maanantai 25. huhtikuuta 2011

Rikos-ja prosessioikeuden tehtävien tekeminen alkaa heti vapun jälkeen..

Tervehdys taas!

Mä sainkin erittäin hyvän vinkin koskien noita läsnäolopakollisia viestintä-ja kieliopintoja varten ja miksei vaikka muitakin opintokokonaisuuksia varten. Tuo vinkki koski nimittäin näitä JOO-opintoja. Nopeasti googlaamalla yliopiston sivulta tuli vastaan, että ensimmäinen haku päättyy 30.04 ja toinen haku ensi kevääksi päättyy 31.10. Eli, kun pääsen tutkinto-opiskelijaksi vasta alkaen 01.08, niin ei ole mitään jakoa edes yrittää hakea noihin JOO-opintoihin, jotta voisin alkaa tekemään niitä tulevana syksynä. Ensi kevät onkin sitten kokonaan toinen juttu, että pystyykö silloin mitään suorittamaan noiden JOO-opintojen kautta ja saako siihen yleensä edes lupaa tiedekunnalta. Onneksi voin noita selvitellä vielä alkusyksystä ja kysellä, että miten se käytännössä menee ja onnistuisikohan noiden viestintä-ja kielipintojen tekeminen JOO:n kautta  Hesassa :)

Mä tässä katselin jo noita rikos-ja prosessioikeuden perus-ja aineopintoja. Eli niistä tulisi se 50 opintopistettä. Kysymys onkin nyt siitä, että nuo opinnot maksavat sen 600 EUR yhteensä eli perusopinnot 250EUR ja aineopinnot 350 EUR. Mietin tässä sitä, että jos ilmoittautuisin vasta heti 01.08 noille verkko-opintokursseille, kun mulla alkaa silloin se tutkinto-oikeus, niin saisin nuo molemmat opintokokonaisuudet sillä 300 EUR, ja säästäisin puolet tuosta summasta, kun saan sillon sen opiskelija-alennuksen. Se mua houkuttelisi, kun ei sitä rahaa ole koskaan liikaa, heh!

Niin, ja jos tekisisin nuo rikos-ja prosessioikeuden kurssit suoraan yliopistolle enkä avoimen kautta, niin silloin nuo kaikki kurssit olisivat kirjatenttejä. Eli tavallaan esseiden ja verkkotenttien kautta voi päästä hieman helpommalla,(mulla on tavoitteena valmistua mahdollisimman nopeasti) kun ei tarvitse ihan ulkoa paukuttaa kaikkea tietoa, kun niitä voi sitten kirjasta tarkistaa. Tosin oon tullut siihen tulokseen, että joskus se pelkkä kirjatentti olisi huomattavasti mukavampi ratkaisu, kuin 4 esseen kirjoittaminen aina yhdelle kurssille. Ne ovat kuitenkin niin makuasioita, että jokainen varmaan itse tietää, mikä sopii kullekin parhaiten. Esseiden tekemisessä on se hyvä puoli,että tulee selailtua alan kirjallisuutta huomattavasti enemmän, kuin silloin jos lukisi esim. pelkkään kirjatenttiin. Joten esseiden kautta saa väkisinkin laajemman pohjan ja enemmän tietoa, mutta kysymys onkin sitten loppupeleissä se, että mitä käytetään vertailupohjana ja kumpi on parempi tapa oppia.

Toisaalta, kun tuolla netissä on nähtävillä jokaisen kurssin esseetehtävät ja kirjaluettelo, niin ajattelin niitä kuitenkin tehdä tässä kesällä pois alta ja palauttaa sitten ne kaikki esseet kerralla syksyllä, kun palautuspäivät ovat 31.08 ja 30.09. Tuossa on vaan miinuksena sitten se, että joudun tekemään pari verkkotenttiä vasta ilmeisesti lokakuussa, mutta se ei olisi mikään katastrofi, jos saan tuolla tavalla säästettyä sen 300 EUR.

Eli mä teen nyt niin, että ilmoittaudun rikos-ja prosessioikeuden kurssille virallisesti heti 01.08, jolloin mulla alkaa tutkinto-oikeus, jotta saan ne 50op yhteishintaan 300EUR opiskelija-alennuksella.

