan toimia lakimiehen/asianajajan ammatissa ja harjoittaa sitä. Niin silloin kannattaa keskittyä noihin perinteisiin Helsinki-Turku-Rovaniemi akselille.

    Tämä Itä-Suomen tutkinto tarjoaa myös hyviä mahdollisuuksia työskennellä juridiikan alalla ja moneen työpaikkaan on vaatimuksena se OTM tai "muu vastaava tutkinto", joka siis tarkoittaa Suomessa tätä Itä-Suomen yliopiston tutkintoa. Eli silloin voi HTM työllistyä suoraan OTM ohitse. Näistä on Itä-Suomen Yliopisto tehnyt tutkimuksen.

    Tässä on tämä linkki avoimen väylän vaatimuksiin Itä-Suomen yliopistoon: http://www.uef.fi/oikeustieteet/erillisvalinnat

    Mutta tässä on pähkinäkuoressa nuo samat:

    Opiskelijaksi hyväksytään hakija, joka on suorittanut Itä-Suomen yliopistossa, avoimessa yliopistossa tai toisessa yliopistossa Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksen opetussuunnitelman mukaiset Yleiset oikeusjärjestysopinnot 50 op tai yhden oikeustieteiden pääaineen (mukaan lukien oikeustaloustiede) perus- ja aineopinnot lukuun ottamatta kandidaatin tutkielmaa yhteensä vähintään 50 op.

    Vuoden 2011 opiskelijavalinnassa valittaville ei ole asetettu enimmäismäärää, mutta vuoden 2012 valinnassa voidaan valittaville joutua sellainen asettamaan.

    Eli osallistuin maaliskuussa tuohon väyläinfoon ja he sanoivat, että todennäköisesti ensi vuonnakin tulee jatkumaan tuo, että 50op pääsee tutkinto-opiskelijaksi, mutta siitä tehdään päätös kesällä. Heillä on aina se pieni "varaus" olemassa siihen, jos he päättävätkin muuttaa niitä sisäänpääsy kriteereitä avoimen väylän kautta tulijoille. Eilen kun tosiaan puhuin puhelimessa avoimen toimistossa työskentelevän kanssa, nin hän sanoi, että nyt on taas tulossa ennätysmäärä opiskelijoita väylän kautta oikeustieteisiin, kun nuo kriteerit saattavat muuttua.

    Ja muihin kuin Oikeustieteisiin Itä-Suomen Yliopistossa on väylän kautta tuleville kriteerit. Siellä pitää olla vähintään 100-110op suoritettuna arvosanalla 3/5 ja ottavat 5-20 opiskelijaa sisään kuhunkin tiedekuntaan paremmuus järjestyksessä.

    Siksi olikin aivan sattumaa, kun löysin tämän HTK-tutkintoon johtavan väylän, johon riittää vain se, että 50 opintopistettä on suoritettu. Arvosanoilla ei ole mitään väliä eli kaikki hakijat,, jotka ovat suorittaneet tuon 50op hyväksytään heti tutkinto-opiskelijoiksi.

    Ja pyydän etukäteen anteeksi jos hehkutan tätä Itä-Suomen Yliopistoa, mutta mulle tää oli suuri juttu saada opiskelupaikka yliopistossa ja vielä sellaiselta alalta, joka oikeasti mua kiinnostaa. Kun tähän saakka olin ollut siinä luulossa, ettei mulle tuu koskaan olemaan mitään mahdollisuuksia päästä yliopistoon opiskelemaan :)

    Niin ja moni on tehnyt niin, että jos on niin kova polte päästä suorittamaan sitä OTM-tutkintoa, niin he ovat seuraavana vuonna pyrkineet sitten Helsinkiin ja päässeet sisään. Luultavasi sen takia, kun ovat ekana vuonna ehtineet suorittaa yleiset oikeusjärjestysopinnot, niin päsykokeisiin lukeminen on silloin tuntunut ihan lastenleikiltä, kun niissä pääsykoekirjoissa on tuttua asiaa.

