perjantai 22. huhtikuuta 2011

Opintosuoritusote tuli postissa ja enää pitää täyttää lomake.

Eilen tuli tosiaan postissa tuo virallinen opintosuoritusote, jonka liitän sitten tuohon erillishakulomakkeen liitteeksi. Tosiaan tässä alhaalla on sitten vähän näytteitä niistä, mutta oon sensuroinut niin, ettei omat tiedot paljastu ;)

Eli tuossa on tuo opintorekisteriote vai pitäisikö sitä sanoa nyt opintosuoritusotteeksi, kun sillä nimellä se on, heh!

 Tuossa sitten näkyy mun opintojen aloitus, mutta se on harhaan johtavaa, koska se tarkoittaa sitä, että milloin aloitin nämä Oikeustaloustieteen aineopinnot. Niillehän ilmoittauduin silloin loppuvuodesta, kun olin saanut perusopinnot kasaan. Niin ja kuten varmaan huomaattekin, niin tuossa ei lue sitä "pääainetta", kun Oikeustaloustiede on nyt siirtynyt tutkintorakenteen muutoksen vuoksi pääainevalikoimaista sivuaineeksi.

 Ja tuossa on sitten Itä-Suomen Avoimen Yliopiston koulutusihteerin allekirjoituksella sekä leimalla varustettu eli todistettu oikeaksi, mun 50op suoritukset, heh! En viittinyt tähän laittaa näkyviin mun opintosuorituksia johtuen ihan siitä, että ettei kukaan niitä kopsaile ja käytä väärin ;)



 Eli tuossa on sitten se Erillishakulomake ja tuossa näkyy nyt kolmantena kohtana  se, että merkkaa ruksin siihen "avoimen yliopistojen opintojen perusteella opinto-oikeutta hakeva".  Ja joo, Joensuussa oikeustieteitä opiskellaan Yhteiskunta-ja kauppatieteiden tiedekunnassa, jossa on omana yksikkönään sitten oikeustieteiden laitos, jonka alla opiskelu tapahtuu. Ja tuossa lomakkeessa on alempana sellainen kohta kuin "hakukohde" ja siihen merkitään "Joensuu, oikeustieteet".

Eli aika simppeliä.

Eli nyt täytän tuon hakulomakkeen sekä laitan tuon virallisen opintosuoritusotteen liitteenä mukaan kirjekuoreen. Pitää muistaa sitten  tiistaina käydä viemässä se postiin, että se varmasti sitten lähtee kuljetukseen mukaan, kun nyt on nämä pääsiäispyhät tässä välissä.

5 kommenttia:

  1. Moi! Jätän ensimmäisen kommenttini blogiisi, vaikka olen lukenut tätä ihan alusta asti. Onnittelut ensinnäkin hienosta saavutuksestasi ja on ollut hyödyllistä, kun olet välillä laittanut myös kuviakin tänne blogin joukkoon opintojen etenemisistäsi. Nyt viimeistään huomaa näistä virallisista opintosuoritusotteista ja lomakkeista, ettei tämä blogi (sinä) ole mikään feikki, niin kuin aluksi ajattelin. Pyydän epäluuloisuuttani anteeksi.

    Kysyisin vielä sen verran, että miten aijot nyt tästä eteenpäin jatkaa. Aijotko kesällä suorittaa vielä avoimessa opintoja, jotta saat ne sitten syksyllä lisättyä opintoihisi, niin kuin olet sitä aikaisemmissa kirjoituksissa pohtinut? Ja mikä on sun tavoiteaikataulu saada kandin paperit ulos?

    Onnittelut vielä kertaalleen.

    Terkuin Irene

    VastaaPoista
  2. Hei. Selailin eri blogeja läpi ja löysin sattumalta tänne. Mikä tämä juttu on, että pääsee suoraan tutkinto-opiskelijaksi avoimen kautta ilman kriteereitä? En ole kuullut tämmöisestä mahdollisuudesta aikaisemmin. Koskeeko tämä kaikkia tiedekuntia vai vain tätä sinun opiskelemaasi alaa? Kiitos, jos vaivaudut vastaamaan. Henna.