Mulla on kuitenkin tuolla netissä nähtävissä nuo jokaisen kurssin oppimistehtävät lukuunottamatta niitä paria verkkotenttiä, niin aloitan niiden (esseiden) tekemisen 02.05 ja päivittelen tänne niiden etenemistä. Ja tuo kyseinen maanantai taitaakin alkaa sitten kirjastoreissulla haaliessa kurssien kirjoja kasaan.

Eli nyt on aivan selvät sävelet, että miten tää projekti lähtee taas etenemään :) Johan helpottaa, kun saa itselle jäsenneltyä tämän kaiken ylös.

Kun haen syksyllä sitten korvaavuksia 11op pisteen verran noista yleisesestä oikeusjärjestysopinnoista, niin huomasinkin, että joudun sitten tilalle suorittamaan 2 kurssia, jotta aineopintojen kokonaisuudeksi tulee vähintään se 25op. Eli se tarkoittaa sitä, että joudun ainakin insolvenssioikeuden tenttimään perinteisenä kirjatenttinä ja ilmeisesti vielä jonkun toisen.

Lisäksi huomasin, että rikos-ja prosessioikeuteen kuuluu ryhmätyötehtävät, jotka palautetaan vasta ennen joulua...!! Kun verkko-opiskelijat jaetaan ryhmiin ennen sitä,  joten siitä kurssista ei saa arvosanaa kuin vasta uuden vuoden jälkeen, damn!

Eli rikos-ja prosessioikeuden aineopinnoissa joudun kuitenkin suorittamaan yhden kirjatentin, muut menevät esseillä + tuo ryhmätyötehtävä, jota aloitetaan vasta tekemään marraskuussa..

Ja perusopinnoissakin joudun sen korvaavuden hakemisen takia tenttimään yhden kirjatentin syksyllä. No ei oo paha. Näissä perusopinnoissakin on ryhmätyötehtävä jota aloitetaan tekemään vasta marraskuussa.

Eli se tarkoittaa käytännössä sitä, että opintorekisteriin tulee näkyviin vasta joulun jälkeen 50op suoritettuna opintoina, kun noista ryhmätöistä saa arvosanan vasta uuden vuoden jälkeen, ellei se proffa tarkista niitä nopeasti.

Joten tuleva marraskuu taitaakin olla aika busy kuukausi, kun joutuu kahta ryhmätyötä tekemään päällekäin. No onneksi kaiken pystyy aikatauluttamaan heti, kun tiedän, että miten muiden kurssien tenttipäivät tulevat menemään.

Eli laitan tähän vielä itelleni ylös nämä kurssit jotka joudun suorittamaan:

Perusopinnot:
Rikos-ja prosessioikeuden perusteet (5op) (esseet/oppimistehtävät)
Rikosprosessioikeus (5op) (esseet/oppimistehtävät)
Siviiliprosessioikeus ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu (5op) verkkotentti lokakuussa 2011
Basic Concepts of Criminal Law (5 op) verkkotentti ilmeisesti vasta lokakuussa 2011
Insolvenssioikeus (6 op) (kirjatentti Joensuussa)
Rikosoikeuden seuraamusjärjestelmä (5 op) (esseet/oppimistehtävät)
Rikosoikeus (5 op) RYHMÄTYÖ MARRASKUUSSA

+15h pakollisia oikeudenistuntoja, muuten ei saa arvosanoja opintorekisteriin.

YHT.36 opintopistettä.

(Esim. se joka haluaa väylän kautta sisään, voi skipata esim. tuon kirjatentin, koska saa silloin perusopinnoista kasaan sen 30op)

Aineopinnot:

Esitutkinnasta tuomioon (10 op)  (esseet/oppimistehtävät)
Konkurssi- ja ulosotto-oikeus (10 op)  (RYHMÄTYÖ MARRASKUUSSA+ oma essee)
Hallintoprosessioikeus (5 op) Kirjatentti Joensuussa

YHT. 25op.