    VastaaPoista
  5. Piti kirjoittaa osissa, kun ei tähän mahtunut kaikki kerralla :)

    VastaaPoista
  6. Hei!

    Kiitos kattavasta vastauksestasi! Olen iloinen puolestasi ja että olet päässyt opiskelemann, ymmärrän siis hehkutuksen ;)

    Itse aloin tutkia asiaa vasta nyt. Yritin soittaa Joensuun toimipisteeseen, mutta pääsiäisen vuoksi siellä ei ollut oikeaa ihmistä paikalla. Aion ilmoittautua nyt sinne avoimeen ja alkaa suorittamaan myös kursseja, todella harmi jos juuri nyt säännöt tiukentuvat. Luultavasti kuitenkin Itä-Suomen yliopistoon olisi jatkossakin helpompi päästä väylän kautta kuin muihin yliopistoihin, mitä luulet? Olisiko sinulla antaa jotain yhteystietoa mistä voisin asiasta enemmän tiedustella? Seuraavaksi pitäisi selvittää milloin voin ilmottautua ensimmäisille avoimen kursseille ja mistä aloitan! Otan kaikki neuvot ilolla vastaan ja arvostan jos sinulla on aikaa kirjoitella neuvoja. Luen kyllä blogisi läpi tältä istumalta!

    Anna

    VastaaPoista
  7. Hei vielä!

    Vaivaan sinua nyt kaikilla kysymyksilläni, kun en millään jaksa odottaa pääsiäisen yli toimistoon soittoa. Voinko siis aloittaa verkko-opinnot avoimen kautta ihan milloin vain? Luin että netissä voi ilmoittautua, mutta milloin tekisin tentit ja mistä tiedän milloin ja minne esseet tulisi palauttaa? Vai alkooko netissä olevat kurssit myös tietyn aikataulun mukaan. Tarkoitus olisi saada opinnot aloitettua mahdollisimman pian!

    Kiitos, jos ehdit vastailla.

    Anna

    VastaaPoista
  8. Anna:

    Sä voit multa kysyä niin paljon kuin haluat, kun itse selvittelin näitä asioita viime marraskuussa, kun aloitin tämän projektin, heh! :)

    Eli itse suoritin opinnot verkko-opintoina, koska siihen oli mahdollisuus. Eli verkko-opinnot siältävät verkkotenttejä sitten näitä esseiden kirjoittamisia. Eli yhteen kurssiin kuuluu a) yksi verkkotentti tai b) 3-6 essettä. Yleensä esseiden määrä on on 4 essettä per kurssi, mutta se riippuu siitä, että paljonko opintopisteitä saa yhdestä kurssista.

    Verkko-opinnot ovat siitä käteviä, että ne eivät ole aikaan eikä paikkaan sidottuja, Voit suorittaa ne oman aikataulusi mukaan.

    Itse suoritin Oikeustaloustieteen opinnot (30op perusopintoja ja 20op aineopintoja = 50op) Rahaa meni yhteensä 600 EUR, joka ei mielestäni ole paljon, kun sillä sain opiskelupaikan ;)

    Mun mielestä juuri tähän HTK-opintoihin on kaikista helpoin päästä, jos verrataan koko skaalalla muita avoimen väyliä eri yliopistoissa. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus, kun riittää vain se, että on 50op kasassa, joko oikeusjärjestysopinnoista tai sitten perus-ja aineopinnoista. (Oikeustaloustiede poistuu nyt valikoimista ensi vuoden haussa.

    Ja tämä Itä-Suomen HTK-tutkintoon tähtäävä koulutus sai alkunsa HTK-hankkeesta v.2007, kun oli huutava pula työmarkkinoilla lainasiantuntijoista. Sehän nyt virallisesti päättyy tänä keväänä. Siitäkin on muuten linkki täällä blogissa.

    Tämä on mun rehellinen mielipide, mutta sun kannattaa nyt ehdottomasti ilmottautua avoimeen opiskelijaksi ja alkaa tekemään näitä kursseja ainakin sen 50op verran, koska on erittäin suuri todennäköisyys sille (99%), että kriteerit ovat samat vielä ensi vuonnakin.