    VastaaPoista
  3. Terve. Luen itse oikiksen pääsykokeisiin ja nyt alkoi minuakin kiinnostamaan tämä, että Joensuussakin voi opiskella oikeustieteitä. Luin sinun aikaisemmat kirjoitukset ja varsinkin tuon edellisen kirjoituksesi kommentit, kun olit selittänyt, että mitä se opiskelu siellä avoimessa on. Tiedän toki, että HTK ei ole sama kuin OTK, mutta samaa alaa sielläkin opiskellaan. Joten se voisi olla hyvä vaihtoehto saada myös opiskelupaikka ensi kevääksi, jos ei nyt tärppää pääsykokeissa.
    Saanko laittaa sinulle sähköpostia ja kysellä tarkemmin?

    -Sanna-

    VastaaPoista
  4. Voi hitsinvimpulat! Miten minäkään en ole kuullut tästä. Kävin Itä-Suomen yliopiston sivuilla ja löysin kaikki tiedot, mutta mua jäi mietityttämään se, että niissä hakukriteereissä oli se maininta: "Vuoden 2012 valintakriteerit saattavat muuttua" Tarkoittaako se sitä, että sinne tulee ensi vuodeksi kriteerit vai mitä? xxMari.

    VastaaPoista
  5. Irene: Mä mietin vielä sitä, että suoritanko nyt kesällä lisää noita opintoja. Se vaan nyt riippuu siitä, että ku oon lähössä kesällä ulkomaille pidemmäksi aikaa, niin miten pystyn suorittamaan samaan aikaan verkkotenttejä tai esseitä, kun ne palautus-ja tenttipäivät osuvat juuri silloin kohdalle.

    Tavoitteena on saada mahdollisimman nopeasti kandin paperit ulos, mutta se edellyttäisi, että nyt kesällä tekisin noita kursseja. Harkitsen vielä ja punnitsen ensin omat realiteettini.

    Henna: Se, että pääsee 50op pisteellä sisään, koskee ainoastaan Itä-Suomen yliopiston väylää ja ainoastaan tätä HTK/HTM-linjaa. Ei muita. Tässä blogissa on linkkejä ja samoin aikaisemmissa kommenteissa, joissa on vastannut muille lukiijoille.

    Sanna: Toki voit laittaa :)

    Mari: Mä itse asiassa selvittelin tuota, että ne ne kriteerit saatavat muuttua. Se sama lause on ollut vuodesta 2007 aina erillishaun yhteydessä. Se siis tarkoittaa sitä, että he haluavat pitää pienen varauman itsellään, jos tiedekunta päättääkin muuttaa niistä jostain syystä.

    Olin kuitenkin netin välityksellä mukana siinä väyläinfossa maaliskuussa ja siellä se naishenkilö sanoi, että tänä keväänä meillä on "tuhannen taalan paikka" hakea, mutta todennäköisesti ensi vuonnakin vielä pääsee samoilla opintopistemäärillä sisään.

    Mutta kannattaa soittaa sinne avoimen toimistoon ja kysellä näitä asioita. Luulen kuitenkin, että 99% pysyvät nuo väyläkriteerit vielä ennallaan, kun siihen malliin on henkilökunta puhunut. Mitään en voi kuitenkaan luvata, vaan teidän kannattaa soittaa sinne avoimen toimistoon ja mielellään pyytää puhelimeen sellaista henkilöä, joka vastaa näistä avoimen oikeustieteen opinnoista. He kun tietävät parhaiten tämän tilanteen. Numerot löytyvät sieltä avoimen yliopiston sivuilta.

    Voin toki tarvittaessa laittaa ne numerot maililla, mutta täällä en niitä numeroita julkaise, ettei mene mitään pilapuheluita ym. häiriköintiä sinne.

    VastaaPoista

Jätä asiallinen viesti.