(Esim. väylän kautta hakija voi tässäkin skipata kokonaan tuon kirjatentin, kun saa muista sen 20op ja näin ollen hänellä on silloin kasassa jo se 50op, joka vaaditaan siihen,että saa tutkinto-oikeuden)

Eli se joka meinaa ensi kevääksi 2012 hakea väylän kautta opiskelemaan tekee juuri sen verran opintoja, jotta saa kasaan vähintään sen 50op. Kannattaa pääsääntöisesti valita ne kurssit, joissa ei ole kirjatenttejä vaan tekee ne, joissa on nuo ryhmätyöt, esseet ja verkkotentit, niin ei tarvitse matkustaa paikan päälle tekemään kirjatenttejä. Kuitenkin joutuu sitten myöhemmin täydentämään kirjatenteillä tuota opintokokonaisuutta tutkinto-opiskelijana, ellei halua nyt ennakkoon niitä tehdä pois alta.

Multa jää aineopinnoista pois:
Basic Concepts of Criminal Law (5op) , koska teen sen jo perusopinnoissa.
Johdatus rikostaloustieteeseen (5 op), koska sain vitosen siitä oikeustaloustieteen opinnoissa.


Sinänsä harmi, kun luulin, että saisinkin syyskuun loppuun mennessä suoritettua nuo 50op (61op), kun noiden ryhmätöiden takia saankin ne kasaan vasta  joulun jälkeen, ku ne on vasta silloin arvosteltu. Ei se kyllä haittaa, koska pääasia on, että mulle tulee niitä opintopisteitä. Pääasia, että osa kuitenkin jo näkyy viimeistään lokakuussa opintorekisterissä ja tiedän itse missä mennään.

7 kommenttia:

  1. Mä olen ihan pökerryksissä, kun pyörittelit tuossa sinun ajatuksiasi ihan huolella.

    Ymmärsinkö nyt ihan oikein, että teet perus-ja aineopintoja verkko-opintojen kautta, niin suoritat 61 opintopistettä, mutta ne jotka haluaisivat mennä väylän kautta joutuvat suorittamaan ainoastaan 50 opintopistettä tai halutessaan enemmän ja maksavat siitä 600 euroa?

    Voisitko laittaa tähän selkeän kaavan, että miten opinnot menisivät, jos hakisin nyt tekemään rikos-ja prosessioikeudesta vaadittavia opintoja, jotta voisin ensi keväänä saada opiskelupaikan?

    Kiitos vastauksista etukäteen =)

    T: Sari

    VastaaPoista
  2. Heippa Sari!

    Ymmärrsit ihan oikein mitä ajoin tuolla kirjoituksella takaa. Eli itse suoritan 61op ja ne jotka haluavat mennä väylän kautta sisään ensi kevääksi, voivat suorittaa halutessaan vain sen vaadittavat 50op ja maksavat siitä sen 600EUR yhteensä.

    Laitan tähän vielä kertaalleen esille sen, miten ne opinnot menevät, jos on tavoitteena päästä ensi keväänä samalla lailla väylän kautta sisään, kuin mitä itse menin ;)

    Eli Rikos-ja prosessioikeuden perusopinnot 25op

    Rikos-ja prosessioikeuden perusteet (5op) esseet/oppimistehtävät)

    Rikosprosessioikeus (5op) (esseet/oppimistehtävät)

    Siviiliprosessioikeus ja vaihtoehtoinen riidanratkaisu (5op) verkkotentti (monia verkkotentti päiviä syksyllä sekä keväällä)

    Basic Concepts of Criminal Law (5 op) verkkotentti (monia verkkotenttipäiviä syksyllä sekä keväällä)

    Insolvenssioikeus (6 op) (kirjatentti Joensuussa) EI OLE PAKKO TEHDÄ

    Rikosoikeuden seuraamusjärjestelmä (5 op (esseet/oppimistehtävät)

    Rikosoikeus (5 op) RYHMÄTYÖ MARRASKUUSSA tai vaihtoehtoisesti KEVÄÄLLÄ.

    +15h pakollisia oikeudenistuntoja, muuten ei saa arvosanoja opintorekisteriin.