    Jos sulla on maili, niin voin sinne laittaa erään henkilön tiedot yliopistolla, joka vastaa sun kysymyksiin sähköpostilla tai puhelimitse. Eli sama henkilö, joka mulle selvitti tämän kuvion viime marraskuussa, kun aloitin nämä opiskelut. En viitti niitä tänne laittaa, ku jotkut voivat sitten pilapuheluita soitella sinne, heh!

    Mulla itsellä kesti 50op suorittaa about 4kk, tein tosi tiiviissä tahdissa, johtuen ihan siitä, että mulla oli kova kiire saada ne opintopisteet kasaan ennen 13.05.2011, kun se erillishaun paperi ja opintorekisteriote pitää siihen mennessä olla siellä perillä, jotta saa hyväksynnän.

    Ja jos tosiaan laitat sen mailin mulle, niin voin sinne laittaa sellaisen powerpoint jutun, jonka sain väyläopinnoista, siinä väylä infossa. Siinä powerpoint jutussa juuri selitetään myös tuota v.2012 valintaa oikeustieteisiin.

    Ja laitan sulle tähän loppuun vielä linkkejä:

    Itä-Suomen avoin yliopisto:

    http://www.aducate.fi/avoin-yliopisto

    Kurssivalikoima:

    http://www.aducate.fi/opetustarjonta

    Oikeustieteen verkko-opinnot:

    http://www.avoinyliopisto.fi/urlhaku.aspx?queryid=58360a1d-9baa-4ff4-87ca-8eeeb07b8f14

    Ja itsesuosittelen sulle sitä, että suoritat nimenomaan verkko-opintoina nuo vaadittavat 50op, koska noilla lähiopetuskursseilla on ymmärtääkseni läsnäolopakko ainakin 80% tunneista. (en ole ihan varma, kun en itse suorittanut yhtään niitä)

    Eli verkko-opintoina voit suorittaa:

    Rikos-ja prosessioikeuden perus-ja aineopinnot. Niihin opintoihin voi ilmoittautua jo nyt mukaan ja tehtävien palautuspäivät ovat yleensä joka toinen kuukausi, niin että ei tarvitse 4 kurssia palauttaa samana päivänä, vaan voi hajauttaa ne 2 kuukaudelle, jos ymmärrä, että mitä tarkoitan.

    Tuo Oikeustaloustiede josta itse tein nuo perus-ja aineopinnot verkko-opintoina, niin on nyt tulevana vuonna vähän kysymysmerkki, koska tuohon HTK/HTM-tutkintoon tehtiin nyt rakennemuutos, joka astuu voimaan 1.8.2011 ja oikeustaloustiede pääaineena muuttuukin pelkäksi sivuaineeksi.

    Eli mun mielestä, sun kannattaisi ilmoittautua suoraan Rikos-ja prosessioikeuden perusopintoihin, koska niiden suorittamisessa ei ole mitään ongelmaa.

    Kannattaa unohtaa suoraan kaikki nuo opinnot, jossa mainitaan lähiopetus tai monimuoto-opetus, koska kenellä on oikeesti aikaa alkaa juoksee Joensuussa arki-iltaisin ja aamupäivisin tenteissä ja opetuksessa (kun asuu itse pk-seudulla).

    VastaaPoista
  9. Ja voit siis ilmoittautua nyt verkko-opintokursseille, mutta saat postissa suunnilleen reilun viikon kuluessa koulunsähköpostiosoitteen, sekä kurssitunnukset aducate moodleen, jossa on kaikki tehtävät ja kurssimateriaalit sekä kirjaluettelot jokaiselle perus-ja aineopintokurssille. Sekä tehtävien palautuspäivätja verkkotenttipäivät.

    VastaaPoista
  10. Tässä tulikin todella kattavasti vastauksia! Kiitos! Lähetin sinulle sähköpostia!

    Anna

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.