    Kirjatentin pois jättäessä opintopisteitä tulee kuitenkin 30 opintopistettä ja jos haluaa jättää, vaikka verkotentin pois, niin siltikin on opintopisteitä 25op.


    Rikos-ja prosessioikeuden aineopinnot:

    Esitutkinnasta tuomioon (10 op) (esseet/oppimistehtävät)

    Konkurssi- ja ulosotto-oikeus (10 op) (RYHMÄTYÖ MARRASKUUSSA tai vaihtoehtoisesti KEVÄÄLLÄ + oma essee)

    Hallintoprosessioikeus (5 op) Kirjatentti Joensuussa. EI OLE PAKKO TEHDÄ

    Basic Concepts of Criminal Law (5op, EI TARVITSE TEHDÄ, JOS TEIT SEN PERUSOPINNOISSA.

    Johdatus rikostaloustieteeseen (5 op)verkkotentti (monia verkkotenttipäiviä syksyllä sekä keväällä.

    Pidä aina huolta siitä, että perusopintoja olet suorittanut vähintään 25op ja samoin aineopintoja sen 25op, jotta yhteisopintopiste määrä on se 50op.

    Eli helpointa on tehdä perusopinnoissa se 30op, jota suosittelen ja näin aineopintoihin keväälle jää suoritettavaksi vain 20op ja ehdit saamaan kaikki arvosanat ajoissa opintorekisteriin väylää varten.

    Aineopinnoissa ja perusopinnoissa voit tehdä, vaikka kaikki kurssit, ihan kuinka itse haluat, jos sulla on mahdollisuus päästä paikan päälle Joensuuhun tekemään kirjatenttejä.

    Toivottavasti oli nyt ymmärrettävästi vastattu?

    VastaaPoista
  3. Kiitos nopeasta vastauksestasi. Tämä selvensi huimasti ajatteluani. Tiedän nyt, että mitä lähden tekemään ja missä järjestyksessä. Vielä olisi yksi kysymys jos viitsisit vastata. Jos tekisin opintoja samassa tahdissa kuin sinä, niin saako sinua käyttää vertaistukena ja esittää sinulle kysymyksiä koskien tehtäviä? Sari

    VastaaPoista
  4. Siellä opiskeluympäristössä eli moodlessa on "kahvihuone", jossa voit esittää opettajille suoraan kysymyksiä ja he vastaavat niihin aika nopeasti tai voit lähettää heille sähköpostia.

    Mä en itse varsinaisesti halua toimia minään "vertaistukena", koska siinä saattaa olla se riski, että olen ymmärtänyt jonkun tehtävän erilailla kuin mitä se oikeasti saattaa olla.

    Mä kirjoittelen tähän blogiin vain omia tuntemuksia noista kursseista ja sivuan vain hieman niitä aiheita pintapuolisesti.

    Totta kai autan siinä mielessä, että kerron mitä vaaditaan siihen, että pääsee väylän kautta sisään, mutta en ala mitään suoria vastauksia antamaan kenellekään esseistä tai tehtävistä. Ne pitää jokaisen itse osata tehdä ja opettajat ovat sitä varten, että heiltä kysytään neuvoa, jos ei ymmärrä tehtävän antoa :)

    Voi tänne toki esittää kysymyksiä tehtävistä yleisellä tasolla ja hieman yksityiskohtaisemminkin, mutta en halua alkaa toimimaan minään "yleisenä tietopankkina" :D

    VastaaPoista
  5. Juuri tuota tarkoitin, kiitos! :D Sari

    VastaaPoista
  6. Joo-oikeudesta sen verran että sillä ei y saa suorittaa niitä opintoja joita on tarjolla kotiyliopistossakin. Joo-oikeus on sellaisten opintojen suorittamista varten, joita ei voi omassa yliopistossa suorittaa ja ne on mielekkäistä sisällyttää tutkintoon mukaan.

    VastaaPoista
  7. Joo, mäkin kun nyt luin tarkemmin, niin oikeassa oot. Siellä myös sanottiin, että joitakin kielikeskuksen järjestämiä kursseja voi opiskella JOO-opintoina, eli tarkoittanee ilmeisesti kieliä, joita ei oma yliopisto tarjoa, heh!

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.